Udgivet i Bolig

Kunne du tænke dig at spare penge på fyringsolie?

Af Kulturnet.dk

Der er stadigvæk rigtig mange hjem, der opvarmes af oliefyr. Et oliefyr fungerer selvsagt ikke uden fyringsolie, hvorfor det er uundgåeligt, at man af og til må have muffedrengen frem og investere i x antal liter fyringsolie. Lange de fleste køber store mængder, da de har enorme olietanke, som kan rumme flere hundrede liter. Prisen på fyringsolie svinger konstant, og netop fordi man ofte køber mange liter fyringsolie ad gangen, kan der være rigtig mange penge at spare, hvis man køber sin fyringsolie i perioder, hvor prisen er lav.

Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke literprisen på fyringsolie, og man skal derfor holde tungen lige i munden, hvis man vil være i stand til at forudsige, hvorvidt prisen på fyringsolie er stigende eller faldende. Herunder vil jeg gennemgå, hvilke faktorer der kan have indflydelse på prisudviklingen for fyringsolie

Vejret har indflydelse på prisen

De vejrmæssige forhold influerer på fyringsolieprisen, hvilket skyldes, at markedet for fyringsolie minder om markedet for alt muligt andet. Markedet for fyringsolie styres nemlig også af udbud og efterspørgsel.

Når vejret er lunt, falder efterspørgslen, da der ikke er det samme behov for at opvarme hytten, som der er i vintermånederne.

Ovenstående kunne godt indikere, at fyringsolie altid er billigst i sommermånederne, men så simpelt er det desværre ikke. Der er nemlig mange andre faktorer, der også har betydning for prisen på fyringsolie

Politiske forhold kan få betydning for oliepriserne

Lad mig konkretisere… Hvis der for eksempel vedtages en miljøbeskyttende lov om yderligere afgifter på olie, påvirkes handelsprisen naturligvis, da det bliver dyrere at importere olien for forhandlerne. Derudover kan priserne også påvirkes, hvis der opstår konflikter mellem lande, der handler med fyringsolie.

Globale konflikter kan nemlig føre til, at al handel med et givent land indstilles, og hvis der er tale om det land, som man handler størstedelen af sin olie med, giver det sig selv, at man er tvunget til at finde en ny leverandør, og der er ingen garanti for, at den nye leverandør kan levere fyringsolien til de samme priser. Hvis man intenst følger den politiske udvikling, er det ganske sandsynligt, at man er i stand til at forudsige, hvis der sker politiske forandringer, der influerer på fyringsoliepriserne, og i så fald vil prisstigninger eller -fald næppe komme vildt meget bag på en, hvorfor man har mulighed for at købe fyringsolien, inden prisen stiger, eller afvente, til den falder

Konkurrence mellem forhandlere

Dette er også et parameter, som næsten altid har betydning for prisen på et produkt. Hvis to eller flere konkurrenter presser hinanden, er en af knapperne, som de konkurrerende virksomheder kan skrue på, prisen.

Derfor bør man orientere sig om de konkurrencemæssige forhold, når man handler fyringsolie.

Er der nogen nationale leverandører, der presser hinanden? I så fald kunne det måske være en idé at handle sin fyringsolie hos en af disse.

Presser de globale leverandører hinanden for tiden? Dette vil nemlig ofte resultere i generelt lave priser

Disse forhold har hver for sig og tilsammen stor indflydelse på fyringsolieprisen

Ovenstående områder har stor indflydelse på prisen på fyringsolie, og det anbefales derfor, at man holder sig disse områder for øje, såfremt man gerne vil have billig fyringsolie. Det kræver tålmodighed og snilde at slå til, når priserne er allerlavest, men det kan lade sig gøre

Den billigste fyringsolie er ikke nødvendigvis den billigste løsning

Nu bliver det lidt komplekst...

Det er umiddelbart oplagt at købe sin fyringsolie hos den forhandler, der sælger fyringsolie til den laveste pris, og så antage, at man har fået sin fyringsolie så billigt som muligt.

Dette er dog bare ikke altid sandheden. Man kan nemlig ikke kun vurdere, om en given fyringsolie er billig ud fra dens literpris. Der er nemlig forskel på, hvor effektive og gode de forskellige fyringsolier er. Fyringsolie af yderst høj kvalitet vil have høj forbrændingseffekt og blot producere meget lidt sod og affaldspartikler.

En dyr fyringsolie kan derfor sagtens være meget mere effektiv end en billig fyringsolie, hvilket kan have betydning for, hvor meget olie oliefyret skal bruge for at opvarme hytten.

En række af de billigste fyringsolier har den ulempe, at de forurener meget. Under forbrændingen af disse udskilles meget sod og mange affaldspartikler, hvorfor oliefyret slides væsentligt mere, end hvis man bruger en kvalitetsolie, der næsten ikke producerer noget sod eller nogen affaldspartikler.

Derfor bør man bestræbe sig efter at finde en kvalitetsfyringsolie til en fornuftig pris. Man bør ikke udelukkende kigge på literprisen. Man skal ligeledes kigge på, hvilke bestanddele en fyringsolie består af

Find det du mangler på kulturnet.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.006.693 produkter fra mere end 634 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.682.291 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-10-15 09:11:21.

97
Kategorier
3.958
Produkttyper
1.006.693
Produkter
634
Forhandlere
1.682.291
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.