Kors Halskæde

Kors halskæde

Er du også træt af at skulle besøge shops én efter én og sammenligne priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Kors halskæde, nemt og simpelt.

Billige Kors halskæder

Man kan ikke lave Kulturnet.dk uden at vise de bedste tilbud på Kors halskæder i 2021. Så det gør vi selvfølglig. Vi har derfor hyret en lille robot der natten igennem selv kravler adskillige internetbutikker fra Danmark igennem for gode tilbud og priser. Du kan se hvad den lille fyr har fundet nedenfor, og vi håber der er et billigt tilbud du kan bruge.


Det var dagens Kors halskæder

Det var alle de Kors Halskæder vores robot har fundet til dig for i dag. Vi håber at der var et godt tilbud iblandt som du kunne bruge. Hvis ikke så kig forbi Kulturnet.dk igen i morgen.

Vi opdaterer tilbud hver nat, så kig om et par dage og se om der er kommet et godt udsalg i mellemtiden. Fortæl også meget gerne rundt omkring om Kulturnet.dk - det bliver vi meget glade for.


En halskæde med et kors er ikke bare en ting, det er en række forskellige designs og udformninger med hvert sit æstetiske og stilistiske udtryk, der giver dig mulighed for at vælge lige det, der passer til din smag – eller den, du ønsker at begave. Korset er først og fremmest et religiøst symbol, men det er i næsten ligeså høj grad noget traditionelt og symbolsk, der forbindes med en række forskellige begivenheder gennem livet. Derfor er det også den oplagte gave til dåbsbarnet eller konfirmanden

Populære korshalskæder

Hvilken korshalskæde kan man give som gave?

Korset er en ægte klassiker, især når det kommer til konfirmationer og barnedåb.

Til barnedåben er det ofte det genkendelige Dagmar kors halskæde, der vælges. Selve modellen findes i rigtig mange forskellige versioner og i både sølv og guld. Derfor kan det let tilpasses valget til dit budget og modtageres smag.

Det er ofte den kendte version med Fader Vor indgraveret på bagsiden, der gives til det lille dåbsbarn, og i mange tilfælde er det sølv til drenge og guld til piger – men det er ikke en regel. Til konfirmanden er det mere ofte de helt stilrene og delikate kors halskæder med tynde og helt æstetisk simplicitet

Kan man få kors halskæder til mænd?

Til mænd er smykker ofte lidt mere rustikke og grove for ikke at komme til at forsvinde eller virke malplacerede. Det gælder også med kors halskæder, for her er det tit de grove kors i sølv på en kraftig kæde eller en lædersnøre.

I de senere år har vi også set, at de rosenkrans inspirerede kors halskæder med perler i forskellige halvædelstene eller andre materialer er blevet rigtig moderne. De er blevet en mere trendstyret del af moden, hvor det ikke er det egentlige symbol, som korset står for der er det vigtigste, men mere udtrykket og æstetikken.

Skal du give en gave til en konfirmand er denne form for halskæde helt sikkert et godt valg!

Kan man få kors halskæder med indgravering?

Du kan finde smukke vedhæng, hvor du kan få indgraveret navnet på modtageren og eventuelt en dato af betydning.

Det er en smuk og oplagt gave til dåben, hvis ikke du er helt vild med Dagmarkorset. Dog er det nødvendigt, at kors, der skal indgraveres, har en vis størrelse, for at du kan se, hvad der står, og derfor kommer det også til at blive et større vedhæng end gennemsnittet. Når det kommer til indgraveringer ses det altid på Dagmarkorset med Jesus på forsiden og Fader Vor på bagsiden. Der findes dog mange forskellige fortolkninger af netop motivet på denne model af halskæden med kors, og derfor kan du med stor fordel bruge tid på at finde den indgravering, du finder smukkest

Hvilke former for kors halskæde findes der?

Ud over de helt klassiske og dem, der er blevet nævnt før, findes der også en række moderne fortolkninger af denne kæde. Ofte kan du finde små, delikate kors vedhæng, der er pyntet med diamanter eller andre ædelstene.

Det giver et mere eksklusivt udseende og gør også, at prisen stiger.

Der er også moderne designere som Lund, der er kendt for deres Margueritte smykker, hvor de hvide blomster er blevet brugt som deres måde at opdatere den klassiske kors halskæde og gøre den moderne. Fra det helt stilerene og stramme kors over det mere ornamenterede og til de moderne fortolkninger er der ingen tvivl om, at det er et smykke med stærk symbolik, og selv om det er en del af modebilledet, så er det også et traditionelt og gammelt billede på den tro og de traditioner det danske samfund bygger på


Se også: