Blokfløjte

Blokfløjte

Som du kan se nedenfor er der mange Blokfløjter at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi grundlagt Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden.

Seneste Tilbud på Blokfløjter

Her kan du se alle de Blokfløjter vores robot i nat automatisk har fundet på mange af de billigste butikker. Den er stadig ved at blive trænet så fejl kan forekomme, men vi håber meget der er en billig Blokfløjte du kan bruge - ellers kig forbi Kulturnet.dk igen i morgen og se hvad der er kommet af nye tilbud.


Det var alle de Blokfløjter vores prisrobot har fundet til dig for i dag. Vi håber at der var et godt tilbud iblandt som du kunne bruge.

Hvis ikke så kig forbi Kulturnet.dk igen i morgen. Vi opdaterer priser og produkter hver nat, så kig i morgen og se om der er kommet et godt udsalg i mellemtiden. Fortæl også meget gerne dem du kender om Kulturnet.dk - det vil være en stor hjælp.


Blandt de mange forskellige slags musikinstrumenter der findes, er blokfløjten et velkendt instrument, som er nem at gå til. Fløjten fås i et hav af udgaver og er et særlig børnevenligt instrument samt populært begynderinstrument for personer, som ønsker at mestre at spille musik selv. For mange er dette instrument afsættet og inspirationen til at begå sig med flere og andre instrumenter.

Læs med videre for at få den inspiration du har brug for i forhold til at vælge den udgave og model, der passer til dine behov. Guiden præsenteres i samarbejde med floejte.dk, hvor du kan finde din næste fløjte nemt og hurtigt.

Populære blokfløjter

Hvilken blokfløjte skal jeg købe?

Blokfløjter er et relativt billigt musikinstrument, som i dag forhandles i bredt udvalg på nettet. Anskaffelsen drejer sig om flere faktorer:

  • Kvaliteten i forhold til materiale og mærke
  • Hvilket musikalsk niveau man befinder sig på i forhold udøvelse.
  • Økonomi

Er du på begynder niveau?

På begynder niveauet kan der findes en billig og passende model til både barn og voksen på nettet. Her betyder mærket i første omfang ikke det store, da det drejer sig om at skifte bekendtskab med at spille på instrumentet.

Ønsker man en begynder-model, kan det være en gode idé at vælge en sopranblokfløjte, da den klangmæssigt er meget stabil. Er man på udkig efter en model til en barn, kan det sagtens gå an at vælge en udgave af plastic.

Denne er ikke følsom overfor temperatur-ændringer og er nem for barnet at beherske. Plastic-blokfløjter til børn fås i et hav af farver, mønstre og motiver

Er du øvet?

Som øvet har mærket og dermed kvalitet af instrument betydning for den lydmæssige kvalitet af dit spil.

Der er flere anbefalede mærker at gå på opdagelse efter på nettet, når du som øvet skal finde en blokfløjte på nettet:

  • MOECK
  • YAMAHA
  • MOLLENHAUER

Hvilke typer blokfløjter findes der?

En blokfløjte er et træblæserinstrument, som er i familie med blandt andet tværfløjten. Den adskiller sig dog fra mange andre træblæserinstrumenter ved dens simpelhed. Fingersætningen er uden knapper men blot små huller, som dækkes af fingerspidserne. Der findes forskellige modeller eller udgaver, som varierer i størrelser. Den største er Bas-udgaven, som har den dybeste klang.

Den mest lyse klang findes hos den mindste udgave – Sopranino

Hvad er en sopran blokfløjte?

Denne udgave er den mest udbredte, som primært bruges i undervisnings- og skolesammenhæng.

Blokfløjte som et godt begynderinstrument

Er du ikke bevendt med selv at spille på instrument, er fløjten et godt valg som begynderinstrument. Dette hænger sammen med dens teknik, som er relativ nem at gå til.

Den kræver ikke særlige blæseegenskaber at håndtere. Derfor er fløjten et populært instrument hos børn, da de har umiddelbar succes med at spille på det og eksperimentere med lyde og klange i forhold deres fingersætning. Mange børn starter deres interesse for selv at spille musik gennem brugen af og legen med at spille på blokfløjte.

Hvordan spiller man på blokfløjte?

Den lille fløjte består af hhv. et mundstykke, en ’krop’ (selve røret med huller i) samt en ende – disse kan sættes sammen og skaber selve instrumentet. Det er funktionelt at kunne skille dem ad for at rense instrumentet.

Mundstykket er formet med en smal rille, som læberne skal slutte sig tæt omkring, når der pustes luft direkte ned gennem fløjten.

Blokfløjte greb

Betegnelsen ’greb’ dækker over fingersætningen på fløjtens huller. Blokfløjtens greb betegnes som enten Barok-greb eller Tysk-greb.

  • Barok-grebet er standard-grebet på klassiske blokfløjter, der giver mulighed for flere klangmæssige nuancer i spillet og at spille med noder med fortegn.
  • Tysk-grebet er mindre anvendt på blokfløjter i dag og bruges primært i mere folkelige udgaver af musik.

Hvordan vælger jeg noder til blokfløjte?

Uanset om du er begynder eller øvet, findes der masser af muligheder for at udvikle dit spil både hvad angår valg af noder samt valg af model og udgave.
Noder til begyndere kan blandt andet findes online. Her vil der være simple melodilinjer, som nogle gange er visuelt understøttet af en grebsoversigt.

Som begynder kan det dog være en fordel at anskaffe sig en decideret nodebog, som indeholder en komplet grebsoversigt. Der kan findes specifikke nodehæfter til blokfløjte, som er niveauinddelt.

Således kan der findes udfordringer for både begyndere og mere avancerede udøvere