El Klaver

El klaver

Hvis du leder efter El klaverer behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere surfe rundt på forskellige online forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik.

Udvalgte Tilbud på El klaverer

Vores robot har i nat automatisk kravlet mange onlinebutikker igennem for opdaterede priser og tilbud på El klaverer, og har fundet nedenstående produkter til os her på Kulturnet.dk. Vi håber du kan bruge det vi har fundet (selv om fejl kan forekomme, da det jo sker automatisk).


Fortæl meget gerne bekendte og venner om Kulturnet.dk - så bliver vi meget glade.

Vi håber du kunne bruge dagens tilbud til noget. Husk vi opdaterer produkter og priser hver nat, så hvis du ikke køber i dag så gem Kulturnet.dk som bogmærke og kom snart tilbage til flere gode tilbud på El klaverer.


Elklaveret, som også går under navnene digitalpiano, digitalklaver og elpiano, blev opfundet i 70’erne og er siden da blevet mere og mere populært. Det er blandt andet blevet så populært, fordi man i modsætning til et traditionelt klaver kan skrue op og ned for lyden eller tilslutte høretelefoner.

På den måde kan man sidde og øve uden at forstyrre andre, der måtte være til stede. Herudover kræver det typisk mindre vedligeholdelse end et almindeligt klaver og er ofte også billigere

Populære el-klaverer

Hvilke forskellige typer elklaverer findes der?

Der findes mange forskellige former for elklaverer, men overordnet skelner man typisk mellem tre typer.

 • Almindeligt: Et almindeligt elklaver har typisk et udseende der minder meget om et keyboard, hvorfor mange også kommer til at forveksle dem med hinanden. Der er dog forskel, da tangenterne på et elklaver er vægtede for at gøre det mere autentisk i føling og lyd, hvilket ikke er tilfældet med et keyboard.
 • Traditionelt: En anden type er dem, der har et traditionelt klaver udseende. De er kendetegnet ved at have ben og pedaler og er derfor lidt mere stationære end ovenstående.

  Typisk er kvaliteten også lidt højere på denne type, og de er også lidt dyrere.

 • Digitalt: Den tredje udgave er et digitalt flygel eller elflygel, som visuelt tager udgangspunkt i det traditionelle flygel. Disse er ikke nær så udbredte herhjemme, som de andre, men der findes flere af rigtig høj kvalitet.
For alle tre gælder det, at kvaliteten svinger meget. De har typisk nogle af de samme funktioner, hvorfor der som udgangspunkt ikke er én type, der er bedre end de andre.

Dog kan der godt være forskel, men det handler altså meget om smag og behag

Hvilket elklaver skal jeg vælge?

Hvilket elklaver, du skal vælge, afhænger af dine behov og ønsker. Der er dog nogle parametre, som de fleste bedømmer ud fra.

 • Design: Her er kan der være mange holdninger, men det vigtigste er, at du vælger et, som du ville blive glad for at se på hver dag.
 • Lyd: Det vigtigste her er, at du kan lide den lyd, der kommer ud af dit klaver. Nogle elklaverer er lavet således, at lyden er optagede toner fra et rigtigt klaver, hvor andre er computerprogrammerede. De fleste har dag dog en rigtig fin lyd, så her behøver man typisk ikke være så nervøs for at vælge forkert.
 • Højtalere: Højtalerne er vigtige, da de skal afspille lyden.

  Hvis der er dårlige højtalere på klaveret, vil lyden ikke kommer til sit fulde udtryk.

  Hvis du bruger høretelefoner er dette dog ikke vigtigt.

 • Tangenter: Her er det primære fokus på vægtningen, og hvad du føler passer bedst til dig.
 • Funktioner: Afklar med dig selv, hvilke funktioner der er nødvendige for dig.

  Så ender du ikke med at betale ekstra for noget, du alligevel ikke bruger.

Prisen hænger ofte sammen med kvaliteten, men grundet de mange funktioner og parametre, så behøver det nødvendigvis ikke at være sådan. Herudover så vil de fleste nybegyndere ikke have brug for det samme, som folk der har spillet i mange år.

Derfor så vær opmærksom på, hvad dine behov er, og vælg dit elklaver ud fra det

Kan man købe et elklaver med flere forskellige funktioner?

Der kan være rigtig mange funktioner på et elklaver. Hvilke, der er nødvendige for dig, afhænger af behov, og hvad du gerne vil spille. Hvis man primært spiller klassisk musik, anvender man ofte færre funktioner end ved andre musikgenrer.

Nedenfor er opridset nogle af de mest anvendte funktioner, som man kan købe elektriske klaverer med:

 • Metronom: En metronom hjælper dig med at holde et ønsket tempo.

  Den indstilles efter beat-per minute, hvor du så selv kan vælge tempo.    

 • Optager: At optage det man spiller kan være brugbart, når man øver.

  Du kan lytte til det, du har spillet, og ved nogle kan du tilkoble det til en computer, hvor du kan optage så mange lydspor, som du har lyst til.

 • Transponering: Transponering lader dig ændre tonearten. Du kan altså skifte tonehøjde på starttonen.

  Hvis man synger og gerne vil synge i et andet toneleje, end hvad der lige er standard for det pågældende musikstykke, kan dette være anvendeligt.

 • Bluetooth: Bluetooth lader dig nemt forbinde elklaveret til en computer eller Ipad, hvor du kan optage direkte ind i et softwareprogram, skrive noder eller ændre på dine settings.
 • Polyfoni: Polyfoni angiver antallet af toner, som kan afspilles på samme tid.

  Dette er altså mere en produktspecifikation, end det er en funktion. Hvis du spiller meget avancerede  musikstykker, kan dette være vigtigt.