Valg af a-kasse – 4 tips til at vælge den rigtige for dig

Du kan, som bekendt, ikke planlægge fremtiden. Men du kan gardere dig mod eventuelle ulykker og uforudsete hændelser. Det kan du gøre ved at forsikre dig. Der findes nemlig et hav af forskellige forsikringer. Blandt andet kan du forsikre dig mod arbejdsløshed. Det bliver du, når du melder dig i en a-kasse.

Med et medlemskab i en a-kasse, er du berettiget til at få udbetalt ydelser, hvis du bliver ledig. Såkaldte dagpenge. Det er også a-kassen, der kan udbetale dine sygedagpenge, feriedagpenge og så videre. Derfor er det altid en god idé at være medlem af en a-kasse. Det kræver blot, at du finder den rette. Det kan du læse meget mere om i det følgende, hvor du finder 4 tips til at vælge den rette a-kasse.

1: Find en a-kasse der passer til din faggruppe

Hvis du kaster et hurtigt blik oversigten over a-kasser i Danmark, vil du hurtigt se, at der findes en del. Det skyldes blandt andet, at de forskellige a-kasser har forskellige faglige fokus. Når du derfor gerne vil tilmeldes en a-kasse, bør du finde en, der er inden for din faggruppe.

En a-kasse kan nemlig mere end blot udbetale ydelser. Hvis du skulle blive ledig, skal sagsbehandlerne hos a-kassen hjælpe dig tilbage i job igen. Derfor er det en god idé med en a-kasse, der rent faktisk kender noget til den faggruppe, som du tilhører. På den måde kan sagsbehandlerne bedre rådgive dig om jobtilbud, eventuel opkvalificering og meget mere.

Det er mange a-kasser også godt selv klare over. Derfor er der også flere af dem, der begrænser sig selv, så at sige. Det kan være, at de kun optager akademikere, elektrikere eller en helt tredje faggruppe. Det er bestemt ikke fordi at a-kassen er snobbet. Det er blot en begrænsning, der tillader dem at opretholde et vis fokus, så de bedre kan vejlede deres medlemmer.

En anden god grund til at vælge en a-kasse, der er inden for din faggruppe, er, at a-kasser ofte holder arrangementer. Arrangementerne er oftest af faglig karakter, og her er det en fordel, hvis arrangementerne er relevante for dit faglige område. Derfor er der altså god grund til at vælge en a-kasse inden for din faggruppe.

2: Overvej hvor meget du kommer til at bruge a-kassen

Når du skal udvælge en a-kasse, bør du også overveje, hvor meget du kommer til at bruge den. Det er nemlig vidt forskelligt, hvor mange tilbud de respektive a-kasser udbyder. Naturligvis kan de alle sammen det mest basale; de kan udbetale ydelser og rådgive ved ledighed. Men derudover er der stor forskel på, hvad der er inkluderet i et medlemskab.

Nogle a-kasser er gode til at holde flere arrangementer. Her har du enten mulighed for at netværke eller udvikle dig. Det er en stor fordel for nogle medlemmer, hvorimod andre ved, at de ikke vil benytte sig af muligheden.

Når du derfor skal vælge en a-kasse, er det en god idé at spørge dig selv om, hvor meget du egentlig regner med at bruge a-kassen. Det kan gøre det nemmere for dig at sortere i de mange tilbud.

Ofte hænger de mange tilbud også sammen med en lidt højere pris. Det er selvfølgelig det hele værd, hvis du er flittig besøgende ved alle arrangementer. Hvis du derimod aldrig dukker op, kan det i stedet være at du bør spare pengene og vælge en anden a-kasse.

3: Eventuelt fagforeningsmedlemskab

En fagforening og en a-kasse er ikke det samme. A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og det er faktisk også det, som en a-kasse primært centrerer sig omkring. Nemlig at udbetale ydelser og rådgive ved ledighed.

Hvis du derimod oplever problemer, når du er i arbejde. Det kan være uoverensstemmelser om arbejdstiderne, chikane eller noget helt tredje, er det fagforeningen, der kan hjælpe dig. I værste fald kan din fagforening starte en retssag mod din arbejdsgiver, hvis du oplever dårlige arbejdsvilkår. Det er naturligvis også en mulighed, som du selv har. Men i så fald skal du selv betale for omkostningerne i første omgang.

Derfor er der god grund til at være medlem af både en fagforening og en a-kasse. Det er ganske enkelt forskellige problemstillinger, som de hver især kan hjælpe dig med. Når du er medlem af begge dele, er du bedre sikret mod hvad end fremtiden måtte kaste efter.

Heldigvis er a-kasserne og fagforeningerne også bevidste om, at deres medlemmer ofte har brug for begge dele. Derfor er der også flere a-kasser, der også tilbyder dig et medlemskab af en fagforening, når du melder dig ind.

Først og fremmest er det den nemmeste løsning for mange mennesker. På den måde har du kun én organisation, som du skal kontakte med dine arbejdsrelaterede spørgsmål. Du skal altså ikke gå og huske på, at din a-kasse er A og din fagforening er B. I stedet skal du kun huske på en organisation.

Dernæst kan du ofte også få en bedre pris, når du samler din a-kasse og fagforening under et tag. Flere af a-kasserne giver nemlig en mængderabat, hvis du melder dig ind i deres fagforening samtidig. På den måde kan du få en superskarp pris på både din a-kasse og fagforening.

4: Prisniveauet

Den sidste ting du bør overveje, når du gerne vil melde dig ind i en a-kasse, er prisniveauet. Det er nemlig forskelligt fra a-kasse til a-kasse, hvad de opkræver i kontingent. Det skyldes blandt andet, at der er vidt forskelligt, hvad de forskellige a-kasser kan tilbyde dig.

Der er dog ikke det helt store udsving i prisniveauet hos a-kasserne. Derfor bør du ikke lade prisen være den afgørende faktor. I stedet bør du blive afklaret med, hvad du har brug for hos en a-kasse. Derefter kan du nemmere vælge den rette a-kasse til dig selv. Det er nemlig vigtigt, at a-kassen kan tilbyde dig den rette hjælp.

Hvis du så ender med at stå med to eller flere a-kasser, der kan det samme, kan du kigge på prisen. Hvis alle andre kriterier er indfriet, kan du godt tillade dig at tage den billigste løsning.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

3 gode ideer til en kedelig aften

3 gode ideer til en kedelig aften

Sommeren er forbi og vi går ind i den koldere og mørkere periode af året. Derfor er det passende med tre gode ideer til en kedelig vinter-aften. Se en fed serie på Netflix  Netflix har et væld af gode serier. Både klassikere og helt nye serier, der løbende ser dagens lys på den store streaming-tjeneste.

Design personlige gaver – 5 gode idéer

Design personlige gaver – 5 gode idéer

Julen har netop været over os. Det betyder som regel lange, seje kampe, hvor der skal findes de helt rette gaver. Men har du nogensinde overvejet at gøre som ungerne? Smid listen med dyre design-items over skulderen og giv en hjemmelavet gave, der rammer i hjertet – næste gang du skal forære en fin gave.

Tykt garn – hvornår bruger man det frem for andre garntyper?

Tykt garn – hvornår bruger man det frem for andre garntyper?

Der findes garn i en uendelig masse forskellige varianter. Det kan være i alle farver og alle kvaliteter. Det kan være lavet af rent naturmateriale, det kan være lavet af 100 % kunstmateriale og det kan være en form for blanding af de to slags. Og endelig kan det produceres i forskellige tykkelser. Hele denne

Makeup Opbevaring

Makeup Opbevaring

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Makeup opbevaring fra mange sikre forhandlere fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle klikke rundt på hver enkelt shop. Roder det på

Sengetøj 200X200

Sengetøj 200X200

Hvis du leder efter Sengetøj 200×200 behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige internetforhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Hvis du leder efter sengetøj til din dobbeltdyne i størrelsen 200×200

Makeup Spejle

Makeup Spejle

Som du kan se nedenfor er der mange Makeup spejle at vælge imellem, og at finde det helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi lavet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse. Hvis du bruger makeup, kræver det ikke bare selve makeuppen men også

Få styr på hus og have inden sommerferien

Få styr på hus og have inden sommerferien

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Sommeren er for manges vedkommende den bedste årstid, og det skyldes i høj grad den lange sommerferie, som mange glæder sig til. Sommerferien er årets bedste mulighed for at have tid til kvalitetstid som en familie, og derfor er det vigtigt,

Kenwood Røremaskine

Kenwood Røremaskine

Hvis du leder efter Kenwood røremaskiner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere surfe rundt på forskellige onlineshops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Går du og drømmer om en røremaskine, der kan

Georg Jensen Ringe

Georg Jensen Ringe

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Georg jensen ring, nemt og simpelt. Skal du ud og finde en gave til kæresten

Frituregryde

Frituregryde

Som du kan se nedenfor er der mange Frituregryder at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Frituregryden er det nyeste skud på stammen

Bakkebord

Bakkebord

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Bakkeborde fra en lang række af de billigste internetbutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde produkterne på hver enkelt shop. Når du først

5 ideer til at skabe et mere moderne hjem i 2023

Dit hjem er mange ting. Det er her, hvor du trækker dig tilbage og lader op. Det er også her, hvor du inviterer dine venner og familie hjem. Derfor skal dit hjem også kunne mange ting. Det skal først og fremmest være tiltrækkende, hyggeligt og dejligt for dig. Derudover skal det også udstråle, at her

Le Klint Pendel

Le Klint Pendel

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Le klint pendler fra en lang række sikre internetforhandlere, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde priserne på hver enkelt shop. Søger du en

Julehistorier

Julehistorier

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Julehistorier, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Julehistorie. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores side gør valget lidt nemmere. Reklame: Mangler du at købe julegaver? Så besøg Gavebordet.dk

Skab gode minder i Danmarks storbyer

Skab gode minder i Danmarks storbyer

Annonce Du behøver ikke altid rejse ud af landet for at komme lidt væk fra hverdagen. Der findes rigtig mange dejlige steder at besøge i Danmark. Især nogle af de største byer byder på noget for både naturelskeren, kulturelskeren, madelskeren og mange flere Odense Odense er en super hyggelig by, som ligger i hjertet af