Sådan ser den danske møbelkultur ud i dag

Sådan ser den danske møbelkultur ud i dag

Danske designermøbler er i høj grad definerende for, hvordan danskerne indretter sig.

Mange af de kendte danske designermøbler er ikoniske og efterlader ejeren med en vis grad af prestige, som kommer af, at mange danske designermøbler er omkostningstunge. Derfor medfølger også en vis eftertænksomhed og nøje overvejelse, hvis man går med tanken om at investere i et eller flere af de danske designermøbler, da det er et dyrt køb, man gerne skal være villig til at have i sin bolig over lang tid. Dog vinder danske designermøbler et gradvist større indpas i danske hjem. De sociale medier gør det i højere grad lettere at distribuere billeder af boligindretning og dermed influere og inspirere modtageren i sin boligindretning. Man får mulighed for at se en given boligartikel i en hjemlig sammenhæng, og dermed kan dette gøre det nemmere for modtageren at forestille sig et givent møbel i sit eget hjem

Y-stolen som populært siddemøbel

Besøger du et dansk bolighus med designermøbler er det svært at komme udenom Y-stolen designet af Hans J. Wegner eksklusivt for Carl Hansen & Søn tilbage i 1949.

Siden stolens lancering i sin tid, har det velkendte og ikoniske design været i konstant produktion. Hjemme i de danske hjem er der størst udbredelse af stolen i de mere nedtonede farver såsom sort og eg. Dog er der også plads til at gå ad mere farverige veje, hvis det er det man ønsker, da stolen findes i hele 51 forskellige varianter. Blandt disse varianter findes alt fra grøn og hvid til rød og blå.

Derudover findes en specialsyet læderhynde, som blot sørger for at optimere stolens komfort yderligere.

Hynden er dog mest oplagt for dem, som primært bruger stolen som siddemøbel, muligvis omkring spisebordet, da den forbedrer stolens overordnede komfort. Mulighederne for Y-stolen er altså derfor mange, som kan være en del af grundlaget for, at stolen har præget og stadig præger den danske møbelkultur den dag i dag

Savbukstolen som alternativ

Nogle møbelkøbere ønsker at gå andre veje end med den velkendte Y-stol og vælger Savbukstolen som alternativ.

Stolen har et tidsløst og ikonisk udseende og formår dermed at indfange indbegrebet af dansk design. Udover sit ikoniske udseende tilbyder stolen også maksimal komfort, og disse to karakteristika i overensstemmelse med hinanden gør, at stolen også har en helt særlig plads i dansk møbelkultur.

Ligesom Y-stolen findes Savbukstolen også i et stort spænd af farver og varianter

Relaterede indlæg: