Når vinteren melder sin ankomst, så er det også ved at være den tid, hvor man tænder godt op for radiatoren og nyder varmen indenfor. Men når vinteren er ovre, så er der altså en varmeregning, der skal betales, og nogle gange kan man næsten blive helt overrasket over, hvor mange penge det kan koste at holde sig varm.
Derfor er der nok mange, der er interesserede i nogle tips til, hvordan man kan få varmeregningen lidt ned, så den ikke gør lige så ondt - og der er faktisk overraskende mange ting, man selv kan gøre for at spare lidt penge.
Man kan eksempelvis spare på varmeregningen med en akkumuleringstank, ved at tænke lidt over hvor høj temperatur radiatoren står på og mange flere ting. Det kommer der 7 tips til herunder.
Indstil radiatorerne til lavere temperaturer
Det første tip giver måske lidt sig selv, og det har selvfølgelig noget med radiatorerne at gøre. Dem har de fleste tændt hele vinteren lang, og det har selvfølgelig indflydelse på varmeregningen. Selve tippet går egentlig bare ud på, at man skruer lidt ned for radiatorerne - gerne så de alle står ved samme temperatur. Det skal selvfølgelig ikke være, så man går rundt og fryser, men nogle gange gøre det ikke den store forskel, hvis man blot sænker graden med en.
Skru endnu mere ned ved bestemte lejligheder
Til hverdag har man måske fundet ud af en bestemt radiatortemperatur, der fungerer, og som hverken er for koldt eller for varmt. Men man kan faktisk godt skrue endnu mere ned i nogle bestemte situationer. Hvis man eksempelvis får mange gæster i hjemmet, vil der helt naturligt blive varmere på grund af de mange mennesker, og derfor kan man inden de ankommer skrue lidt ned for temperaturen. På den måde er der nemlig også lidt at spare på den varmeregning, der jo kommer på et tidspunkt.
Investér i en akkumuleringstank
Hvis man gerne vil gøre en længeresigtet indsats for at spare lidt penge på varmeregningen de kommende vintre, så kan man også investere i en akkumuleringstank eller en bufferbeholder, som den også kaldes. Det er en form for vandbeholder, der kan lagre varme i enten kort eller længere tid. Det, der er smart ved denne løsning, er, at vand er ret billigt, i hvert fald i forhold til andre varmeløsninger, som hvis man vælger dette som en form for længeresigtet investering, kan det altså gøre, at man spare lidt på varmeregningen hver eneste vinter.
Tjek om døre eller vinduer er utætte
Hvis man bor i et hus, der er lidt ældre, så er det desuden en rigtig god ide at tjekke, om det trækker fra vinduer og døre. Hvis der gør, kan det nemlig også gå ud over varmeregningen, og det er selvfølgelig ikke noget, du er interesseret i. Så hvis man opdager, at nogle vinduer eller døre er utætte, gør man klog i lige at fikset det.
Husk at skru ned, når der bliver luftet ud
Selvom det ikke er godt for varmeregningen med utætte vinduer og døre, så skal der alligevel lidt luft ind en gang imellem. Et tip til når man netop skal lufte ud er, at man først og fremmest gør det ret hurtigt og vigtigst, at man skruer ned for varmen, når man gør det, da det ellers også vil komme til at påvirke varmeregningen, at varmen fra radiatoren møder kulden udefra.
Kig på varmeaflæseren en gang imellem
For at gøre det mere motiverende for sig selv at spare på varmeregningen, ja hvis man måske endda gør det til et mål for sig selv, så kan man også sørge for en gang imellem, eventuelt en gang om ugen, at kigge på varmeaflæseren, så man kan se, hvordan det egentlig står til. Så kan man også se, om nogle af disse tips virker bedre end andre.
Sørg for at lukke helt ned for varmen om sommeren
Det her handler selvfølgelig om, hvordan man kan spare penge på varmen om vinteren, men det sidste tip er nu alligevel meget behjælpeligt i forhold til at spare penge på regningen generelt. Og det er nemlig, at man om sommeren får lukket helt ned for varmen, så man har lidt mere at bruge af, når den kolde vinter rammer, og man endnu mere har brug for varmen i huset. Med disse tips skulle det i hvert fald være muligt at få varmeregningen sænket lidt.