Guitarstrenge

Guitarstrenge

Velkommen til - vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Guitarstrenge fra adskillige forhandlere fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik - så slipper du for selv at skulle undersøge hver enkelt butik.

Seneste Tilbud på Guitarstrenge

Hvis du er landet her leder du sikert efter billige Guitarstrenge, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med - det er derfor vi har lavet Kulturnet.dk. Vores robot har hele natten selv besøgt mange internetbutikker og har fundet nedenstående tilbud og priser - vi håber der er en billig du kan bruge, og vi beklager eventuelle fejl.


Hvis du læser dette har du nu set alle de Guitarstrenge vores robot har fundet. Klik på dem du synes virker interessante for at gå til den enkelte onlinebutik. Vi sender vores robot afsted efter gode tilbud igen i nat, så gem Kulturnet.dk som bogmærke og giv os et besøg for endnu flere gode tilbud.


Det er ikke meget ved en guitar uden strenge. Og da der findes forskellige guitartyper og udgaver, skal du også vælge strenge efter din guitar, mærke og udgave.

Herved får du det optimale udbytte af dit instrument, og du får den bedste klang.

Det er nemt selv at udskifte strenge på din guitar i takt med, at du spiller, og strengene blive ’sløve’.

Det kan dog være en god idé at sætte dig i de forskellige elementer, som har betydning for dit valg af guitarstrenge.

Her handler det blandt andet om type og ikke mindst materiale. 

Populære guitarstrenge

Hvilke guitarstrenge skal jeg vælge?

Dette afhænger af, hvilken udgave din guitar er.

Her skal du vælge strenge efter, som det er en spansk guitar eller en western guitar. Du kan skelne imellem de to instrumenttyper ved at se på de 3 nederste strenge. Er de af nylon (eller plastik), vil det være en spansk guitar, du har. Er samtlige 6 strenge derimod alle af stål, er det en western guitar. Den spanske guitar regnes for at være en klassisk udgave.

Du finder strenge til western guitarer i både fosfor-bronze samt 80/20 bronze. Hvis du har en el-guitar vil alle strenge være af stål (enten i form af nikkel eller rustfri stål)

Hvilke udgaver findes der?

Markedet for guitarstrenge er bredt, og de mange udgaver vil variere imellem materiale, tykkelse, mærke og anvendelse.

Når du finder disse produkter på nettet, ville du skulle vælge udgave i henhold til din guitars model og type.

De klassiske og mest kendte brands, der sælger guitarstrenge er:

  • MARTIN
  • DUNLOP
  • ALICE
  • ELIXIR
Du finder særlige udgaver, som er designet til børn. Her vil strengene være ekstra bløde og medgørlige, så de egner sig til små fingre med færre kræfter. Når du bestiller, kan du enten vælge at købe stykvis eller vælge et komplet sæt af guitarstrenge

Bør jeg købe tynde eller tykke guitarstrenge?

Der vil klangmæssigt være forskel på, om du spiller med enten tykke eller tynde strenge, og der vil være fordele og ulemper forbundet med begge udgaver. De tynde strenge er fordelagtige for nybegynderen, da de er nemme at spille på.

Dog giver de ikke nær så meget volumen og ’tyngde’ i dit spil som de tykkere udgaver. De tykke guitarstrenge giver en solid og rund klang med masser af sustain. Dog vil disse kræve en god og øvet teknik, da strengene er sværere at spille på for nybegynderen. Derudover findes der en medium udgave. Teknisk er der forskel på, hvor let eller svært det er at ’bende’ (det vil sige at bøje toner) i forhold til tykkelsen på strengene

Hvilke guitarstrenge skal jeg købe til elektrisk guitar?

Når du skal anskaffe nye strenge til din elektriske guitar, skal du vælge udgave efter, hvilken musikgenre du primært spiller.

I visse genre er det vigtigt at kunne ’bende’. Det gælder, når du spiller intense og hurtige rytmer.

Her anbefales tynde strenge, da det handler om at kunne udføre teknisk avanceret fingerspil.

Til guitarspilleren som primært spiller klassisk rock eller blues, vil medium tykkelse på strengene være et godt valg. Denne tykkelse vil give en god klang, og det vil være let at bøje tonerne. Til jazz er der ikke meget brug for at bøje toner, og her vil de tykke strenge være passende som valg