Dagmarkors

Dagmarkors

Velkommen til - vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Dagmarkors fra adskillige af de bedste forhandlere fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik - så slipper du for at skulle finde priserne på hver enkelt webshop.

Dagens Tilbud på Dagmarkors

Hvis du er landet her leder du sikert efter billige Dagmarkors, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med - det er derfor vi har åbnet Kulturnet.dk. Vores robot har i nat helt automatisk besøgt adskillige gode butikker og har fundet nedenstående tilbud og priser - vi håber der er et billigt du kan bruge, og vi beklager eventuelle fejl.


Alt for nu

Så er der ikke flere billige Dagmarkors for i dag - hvis der var nogle du kunne bruge kan du klikke ind på den enkelte butik for at læse mere om leveringspris og leveringstid. Vi håber du vil fortælle dem du kender om Kulturnet.dk - så bliver vi meget glade.

Det vil hjælpe os til at vise gode Dagmarkors tilbud til endnu flere danskere.


Den mest klassiske dåbsgave og én af de fineste former for kristen symbolik, der findes. Det smukke og genkendelige Dagmarkors er for mange af os en naturlig del af dåben. Læs med her og find ud af, hvordan du finder den helt rigtige version af klassikeren til barnedåben

Populære dagmarkors

Hvad er Dagmarkorset?

Det originale Dagmars Kors er dateret til 1000-tallet, men blev først fundet under lidt makabre omstændigheder i 1683. Under gravearbejdet i forbindelse med en grav ved Sankt Bendts Kirke ved Ringsted dukkede korset op, det viser sig, at gravearbejdet foregik lige i nærheden af Dronning Dagmars grav.

Grundet stedet for fundet, er korset blevet anset for Dagmars, og deraf kommer altså navnet. Det lille guldkors kan i dag ses på Nationalmuseet, hvor det ligger i al sin pragt pyntet med farverig emalje og udført til at blive båret i en kæde om halsen. Den originale model ligger dog et godt stykke fra dem, vi kender i dag. Det menes, at korset er blevet overrakt som gave til Dronning Dagmar på hendes bryllupsdag, da hun i 1205 blev gift med Valdemar Sejr

Kan jeg købe Dagmarkorset som dåbsgave?

Det smukke, ornamenterede kors udført i enten guld eller sølv er i dag en klassisk dåbsgave.

Selve korset findes i mange forskellige udgaver afhængigt af, hvilken gulsmed der har lavet det. Ved en simpel søgning på Google kan du selv se, hvor mange smukke variationer der findes over det originale kors. Det giver rig mulighed for at udvælge præcis den model, du synes, er smukkest.

Når du skal vælge et kors til dåbsgave, kan du vælge mellem flere varianter, hvoraf Dagmarkorset er det mest udbredte.

En smuk ekstra ting, der er blevet tilført, er teksten fra ’Fader Vor’ graveret i bittesmå bogstaver på bagsiden af korset. Tidligere var det en udbredt tradition, at Dagmarkorset blev givet til dåbsbarnet af den, der stod fadder.

Det var en gave, der kunne bruges resten af livet og altid minde om den, der gav det.

I dag ligger det enhver gæst frit for at vælge korset som gave til den lille, for ligesom mange andre af de gamle traditioner er denne også på vej i glemmebogen for at give plads til nye

Kan jeg købe Dagmarkors i guld eller sølv?

Smykker til drenge er for mange en smagssag. Det er nemlig ikke alle, der synes, at selv det klassiske dagmarkors er en passende gave til en dreng og derfor vælger noget andet i stedet. Skal man se bort fra den ide, så er det oftest således, at skal du give korset til en dreng, så vælger du et i sølv, mens en pige skal have et i guld. Der er desuden stor forskel på prisen, når det kommer til netop denne gave, for du kan finde et Dagmarkors med kæde til priser, der starter omkring et par hundrede kroner og fortsætter derop, hvor de fleste ikke kan være med mere.

Generelt set er guldkorset dyrere end sølvkorset, men alt efter, hvor høj karat du kigger efte,r kan du også finde Dagmarkors i guld til rigtig fornuftige priser

Kan jeg købe Dagmarkors med emalje?

Den klassiske model af korset er udført i enten guld eller sølv med smukt udførte fortolkninger af Jesus på korset eller andre symbolske udsmykninger på forsiden og eventuelt Fader Vor på bagsiden. En mere moderne udgave, der lægger sig tættere op ad det originale Dagmarkors på Nationalmuseet, er kommet frem i løbet af de sidste år. Her bruges emalje til at tilføje farve på vedhænget, helt lig originalen. Denne version er noget dyrere end de mere klassiske modeller, men den er samtidig meget smuk og iøjnefaldende med sin klare farver.

Ønsker du at give et kommende dåbsbarn en klassisk gave, der kan bruges mange år frem i tiden, og som er helt i ånd med den traditionelle forståelse af dåbens betydning, så er et Dagmarkors et godt valg


Se også: