Hvornår giver det mening at tage et kviklån? 3 tidspunkter hvor det giver mening – og 3 hvor det ikke gør

Du tror måske, du har brug for et kviklån. Mange går med tankerne om at tage sig et kviklån, men mange er slet ikke klar over, hvad konsekvenserne af sådan et lån kan være – både de gode og de dårlige. Derfor får du i denne artikel nogle forslag til, hvornår det faktisk giver god mening at tage et kviklån, og hvornår det slet ikke giver mening at tage at kviklån. Læs med her og bliv klogere.

Her giver det mening med et kviklån

Herunder får du nogle gode forslag til, hvornår det faktisk vil give god mening med et såkaldt kviklån:

  • Når du skal købe noget, der er meget nødvendigt
  • Når du snart får penge tilbage igen
  • Hvis du ikke har andre lån

Dog skal du huske at tjekke en oversigt over omkostningerne ved at tage kviklån, inden du overhovedet går i gang med at researche om et kviklån, er lånet for dig i din situation. Den oversigt kan du finde på det ovenstående link.

Når du skal købe noget, der er meget nødvendigt

Nogle gange står man simpelthen i den situation, at man mangler en eller anden ting lige nu og her. Det er især træls, når det handler om ting, man virkelig skal bruge – for eksempel en ny studiecomputer, hvis din gamle computer slet ikke vil starte, og du har en eksamen lige om lidt. Eller måske er dit køleskab holdt op med at virke – og du skal selvfølgelig have et sted til dine madvarer.

I sådanne tilfælde kan det være en fin ide at tage et kviklån. Så kan du nemt lige købe det, du står og mangler af nødvendighed, og du vil også kunne betale lånet tilbage forholdsvis hurtigt, når du igen får penge ind på kontoen. Så står dit kviklån ikke og får en masse dårlige renter.

Når du snart får penge tilbage igen

En anden situation det kan være godt at tage et kviklån er, hvis du ved, du kan betale det tilbage meget hurtigt igen. Kviklån har ofte nogle meget høje renter, som nemt kan blive til mange penge på meget kort tid. Det er desværre noget, de fleste glemmer, når de vælger at tage et kviklån. Så husk kun at bruge denne form for lån, hvis du står og mangler penge lige nu og her, og du samtidig ved, at der kommer nogle nye penge ind på kontoen (for eksempel fra SU eller løn) snart.

Hvis du står og mangler penge, kan du jo også forsøge at tage nogle ekstra vagter på dit arbejde, så du på den måde får nogle flere penge ind på kontoen i stedet. Der er heldigvis andre muligheder at tjene penge på end et dyrt kviklån.

Hvis du ikke har andre lån

En sidste situation det kan være okay at vælge et kviklån er, hvis du ikke har andre lån, du skal betale af på samtidig – heller ikke billån eller boliglån. Når du ikke har andre lån, kan din økonomi ofte lidt nemmere klare at gå i minus i lidt længere tid ad gangen. Så har du nemlig kun én kreditorer at tage sig af – nemlig den fra dit kviklån.

Og de har ofte ikke noget i mod, at der går lidt længere tid, før du betaler, da det så bare betyder, at der er flere rentepenge til dem i sidste ende. Dog skal du ikke vente for længe med at betale et kviklån af, selvom du ikke har andre lån, da det meget hurtigt kan løbe op i mange penge i renter med et kviklån.

Her giver det ikke mening med et kviklån

Herunder får du nogle gode forslag til, hvornår det slet ikke giver god mening med et såkaldt kviklån:

  • Når det bare er til sjove ting
  • Hvis du ved, du ikke kan betale det tilbage snart
  • Hvis du ikke har sat dig ind i, hvad betingelserne for dit kviklån er

Når det bare er til sjove ting

Det giver slet ikke mening at tage et kviklån, hvis det du gerne vil købe med det kun er noget, du vil købe for sjov. Det er for eksempel, hvis du gerne vil have et nyt dyrt tv, eller hvis du gerne vil have den nye Playstation. Begge er ting, som du godt kan undvære, indtil du har pengene på din konto til dem.

I sådanne situationer kan det desværre være rigtig svært at vente, hvis du ikke har pengene lige nu og her. Dog vil det spare dig for en masse bøvl og penge i renter, hvis du bare venter en måned eller to til du har råd til lige netop den ting, du går og drømmer om.

Hvis du ved, du ikke kan betale det tilbage snart

Du skal heller ikke vælge et kviklån, hvis du ved, du ikke kan betale lånet tilbage med det samme. Der er alt for mange renter på et kviklån, hvis du har det over en lang periode. Så skal du i stedet snakke med banken om dine andre muligheder. Der findes nemlig mange forskellige typer af lån derude, så hvis du føler, du er i en udsat situation, kan du faktisk godt snakke med dem om, hvad der passer bedst til dig og din situation.

Husk også ikke at betale et lån tilbage med et andet lån. Det vil blot gøre det svært for dig at finde ud af de forskellige lån i sidste ende, så du mister overblikket over din økonomi.

Hvis du ikke har sat dig ind i, hvad betingelserne for dit kviklån er

Det er super vigtigt, man husker at sætte sig godt ind i tingene, når man skal tage sig et lån. Det gælder også for kviklån. Der kan nemlig være mange uforudsete ting i vente, hvis du ikke kigger ordentlig efter, hvad dine betingelser for lånet er. Det er især renten, du skal kigge efter, når du skal vælge det bedste kviklån for dig.

Hvis du glemmer denne, kan det nemt blive dyrt for dig i renter. Og det er bare trælse penge – især nu hvor du ikke har så mange af dem. Så husk at bruge dine penge på en klog måde – det kan helt bestemt betale sig i det lange løb.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Find sportstøj online og bliv klar til sommeren

Find sportstøj online og bliv klar til sommeren

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Sommeren er over os, hvilket også betyder, at det er nu man virkelig skal ud og nyde friluftslivet. At motionere og dyrke sport er en leg og det er sjovt. Det bringer glæde og masser af energi, hvorfor det skal være

Braun Stavblender

Braun Stavblender

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Braun stavblendere, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Braun stavblender. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at siden her gør valget lidt nemmere. Hvis du overvejer at investere i en Braun stavblender,

Husk at pakke varmt tøj, når du tager på skiferie

Husk at pakke varmt tøj, når du tager på skiferie

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Hvis du skal på skiferie, så er der mange ting, du skal sørge for at pakke. Uanset om det er første gang, du skal på skiferie eller du derimod rejser hvert år, så kan det være vanskeligt at huske det hele.

Kongekæde

Kongekæde

Hvis du leder efter Kongekæder behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde produkterne på forskellige webshops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Hvis du er på udkig efter et nyt smykke, der

Få det meste ud af dine penge

Få det meste ud af dine penge

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. At have helt styr på privatøkonomien kan være svært. Ikke desto mindre er det vigtigt; hvis der ikke er styr på privatøkonomien, kan det være svært at finde råd til de ting, man gerne vil. Det kan også være svært at

Når man har brug for lidt hjælp til at gå

Når man har brug for lidt hjælp til at gå

Vi vil nok allesammen en dag nå det punkt, hvor vi vil få brug for en smule hjælp til at leve, som vi plejer og har lyst til. For med alderen kommer nye udfordringer og fysiske gener, der kan være både svære og frustrerende at leve med og vænne sig til. Men man behøver altså

Eames Stol

Eames Stol

Som du kan se nedenfor er der mange Eames stole at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. Eames stolene har deres navn efter designparret

Spar penge på feriebudgettet med billige flybilletter til Zanzibar

Spar penge på feriebudgettet med billige flybilletter til Zanzibar

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige rejser til Zanzibar og mange andre destinationer. Har du ikke haft held med at finde billige flybilletter til Zanzibar? Frygter du derfor, at prisen for flybilletten vil være så pebret, at du risikerer at måtte skrotte dine planer om

Guldarmbånd

Guldarmbånd

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Guldarmbånd fra mange danske butikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde hver pris på hver enkelt shop. Ædelmetallet guld har været brugt blandt

Adventsstager

Adventsstager

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Adventsstager fra mange gode danske online forhandlere, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde produkterne på hver enkelt webshop. Julen står snart for døren,

4 tips til at få mest ud af 2018

4 tips til at få mest ud af 2018

Julen står for døren, og snart er det nytår – vi er på vej ind i 2018. Det er blevet tid til at tænke over nytårsforsæt. Men i stedet for slankekur og rygestop, kunne du prøve et nytårsforsæt om at være god ved dig selv. At være god ved sig selv kan være mange ting.

Bænk Med Opbevaring

Bænk Med Opbevaring

Som du kan se nedenfor er der mange Bænke med opbevaring at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. Bænke er blandt tidens

Guld Halskæde

Guld Halskæde

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Guld halskæder fra adskillige billige danske onlineshops, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle surfe rundt på hver enkelt webshop. En klassisk guldhalskæde er et

Muuto Lamper

Muuto Lamper

Som du kan se nedenfor er der mange Muuto lamper at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. Vil du have piftet indretningen i hjemmet