Hovedpuder

Hovedpuder

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Hovedpude, nemt og simpelt.

Udvalgte Hovedpude Tilbud

Hvis du er landet her leder du sikert efter billige Hovedpuder, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med - det er derfor vi har startet Kulturnet.dk. Vores robot har i nat automatisk besøgt adskillige af de billigste danske internetbutikker og har fundet nedenstående tilbud og priser - vi håber der er en billig du kan bruge, og vi beklager eventuelle fejl.


Fortæl meget gerne familie og venner om Kulturnet.dk - så bliver vi meget glade. Vi håber du kunne bruge dagens tilbud til noget. Husk vi opdaterer produkter og priser hver nat, så hvis du ikke køber i dag så gem Kulturnet.dk som bogmærke og giv os et besøg igen til flere gode tilbud på Hovedpuder.


Er din pude ved at være lidt for slidt? Eller døjer du med dårlig søvn og problemer i kroppen? Så er det nok på tide med en udskiftning.

Hovedpuden er dog et ret overset emne, men det er faktisk utroligt vigtigt, at du vælger den rigtige. En god pude, der passer til brugeren, vil sikre en bedre nattesøvn og færre smerter i kroppen. Dette vil vi gerne hjælpe dig med at opnå gennem denne guide

Populære hovedpuder

Hvilken hovedpude skal jeg vælge?

Der er mange forskellige overvejelser, man kan gøre sig, når man skal vælge en ny pude til sengen.

I løbet af denne side vil vi komme ind på materialer, kropsform/størrelse og puder til babyer/børn. Men før alt dette kan du her læse om nogle generelle overvejelser, der handler om hvilke typer, de fleste vælger.


Der findes mange forskellige typer af puder.

Nogle er små, andre er store, og prisklasserne varierer også en hel del. Billige hovedpuder bliver ofte slidt hurtigere, og derfor kan det til tider være nødvendigt at ofre lidt mere.
Her er to af de typiske typer, man skal vælge imellem:

  • Ergonomiske hovedpuder
  • Traditionelle puder
Ergonomiske hovedpuder former sig efter din nakke, dit hoved og kroppens stilling i løbet af natten. Dette kan give en høj komfort, fordi der gives en del støtte til kroppen. De traditionelle hovedpuder kan man også forme, hvis man har behov for dette.

Disse findes i forskellige hårdheder, så man helt selv kan vælge, om puden skal være blød, medium eller fast. Der findes en lang række af mærker, der fremstiller begge disse to typer.

To af de meget populære mærker er: Temprakon hovedpuder og Tempur hovedpuder. Du kan også kigge på en hovedpudetest, hvor du kan læse andre meninger om typer og mærker. Du skal dog huske på, at valget af pude udelukkende kommer an på personlige præferencer, og derfor kan det være svært at få meget ud af andres meninger

Hvilke hovedpudematerialer skal jeg vælge imellem?

Der findes puder med utallige typer af fyld.

Nogle er fremstillet med dun eller fjer, andre er lavet med kunstfibre og en helt tredje type er skabt med boghvedeskaller som indhold. Der er dog flere eksperter, der har sagt, at alt dette ikke betyder så meget.

Det vigtigste med en pude er, at den former sig efter hovedet og nakken. På den måde skal det være let at modellere puden, så den bliver behagelig for dig.

Hvis du er glad for din pude, så er det den bedste pude for dig

Skal mænd og kvinder bruge forskellige puder?

Mænd og kvinder kan som regel sagtens bruge den samme pude. Det handler nemlig ikke om køn, når man skal vælge pude.

I forlængelse af dette handler det dog om vores kroppe og vores vægt. Derfor skal en velvoksen mand med brede skuldre naturligvis have en mere fyldig pude, end en kvinde, der kun vejer halvdelen af mandens vægt.
Udover vægt og kropsform er det vigtigt, at du overvejer din foretrukne soveposition. Sover du altid på ryggen? På siden? På maven? Eller varierer det igennem natten? Hvis man ligger meget på ryggen, bør man som regel vælge en ret flad pude, men hvis man stort set kun ligger og siden/maven, bør man vælge en mere fyldig hovedpude


Hvordan vælger man den rette hovedpude til børn?

Når det gælder valget af hovedpude til baby, bliver det hele lidt sværere.

Det kan nemlig være svært for barnet selv at vælge hvilken juniorhovedpude, de synes, der er mest behagelig. Mange eksperter mener faktisk, at man ikke bør give en hovedpude til små børn, før de er omkring 2-3 år gamle.

Her er der også en masse valgmuligheder, som støtter barnets hoved og nakke på forskellige måder. Og der findes også forskellige grader af hårdhed. Ligegyldigt om du vælger en pude til dig selv eller dit barn, er det de personlige præferencer og sovestillinger, der er de vigtigste, og dette bør du huske, når du skal træffe det vigtige valg


Se også: