kulturnet logo

Bedste Sengetøj: Se top 14 (opdateret maj 2022)

Når man skal ud at købe Sengetøj kan der være stor forskel på kvalitet og pris, og man har ikke lyst til at komme hjem med det forkerte Sengetøj. Det forstår vi godt her på Kulturnet.dk.

Derfor har vi her udvalgt 14 Sengetøj fra pålidelige danske forhandlere. Det gør forhåbentlig din søgning efter den helt rigtige Sengetøj lidt nemmere.

Dyreste Sengetøj på listen er Kingsize Sengetøj 230×220 cm – Freia – Pink – 100% bomuldssatin – Borås Cotton fra Dynezonen.dk med en pris på 449.95. Billigste udvalgte Sengetøj er Sengetøj 150×210 cm – Flower blue – Hvid – 100% Bomuldssatin som du kan købe for 249.95 hos Dynezonen.dk. Forskellen på de to priser er 200 kr. – de 14 Sengetøj vi har fundet koster i gennemsnit 385.66 kr.
Nedenstående Sengetøj data og priser er hentet fra 1 butikker (Dynezonen.dk). Alle Sengetøj tilbud er opdateret i dag 18-05-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Flere Sengetøj guides:

Fandt du ikke det rigtige Sengetøj blandt de 14 ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste Sengetøj:

Der findes et utal af forskellige varianter af sengetøj – og det kan være svært at navigere rundt i, hvilke typer, du bør købe.

Ikke alle modeller er lige sunde for dig at ligge i.

Her får du derfor en guide til, hvilke typer der er sundest for dig, hvor mange sæt du bør købe og hvad du bør give for dem

Populært sengetøj

I hvilket materiale bør jeg købe mit sengetøj?

Sengesæt fås i alverdens materialer og kvaliteter.

Dog er det meget individuelt fra person til person, hvad man synes, er rart at ligge i. Det mest almindelige materiale er bomuld. Dette materiale gør, at man ikke bliver overophedet i nattetimerne, da det suger den fugt, du afgiver fra din krop.

Ønsker du en blødere form for sengetøj, kan det vælges i bomuldssatin.

Dette materiale er også lavet i 100% bomuld, men har en finere vævning, der gør overfladen på stoffet blødere. Både almindelig bomuld og bomuldssatin er optimale stoffer for dig at sove i. Disse er 100% naturmaterialer, hvilket gør, at din krop har nemmere ved at ånde og komme af med fugt, når du sover.

Det anbefales generelt, at du ikke køber dit sengesæt i kunststoffer, da dette gør, at din krop har svært ved at komme af med varmen

Kan man købe økologisk sengetøj?

Rigtig mange producenter er begyndt at lave økologiske varianter. Der er mange gode grunde til, du bør købe de økologiske udgaver, selvom de ofte koster lidt ekstra.

Når du køber økologi er du med til at sørge for, der bliver passet bedre på vores jord. På den måde ved du, at eventuelle bomuldsplanter dit sengetøj er lavet af, ikke er sprøjtet til med diverse giftstoffer. Ligeledes fører dette også til bedre og sundere arbejdsforhold for dem, der producerer sengetøjet. De økologiske materialer bliver samtidig sundere for dig at ligge i, da din krop på den måde undgår at komme i nærkontakt med giftige og usunde stoffer

Kan man købe allergivenligt sengetøj?

De økologiske modeller er ofte nogle af de bedste måder at undgå allergener på, da dette ofte er varianter uden diverse kemikalier og skadelige farvestoffer.

Ligeledes er det en god idé at gå efter modeller, der ikke er for kraftige i farverne – specielt hvis du benytter et sengesæt, der ikke er økologisk. Udgaver med diverse usunde farvestoffer og kemikalier, er ikke blot et problem for dig, der i forvejen har allergi. Er du i tæt kontakt med disse, hver gang du sover, kan dette også medføre, at du udvikler allergier for disse.

Helt overordnet bør du derfor gå efter udgaver i naturmaterialer, der ikke indeholder alverdens farvestoffer eller usunde kemikalier for at sikre dig selv den bedste og sundeste nattesøvn

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk