Sådan starter du et vægttab der holder – 4 gode tips

Har du taget på? Og vil du gerne af med kiloene? Så er det på tide at gå i gang med et vægttab. Men inden du går i gang, er det en god idé at sætte dig helt ind i, hvilken metode du skal vælge. Der findes efterhånden et uendeligt udvalg af slankekure. De har alle deres egen fremgangsmåde. Derfor har de også deres egne fordele og ulemper.

Mennesker er forskellige, og derfor giver det også god mening, at slankekure er forskellige. Men uanset hvilken metode du måtte vælge, er det vigtigt, at den giver dig et varigt vægttab. Ellers har din indsats været spildt. I det følgende finder du derfor 4 gode råd til, hvordan du starter et vægttab, som rent faktisk holder.

1. Lav ændringer som du kan holde

Måske har du allerede prøvet utallige slankekurer. Hvis du er, som folk er flest, har du sikkert været utroligt motiveret til at starte med. Du er gået all in. Ingen sukker, ingen alkohol, og måske har du også skåret en hel række fødevarer fra. Oven i købet har du også meldt dig ind i fitness, hvor du tager afsted hver eneste dag. Du siger nej tak til kage og sociale arrangementer med mad. NU skal det være.

Problemet med denne slags vægttab er, at du brænder ud. Du kan ikke undgå en lang række fødevarer for evigt. Sagt med andre ord er denne slags vægttab for ambitiøs og for urealistisk.

Når du gerne vil have et blivende vægttab, skal du i stedet skabe ændringer, som du kan overholde. Også på den lange bane. Alle ændringer, som du ikke kan overholde i længere tid, er en slankekur. Slankekure giver dig ikke et blivende vægttab. De er derimod skabt til at give dig et hurtigt vægttab, hvorefter du ofte tager det hele på igen – og ofte mere oven i.

Vær derfor realistisk, når du går i gang med dit vægttab. Selvfølgelig skal du kunne tage med til fødselsdag i weekenden. Men måske skal du kun have et stykke kage, hvorimod andre tager to eller tre stykker. Du kan også sagtens tage med ud og få en fyraftensøl. Men måske kan du nøjes med én øl, hvorimod de andre fortsætter?

Sådan kan du hele tiden lave små justeringer, der i sidste ende giver dig det resultat, som du ønsker.

2. Ændr din kost

Når du gerne vil tabe dig, skal du starte med at tage et kritisk blik på din kost. Mange mennesker har gennem årene oparbejdet nogle uhensigtsmæssige spisevaner. Her gælder det ikke om, hvad du nogle gange gør. Der skal være plads til, at du stadig kan gøre det, der giver dig glæde i livet.

Hvis det er en god bøf om fredagen eller et lækkert glas vin efter arbejde, så skal du fortsætte med det. I stedet skal du kigge på dine hverdagsvaner. Hvad spiser du hver dag til morgenmad? Frokost? Aftensmad?

Du skal ikke til at pine dig selv og kun spise salat til hvert måltid. Det vil netop være en ændring, som du ikke kan overholde på længere sigt. Men hvis du for eksempel spiser krydderboller eller cornflakes, kan det være en god idé at udskifte disse valg med æg og bacon.

Ikke alene vil det hjælpe med dit vægttab. Det vil også give dig et mere stabilt blodsukker, hvilket giver dig en bedre energi dagen igennem.

Når du derfor gerne vil ændre din kost, skal du tænke i sundere alternativer. Når du gør din kost sundere, vil et vægttab være en velkommen bivirkning.

3. Indfør mere motion

Hvis du gerne vil have et varigt vægttab, er det også en god idé at indføre mere motion i din hverdag. Her behøver du dog ikke gå all in og melde dig ind til fitness, hvor du bliver fast deltager på samtlige hold. Igen vil det være for ambitiøst og uholdbart.

Det er lettest at dyrke motion, når du synes, at det er sjovt. Derfor er det faktisk mindre vigtigt, hvilken slags motion du dyrker. Hvis du er glad for badminton, så meld dig til badminton. Hvis du elsker at gå ture, så indfør en eller flere daglige gåture. Og hvis du rent faktisk elsker at styrketræne, cardiomaskiner eller holdtræning, så meld dig endelig i et fitnesscenter.

Når du gerne vil have indført mere motion i din hverdag, kan det også være en god idé at kigge på din hverdag. Hvordan kommer du for eksempel frem til dit job?

Hvis du er vant til at køre i bil, kan du så måske begynde at cykle eller gå? På den måde får du mere motion i din hverdag. Du får også mere energi, fordi du allerede har bevæget dig, inden arbejdsdagen begynder. For mange mennesker kan en cykel- eller gåtur hjem fra jobbet også være en fantastisk måde at koble af på. På den måde kan du være klar i hovedet til, når du skal være sammen med din familie eller venner.

Når du vælger at cykle eller gå, sparer du også penge på brændstof. Derfor kan det helt klart være værd at overveje, hvordan du transporterer dig selv rundt.

4. Få en coach, der kan hjælpe dig

Måske har du allerede prøvet at tabe dig mange gange på egen hånd. Hvis du ikke har haft succes med det, kan det være en god idé at spørge om hjælp. Præcis som du ville gøre med en hvilket som helst andet udfordring.

Når det kommer til vægttab, findes der flere forskellige coaches på området. De har hver især deres egen fremgangsmåde, ligesom de typisk også har én eller flere målgrupper. Hvis du gerne vil have en vægttabscoach, er det derfor en god idé at finde en, der passer til dig.

Hvis du for eksempel er kvinde, og over 40 år, kan du overveje LuunaSommer.dk. Luuna havde selv forsøgt sig med alverdens slankekure, indtil hun endelig knækkede koden til et varigt vægttab. Nu hjælper hun andre kvinder med at opnå samme resultat.

Når du vælger Luuna, får du derfor en coach, der har været i din situation. Det giver hende et unikt indblik i, hvordan du måtte tænke og føle. Med afsæt heri, samt en uddannelse inden for ernæring, hjælper Luuna dig med at opnå et varigt vægttab.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Ph Kogle

Ph Kogle

Hvis du leder efter Ph kogler behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere surfe rundt på forskellige webshops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Er du på udkig efter en lampe i klassisk

Elektrisk Trommesæt

Elektrisk Trommesæt

Som du kan se nedenfor er der mange Elektriske trommesæt at vælge imellem, og at finde det helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi startet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Markedet for elektriske trommesæt har udviklet

Seng 90X200

Seng 90X200

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Senge 90×200 fra mange billige danske butikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle besøge hver enkelt webshop. Hvis du bor alene og ikke har

Udendørs Lamper Med Sensor

Udendørs Lamper Med Sensor

Som du kan se nedenfor er der mange Udendørs lamper med sensor at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse. Udendørs lamper med sensor er gode at have af mange forskellige grunde.

Blokfløjte

Blokfløjte

Som du kan se nedenfor er der mange Blokfløjter at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi grundlagt Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Blandt de mange forskellige slags

Den rigtige lænestol – hvad er vigtigt?

Sponsoreret indhold: I lang tid dominerede især ét møbel dine egne fire vægge: siddeområdet. Men nu er der en levende trend, der overhaler de overdimensionerede siddegrupper. Det handler om små sofaer, der kan kombineres med en lænestol eller flere eksemplarer. Hvorfor er lænestolen så trendy? Samlet set bliver møblets dimensioner mindre og selve stykkerne mere

Kenwood Major

Kenwood Major

Velkommen til Kulturnet.dk. Her elsker vi Kenwood major, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Kenwood major. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at vores oversigt gør valget lidt nemmere at overskue. Major-serien fra Kenwood indeholder en række kraftige og professionelle køkkenmaskiner, der

Knage

Knage

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Knager fra en lang række onlinebutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle surfe rundt på hver enkelt webshop. Er du træt af, at håndklæderne

Trombone

Trombone

Hvis du leder efter Tromboner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige internetbutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Køb af musikinstrument kan være en økonomisk investering i en betydningsfuld hobby

Enigma 425

Enigma 425

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Enigma 425, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Enigma 425. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at siden her gør valget lidt mere overskueligt. Er du en af dem, der synes, at

Gør det nemt at dele idéer

Gør det nemt at dele idéer

Annonce I virksomheder, klubber og organisationer er fællesskabet og samarbejdet ofte enormt vigtigt for at man oplever vækst og succes. Ved at trække på alle de ressourcer man har, og lade alle have en chance for at komme med idéer, åbner man op for muligheden for at udvikle sig i nye, spændende og effektive retninger,

Lær at hækle: Fastmasker trin for trin

Lær at hækle: Fastmasker trin for trin

Hækling fastmasker?Når du har fået helt styr på at hækle luftmasker, er du klar til at fortsætte med de næste masker, du skal lære, nemlig fastmasker.Øv dig på en lille lap, som måske ikke rigtig bliver til andet end en prøvelap.Fastmasker er måske ikke så svære at få lært, men det kræver selvfølgelig noget øvelse

Vitamix Blender

Vitamix Blender

Som du kan se nedenfor er der mange Vitamix blendere at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi startet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. Hos Vitamix er missionen at lave blendere,