Ægte Tæpper

Ægte tæpper

Vi har lavet Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige Ægte tæppe. Frem for at skulle undersøge forskellige butikker kan du nu få overblikket samlet ét sted - nemt og overskueligt. God fornøjelse

Udvalgte Tilbud på Ægte tæpper

Nedenfor kan du se dagens opdaterede priser og tilbud på Ægte tæpper. Forhåbentlig er der nogle særligt gode tilbud imellem. Det er vores robot der automatisk kravler adskillige sikre internetbutikker fra Danmark igennem for at finde de bedste 2021 tilbud til vores brugere her på Kulturnet.dk. Derfor kan der nogle gange ske fejl, men vi håber ud kan bruge det vi har fundet.


Vores prisrobot har søgt hele natten, og ovenstående var alle de produkter den fandt for nu. Vi håber du har fundet et billigt ægte tæppe der har pirret din interesse - hvis det er tilfældet så klik ind på internetforhandleren og læs mere om leveringstid og leveringspris. Hvis ikke, så gem Kulturnet.dk og vend snart retur igen - vi sender robotten på jagt efter gode tilbud igen i nat.


Leder du efter noget helt unikt til din bolig? Noget der har en historie og som giver en helt speciel charme til dit hjem? Så er det måske en idé med ægte tæpper. De smukke tekstiler er kunstværker i sig selv og kommer i mange forskellige farver, mønstre og størrelser. Er du i tvivl om, hvad et ægte tæppe er, og hvad man skal være opmærksom på? Så læs med her, og få et par gode råd med på vejen!

Hvad er ægte tæpper?

Et ægte tæppe er lavet i hånden. Du genkender det særligt på bagsiden, hvor vævningen eller det knyttede håndværk ikke vil være helt ensartet. Det skal ses i modsætning til dem, der er lavet på en maskine. De vil være helt ens og perfekte, men det særlige ved de håndlavede er netop, at ingen er ens.

Når du tænker på ægte tæpper, tænker du måske også på begrebet ”persiske tæpper”. Det, man forbinder med ægte tæpper i dag, er nemlig den type, som er lavet i lande som Tyrkiet, Afghanistan, og i høj grad Iran, der er kendt som det gamle Persien

Hvorfor skal jeg have et ægte tæppe?

Ægte tæpper passer ind i ethvert hjem. De kan både være en smuk tilføjelse til et allerede farverigt rum eller også blikfanget i en minimalistisk bolig. Er din boligindretning i høj grad nedtonet og minimalistisk, kan et ægte tæppe skabe en flot kontrast med sine mønstre og farver. Tæpper giver også varme til rummet og skaber sammenhængskraft i boligen for ikke at tale om hjemlig hygge.

Desuden er de en flot måde at dekorere sit gulv på, særligt hvis man har meget gulvplads. Et gulv uden tæpper kan hurtigt komme til at virke lidt bart, og så er det også bare dejligt for fødderne at have noget blødt at gå på. De kan dog også være en måde at inddele rum på. Måske vil du gerne inddele din stue i mindre sektioner og fx indikere, hvor sofahjørnet begynder? Det kan ligeså godt gøres med stil.
Se også løse-tæpper.dk for løse ægte tæpper.

Hvordan renser man ægte tæpper?

Når man har anskaffet sig et ægte tæppe, er det også vigtigt at passe på det. De er nemlig ikke ligesom de almindelige gulvtæpper, der dækker hele gulvet. Tværtimod er de lidt mere sarte, og derfor skal man være ekstra varsom, når man rengør dem. Det er vigtigt at kende til den rette måde at behandle tæppet på, hvis det skal holde sig pænt i mange år.

Overordnet bør du rengøre dit tæppe hver uge for at holde det friskt. Det gælder især, hvis du har dyr i husholdningen, men hvordan gør man så?

  1. Du støvsuger tæppet med bagsiden opad for at løsne skidt og snavs.
  2. Herefter støvsuger du tæppet med overfladen opad.

  3. Vær opmærksom på ikke at støvsuge henover kvaster, da støvsugerhovedet kan ødelægge dem.
  4. Til slut kan du bruge en grov børste til at fjerne de hår, der skulle have undsluppet støvsugeren.
Hvis tæppet er ekstra fint, og du vil skåne det yderligere, kan du lægge et beskyttende, men luftigt materiale over tæppet, når du støvsuger.

Det kan fx være nylon.

På den måde retter man tæppefibrene op og fjerner støv uden at beskadige tæppet. Skal du have fjernet pletter, så brug en hjemmelavet blanding af lidt eddike, varmt vand og en lille bitte smule vaskemiddel. Prøv det først et diskret sted på tæppet.

På den måde kan du mindske skaden, hvis blandingen af en eller anden grund skulle forsage misfarvninger

Hvad koster ægte tæpper?

Prisen på ægte tæpper spænder utrolig bredt og afhænger bl.a. af, hvor stort det skal være.

Fx fås der varianter til et par tusind kroner og opefter. Det er vigtigt at huske på kvaliteten og håndværket, når man køber den slags. De er et kunstværk til hjemmet, og derfor skal man kun købe dem, hvis man er interesseret i at investere i den slags. Vælger man dog at gøre det, får man et helt unikt tæppe, der gemmer på en lang tradition og et helt særligt håndværk.

Ingen tæpper er ens, og de er derfor i høj grad med til at personliggøre din bolig.

Find dit tæppe og start udsmykningen allerede i dag!

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Ægte Tæpper

Hvordan spotter man et ægte tæppe

https://www.youtube.com/watch?v=g0UbV3M-ziY

Haghbin Ægte Tæpper

https://www.youtube.com/watch?v=WE2V0tft0LI

Ægte Persiske Tæpper

https://www.youtube.com/watch?v=E5TTMh-zv7w