Dyne

Dyne

Velkommen til Kulturnet.dk. Her elsker vi Dyner, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Dyne. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores oversigt gør valget lidt mere overskueligt.

Dagens Dyne Tilbud

Vi vil gerne vise de mest opdaterede tilbud på Dyner i 2021, og derfor har vores robot hele natten helt automatisk kravlet adskillige af de bedste forhandlere igennem for gode priser. Dem kan du se lige her på Kulturnet.dk. Vi håber der er et godt tilbud du kan bruge, og beklager hvis robotten har lavet fejl (den er ikke helt trænet endnu).

Billede af Airballoon Sengesæt fra Filibabba
Smukt baby sengetøj i en lys rosa farve med det flotte og populære luftballon design fra danske Fillibabba.
Sengetøjet er super blødt og består af både et dyne- og pudebetræk. Dynen lukkes med en skjult lynlås i bunden

Airballoon Sengesæt fra Filibabba Smukt baby sengetøj i en lys rosa farve med det flotte og populære luftballon design fra danske Fillibabba. Sengetøjet er super blødt og består af både et dyne- og pudebetræk. Dynen lukkes med en skjult lynlås i bunden

Airballoon Sengest fra Filibabba Smukt baby sengetj i en lys rosa farve med det flotte og populre luftballon design fra danske Fillibabba. Sengetjet er super bldt og bestr af bde et dyne- og pudebetrk. Dynen lukkes med en skjult lynls i bunden og puden ha


Fortæl meget gerne dine venner om Kulturnet.dk - det vil hjælpe os rigtig meget. Vi håber du kunne bruge dagens tilbud til noget.

Husk vi opdaterer produkter og priser hver nat, så hvis du ikke køber i dag så gem Kulturnet.dk som bogmærke og besøg os snart til flere gode tilbud på Dyner.


De fleste af os er vilde med dyner, hvad end det er de store og luftige eller de små og lette. Dog er der er virvar af muligheder, når man skal ud og købe en ny.

Hvor stor skal den være? Hvilket fyld er bedst? Og hvilke dyner bør man købe til børnene? Spørgsmålene er mange, og i følgende tekst vil du forhåbentligt finde svar

Populære dyner

Hvilken dyne skal man vælge?

Valget afhænger meget af de individuelle behov og præferencer man har. Nogle kan lide at sove med en tykkere version, mens andre er mere til de tynde.

Det der oftest spekuleres i, når man skal ud og investere i en dyne er, hvilken type af fyld der skal være i den. Som oftest fås de med enten dun eller fiber.

Vælger man at købe en med dunfyld, bliver dette ofte dyrere, end hvis du vælger en med fiberfyld.

Varianterne med dun har generelt en god isolering og holder derfor godt på varmen.

Samtidig falder de let til kroppen, og er derfor behagelige at ligge i. Fiberdyner er tit billigere end dundyner.

Disse har som regel en egenskab der gør, at fugten transporteres væk fra kroppen, men er også for det meste en del tungere end dundynerne

Hvornår bør man købe en juniordyne?

Størrelsen på den dyne, man bør anskaffe sig, afhænger naturligvis også af størrelsen på den, der skal benytte den. Af den grund starter man ofte ud med en babydyne til de helt små, og går over til en juniordyne, når barnet bliver større.

En tommelfingerregel for, hvornår man bør skifte fra babydyne til juniordyne er, om dynen kan pakke barnet ordentligt ind hele natten. Når barnet stadig er helt småt, ligger det som ofte forholdsvis stille og sover, og dynen kan derfor være svøbt omkring ham eller hende gennem hele søvnen.

Der går ofte ikke mange måneder, før mange børn begynder at ligge uroligt om natten. Her kan barnet altså let sparke en babydyne af i løbet af natten. Er dette tilfældet, bør man skifte til en juniordyne, så der er plads til, at den lille kan rumstere rundt uden at fryse

Hvor ofte bør man udskifte sin dyne?

Køber man en dyne i ordentlig kvalitet, kan den som regel holde mange år frem. Alt efter kvaliteten på dynen, kan fyldet efterhånden bliver mindre fyldigt, og dynen dermed mindre behagelig at ligge i. Når man når dertil, kan det være på tide at få udskiftet sin dyne.

Generelt kan det være en god idé at give sin dyne en vask i ny og nå.

Specielt junior- eller babydyner, hvis man har mindre børn, og det både kan ende med tis og gylp i sengen. Det dog er ikke i alle tilfælde, en vask vil få lugten til at forsvinde, og det kan da være på sin plads at købe en ny dyne til den lille

Hvilken dyne bør man købe, hvis man har allergi?

Mage tror, at de ikke kan købe en dundyne, hvis de har allergi.

Det er dog de færreste, der er allergiske over for dun eller fjer. Mange er derimod allergiske over for de husstøvmider, der kan sætte sig i dynen – hvad end den er med dun eller fiber. Det vigtigste hvis du har allergi er derfor ikke hvilken type du køber, men hvordan du behandler den.

Har du allergi kan det være en god idé ofte at vaske den og skifte sengetøj, så du får bugt med husstøvmiderne.

Om ikke andet kan du sørge for ofte at hænge den ud til luftning

Bør man både have en sommerdyne og en vinterdyne?

Det er langt fra alle, der både har en vinter- og en sommerdyne. Dette kommer an på, hvor stor en betydning temperaturen har for dig, når du sover. Har du tendens til at svede meget om sommeren, kan det være en god idé med en let sommerdyne. Har du modsat tendens til at fryse meget om natten i vintertimerne, kan det være en idé at købe en dyne med lidt ekstra varme. Dog vælger mange i stedet at sove med et ekstra tæppe i den kolde tider


Se også: