Seneste Kelim tæpper

Her kan du se alle de Kelim tæpper vores robot i nat automatisk har fundet på en lang række billige danske butikker. Den er stadig ved at blive trænet så fejl kan forekomme, men vi håber meget der er et billigt Kelim tæppe du kan bruge - ellers kig forbi Kulturnet.dk igen i morgen og se hvad der er kommet af nye tilbud.

Det var dagens produkter

Vores prisrobot har søgt hele natten, og ovenstående var alle de produkter den fandt for nu. Vi håber du har fundet et billigt kelim tæppe der har pirret din interesse - hvis det er tilfældet så klik ind på onlinebutikken og læs mere om leveringstid og leveringspris.

Hvis ikke, så gem Kulturnet.dk og kom snart tilbage - vi sender robotten afsted efter gode tilbud igen i nat.

Kelim tæpper er smukke vævede tæpper til at lægge på gulvet eller som vægtæppe.

Tæppernes udseende er meget unik, og man kan tydeligt se den store detaljegrad og omhug, der er lagt i hvert eneste tæppe. Et klassisk tæppe har ofte et smukt mønster og symboler i flotte farver, der er meget betagende at se på. Det er derfor de fungerer så godt som vægtæpper, da de kan betragtes som kunstværker.

Hvilken stil passer kelim tæpperne til? Et sådant tæppe er til dig, der gerne vil have noget unikt og anderledes i din indretning.

Et smukt iøjefaldende tæppe, der både kan passe godt til den minimalistisk indretning, som kunne bruge et lille pift, men også oplagt til den livlige og kreative indretning.

Udvalget er stort, og det kan være svært at sætte sig ind i det hele. Læs med i denne guide til kelim tæpper, og blive klogere på tæppernes historie og bliv mere sikker i dit valg inden du køber

Hvad er karakteristisk ved kelim tæpper?

Kelim kommer af det tyrkiske ’kilim’ og er en betegnelse for væveteknikken.

Det er et fladvævet tæppe, som oftest er håndlavet i ren uld. De kaldes af nogen for tekstilkunst, grundet de flotte mønstre, der kommer frem ved vævningsprocessen. Tæpperne er enormt praktiske, da de er meget solide, og derfor har lang holdbarhed.

Derudover er de fleste af tæpperne vendbare, så man på skift kan skåne den nedadliggende side, og på den måde kommer der et nyt og anderledes mønster frem på vrangsiden.

Således har man også mulighed for at skabe lidt variation i rummets udtryk. Hvor stammer kelim tæpperne fra? Tæpperne stammer traditionelt fra det gamle ottomanske rige, det nuværende Tyrkiet og Persien, det nuværende Iran, men også fra lande som Aserbajdsjan og lande i central Asien. Men kan også findes fra andre lande og områder i hele verden.

De små varianter af tæpper blev og bliver stadig brugt som bedetæpper, men har også mange andre funktioner

Hvad vil det sige, at et kelim tæppe er vintage?

De ægte kelim tæpper er er håndlavede typisk af nomadefolk, og det er dem man kalder for vintage, når man anvender dem i den moderne indretning. Hvis man køber tæppet vintage, vil det altså sige, at det er et gammelt tæppe, der muligvis har været brugt før.

Således sikrer man sig et fuldstændig autentisk tæppe med en spændende historie. Her rejser producenten ofte ud og udvælger tæpperne og køber dem direkte af nomadefolket.

Når tæpperne sælges videre, er de stort set altid vasket og reparerede, så du får et tæppe, der er klar til at pryde på ny i dit hjem.

Hvert af vintage kelim tæpperne er derfor helt unikke, og du finder ikke det samme tæppe i vennernes stue. Hvis du ikke er så meget til at købe ting brugte, så frygt ej.

Tæpperne produceres også fra ny og er blot inspirerede af denne stil, som er mange år gammel

Hvilke typer kelim tæpper findes der?

Mange har tendens til at tænke at et kelim tæppe er det karakteristiske store, mørkerøde tæppe med smukke orientalske mønstre på, men der laves også mange nye, moderne kelim tæpper ud fra den samme væveteknik.

Disse kommer i et utal af farver og nuancer, både i det klassiske mønstrede udseende, men også med grafiske figurer eller de mere neutrale, ensfarvede varianter. Sidstnævnte er perfekt, hvis man ønsker et afdæmpet udtryk, men stadig gerne vil have et eksklusivt kvalitetstæppe.

Ud over de store rektangulære tæpper fås tæpperne også i mindre størrelser og andre former såsom en lang kelim løber, som egner sig rigtig godt til en smal og lang entre. Man kan derfor finde en størrelse, der passer perfekt rummet, ligegyldigt om det skal passe ind under spisebordet, sofabordet eller skal ligge midt i et stort rum.

Der findes et kelim tæppe til enhver smag, og dermed også et til dig. Tag et kig hos de mange forhandlere og find det tæppe, der passer til din personlige stil

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Kelim Tæpper

Kelim Tæpper

https://www.youtube.com/watch?v=DwBeKHnDq08

Sådan laves Kelim tæpper

https://www.youtube.com/watch?v=RejnPsb-25s

Kelim Tæppe

https://www.youtube.com/watch?v=W1EK5XA5I2s

Se også: