El Guitar

El guitar

Hvis du leder efter El guitarer behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde priserne på forskellige onlinebutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik.

Seneste El guitar Tilbud

Nedenfor kan du se dagens opdaterede priser og tilbud på El guitarer. Forhåbentlig er der nogle særligt gode tilbud imellem. Det er vores robot der helt automatisk kravler en lang række af de billigste onlineshops igennem for at finde de bedste 2021 tilbud til vores brugere her på Kulturnet.dk. Derfor kan der nogle gange ske fejl, men vi håber ud kan bruge det vi har fundet.


Det var alt for i dag

Vores prisrobot har søgt hele natten, og ovenstående var alle de produkter den fandt for nu.

Vi håber du har fundet en billig El guitar der har pirret din interesse - hvis det er tilfældet så klik ind på online forhandleren og læs mere om leveringstid og leveringspris.

Hvis ikke, så gem Kulturnet.dk og besøg os snart - vi sender robotten på jagt efter gode tilbud igen i nat.


Elguitaren blev udviklet i slutningen af 30’erne, og er sidenhen blevet en af de mest populære instrumenter herhjemme, som bruges af både børn, unge og ældre. Bag udviklingen af instrumentet står nogle af de virksomheder, der også er blandt de største producenter af instrumentet i dag, nemlig Fender og Gibson.

Elguitaren bruges i rigtig mange forskellige musikgenrer, men er specielt populært i rock, jazz, pop og blues.

Denne mangfoldighed i instrumentet er også en af grundene til, at der er mange som vælger elguitaren, som deres foretrækkende instrument

Populære elektriske guitarer

Hvilke forskellige typer elguitarer findes der?

Når det kommer til selve kroppen på en elektrisk guitar, kan der vælges mellem semi-akustisk, også kaldet hollow-body, samt solid-body. Hollow-body guitarer kan yderligere inddeles i semi-hollow og fully-hollow.

  • Hollow-body (semi-akustisk):   
På en semi-akustisk guitar er der et rum, som skaber resonans når strengene spilles, ligesom der er på en akustisk. Forskellen på semi-hollow og fully-hollow ligger i, hvor stort dette resonansrum er fræset ind i guitaren. Typisk vil fully-hollow også være større end en semi-hollow.

  • Solid-body (rock-guitar):             
En solid-body kaldes også ofte for en rockguitar.

En solid-body har ikke noget resonansrum, og lyden er altså mere afhængig af træets klang og pickuppen. For at frembringe lyden på en solid-body er det nødvendigt med en forstærker

Hvilken elguitar skal jeg vælge?

Det vigtigste du skal tænke over, når du skal vælge elguitar er, hvilken lyd du ønsker dig. Der findes et væld af forskellige variationer, og hvad der er den rigtige er afhængig af, hvad man ønsker at få ud af instrumentet. Det kan være frustrerende at sidde med et instrument, som ikke passer til en.

Derfor handler valget af type også ofte om smag og behag. Der er forskel på halsens tykkelse, ligesom der er forskel på folks hænder.

Derfor gælder det her om at finde den, der føles mest rigtig. Kroppen på guitarer varierer også, hvor du skal vælge efter ønsket lyd, samt efter hvordan den føles i hænderne.

Herudover så spiller udseendet for mange også en stor rolle. Der findes mange forskellige mærker og modeller, og hermed er der også stor forskel på prisen. Så du skal også gøre dig bevidst om, hvor mange penge du er villig til at bruge, samt hvad dit behov er. Er du nybegynder, så kan du typisk få en udmærket elguitar, til et par tusinde.

Ens præferencer, smag og behov ændres typisk over tid, og man kan herefter opgradere til noget andet

Hvilke elguitarforstærkere findes der?

Der findes mange forskellige forstærkere, som du kan bruge sammen med din elguitar.

  • Rørforstærker: 
Denne forstærkertype har ofte en mere rå lyd, hvorfor der er mange der foretrækker denne type.
  • Transistorforstærker:   
Transistorforstærkeren giver ofte en mere blød lyd, dog er de typisk billigere og mere stabile.

  • Hybridforstærker:          
Denne type er en kombination af de to ovenstående, og giver en lidt anderledes lyd.
  • Modelling forstærker: 
En modelling forstærker kombinerer forskellige forstærkere, og man har derfor større frihed til at skifte mellem den lyd man ønsker at frembringe.
  • Akustisk forstærker:     
Denne har udelukkende til formål at gengive guitarens lyd, så præcist som overhovedet muligt, bare højere

Begynderpakker

Er du nybegynder, så kan du også vælge at købe en begynderpakke, hvor du får guitar, taske og forstærker sammen. Dette er en god måde at komme i gang på, og er ofte også en billigere løsning, end at købe det hvert for sig.