Tuba

Tuba

Velkommen til - vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Tubaer fra adskillige troværdige onlineshops, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik - så slipper du for selv at skulle undersøge hver enkelt.

Seneste Tilbud på Tubaer

Her kan du se alle de Tubaer vores robot i nat selv har fundet på en lang række butikker fra Danmark. Den er stadig ved at blive trænet så fejl kan forekomme, men vi håber meget der er en billig Tuba du kan bruge - ellers kig forbi Kulturnet.dk igen i morgen og se hvad der er kommet af nye tilbud.


Ikke flere Tuba tilbud

Så er der ikke flere billige Tubaer for i dag - hvis der var nogle du kunne bruge kan du klikke ind på den enkelte webshop for at læse mere om leveringspris og leveringstid.

Vi håber du vil fortælle dine venner om Kulturnet.dk - det vil hjælpe os rigtig meget. Det vil hjælpe os til at vise gode Tuba ilbud til endnu flere danskere.


Tubaen er blæsernes svar på en kontrabas, fordi den ligger lavest i klang. Det er også et stort instrument, der kræver både kræfter i kroppen samt kinder og læber at spille på.

Tubaen findes i forskellige modeller og toner, så alt efter hvor længe du har spillet, samt hvilken slags musik du skal spille, bør du vælge forskellige varianter af dette instrument. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den helt rigtige tuba

Hvilke typer tuba findes der?

Som udgangspunkt findes der to forskellige tubamodeller, der spiller i hver to forskellige tonearter. Den største forskel på de to er størrelsen og dermed også dybden i den klang, de frembringer

Kontrabas

Den dybeste klang og det instrument, der bruges af professionelle musikere i orkestre og koncertbands. De kendes også som CC eller BBb og egner sig bedste til mere avancerede og uddannede musikere.

Bas

Lillebroren og det mest udbredte valg hos begyndere og let øvede musikere. Klangen er lettere og mindre bærende. Den kendes også som en EEb og bruges ofte i undervisning og mindre bands.

Kan jeg købe en tuba til børn?

Ja, det kan du sagtens. Men skal du købe et instrument til dit barn, er det en god ide at vælge med omhu, for det er vigtigt, at barnet kan holde og bære instrumentet uden anstrengelse, før undervisning i at spille på det begynder.

En tuba til mindre børn har kun tre ventiler og er som regel mindre avanceret end de større modeller. Vælg herudover gerne et instrument, der er maskinfremstillet, fordi der i den proces lægges mere vægt på holdbarhed og håndterbarhed end udførelsen og de små detaljer, du finder på professionelle modeller

Hvilken størrelse tuba skal jeg gå efter?

En musiker, der spiller dette instrument sidder som udgangspunkt ned og har instrumentet hvilende på lårene, mens der blæses i mundstykket. Når du skal finde den rette model er det derfor en fordel, hvis du har muligheden for at prøve at sidde med instrumentet, inden du vælger din model. På den måde kan du være helt sikker på, at du kan sidde i en behagelig stilling, mens du spiller og ikke bliver træt i hverken ryg eller arme. Hvis du overvejer at investere i en tuba, skal du også forberede dig på, at det primært er et samspilsinstrument.

Det betyder, at det som udgangspunkt vil udgøre en del af messingblæserne i orkestre eller bands og derfor sjældent spiller alene. Er du interesseret i at spille på et instrument, som klinger smukkest i selskab med andre, som er yderst efterspurt i diverse ensembler, men som meget få vælger at lære at mestre, så er dette instrument helt sikkert noget for dig