Thors Hammer Smykke

Thors hammer smykke

Velkommen til - vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Thors hammer smykker fra adskillige af de billigste butikker fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik - så slipper du for at skulle finde priserne på hver enkelt.

Udvalgte Billige Thors hammer smykker

Man kan ikke lave Kulturnet.dk uden at vise de bedste tilbud på Thors hammer smykker i 2021. Så det gør vi selvfølglig. Vi har derfor hyret en lille robot der hver nat selv kravler en lang række internetbutikker fra Danmark igennem for gode tilbud og priser. Du kan se hvad den lille fyr har fundet nedenfor, og vi håber der er et billigt tilbud du kan bruge.


Vi håber at der blandt ovenstående produkter var et godt Thors Hammer Smykke tilbud du kunne bruge. Hivs ikke så husk at vi stadig træner vores prisrobot. Prisrobotten finder derfor ikke alle produkter.

Du kan derfor med fordel alligevel klikke dig ind på den enkelte online forhandler.

Du kan også komme tilbage i næste uge og se hvad vi har fundet af gode Thors Hammer Smykker der.

Fortæl også meget gerne familie og venner om Kulturnet.dk - det bliver vi rigtig glade for.


Thors hammer er en af de mest kraftfulde symboler i Nordisk mytologi.

Det er et symbol på energi og kraft, og derfor har det været båret af mænd og kvinder siden vikingetiden for at symbolisere Thors kraft.

Et Thors hammer smykke er en af de få former for smykker, der oftest bæres af mænd.

Det kraftfulde og ofte ornamenterede hammer vedhæng er en kombination af den nordiske gud, Thors kræfter og de keltiske knuder, der symboliserer evigheden og den forandring vi oplever i livet

Populære smykker

 • DKK139,00
 • DKK259,00
 • DKK389,00
 • DKK309,00
 • DKK279,00
 • DKK269,00

Hvad er et Thors hammer smykke?

Siden vikingetiden har Thors hammer været et symbol på kraft og beskyttelse.

I den tid var det først og fremmest et symbol på troen på de nordiske guder, men også en amulet, der beskyttede bæreren gennem Thors kræfter og udødelige energi. I dag er det ikke så meget et symbol på asatroen, men mere et symbol på styrke og historie.

Der er mange mænd, der vælger at bære et Thors hammer smykke i sølv, fordi det er maskulint og udstråler kraft. Men er Thors hammer smykker religiøse i dag? Som udgangspunkt er hammeren forbundet med Thor, som er en af de nordiske guder, der var den største religion i vikingetiden. Det betyder, at symbolet har en forbindelse til religion i form af asatroen.

Fordi det ikke er en tro, der er udbredt i dag, er det dog ikke mange, der forbinder hammeren med religion eller tro på samme måde som korset eller Davidsstjernen.

I dag er et Thors hammer smykke primært et symbol på styrke og kraft og for rigtig mange noget maskulint.  De keltiske knuder, der ofte smykker vedhænget er mere symboler på noget historisk end noget religiøst

Hvilket materiale skal du vælge?

Ligesom med alle andre smykker kan du også få et Thors hammer smykke i guld, sølv samt andre metaller som månesten smykker. Et andet meget udbredt materiale er rav, der er populært, fordi det understreger de nordiske traditioner endnu mere end hammeren i sig selv. Ligesom du kan få hammeren i rav, findes der også meget smukke og ornamenterede versioner udskåret i træ.

Når du skal vælge det materiale, du ønsker til dit smykke, handler det i høj grad om smag, men også, hvad du ønsker at bruge smykket til. Mange vil mene, at sølvsmykket er mere maskulint, mens guld er mere feminint grundet den varme glød og det blødere materiale. Ofte er guld smykkerne også mindre og mere diskrete end versionerne i sølv eller andre metaller

Hvilke symboler findes der på et Thors hammer smykke?

Smykket findes i rigtig mange udgaver. De fleste af dem er pyntet med symboler og mønstre, der stammer fra den nordiske mytologi og vikingetiden.

De keltiske knuder er det man oftest ser på hammeren, når det kommer til udsmykning, men også andre motiver går igen.

 • Ulven – ofte ses ulven på hammerens skaft eller som en forbindelse mellem kæde og vedhæng på smykket.

  Ulven er også et kraftfuldt symbol fra mytologien. De mest kendte ulve fra historierne er Odins to ulve Gere og Freke samt den onde Fenrisulv, der ved verdens undergang skal kæmpe mod Thor til de begge omkommer.

 • Geden  - modsat, hvad mange tror, så har geden i denne sammenhæng ikke noget med satanisme eller anti-kristendom at gøre.

  Det er et klart symbol fra den nordiske mytologi og viser de dyr, der trak Thors vogn over himlen, når det tordnede.

Et smykke med en Thors hammer er altså både kraftfuldt og fyldt med symboler og historie. Det er et symbol, der for nogen forbindes med tro, mens det for andre er en amulet, der udstråler styrke og maskulinitet. Giv det til en, der er stærk og vis, eller bær det selv, hvis du ønsker styrke og beskyttelse – eller fordi du synes, det er smukt


Se også: