Undgå at blive en del af fedmeepidemien

Undgå at blive en del af fedmeepidemien

I dagens Danmark findes der flere overvægtige mennesker end undervægtige mennesker. Rigtig mange mennesker kan betegnes som overvægtige, og det er derfor, at man kalder det en epidemi. Overvægt er ikke kun et problem for den overvægtige, men også for hele samfundet og vores sundhedssystem.

Overvægt medfører jo som bekendt en risiko for et væld af følgesygdomme.

Disse syge overvægtige skal jo naturligvis behandles, og det bliver de igennem det danske sundhedssystem. Dette medfører længere ventetider og mere pres på de ansatte.

Så hvordan undgår man at blive en del af denne kedelige historie? De fleste af os lever i en travl hverdag med nok at se til.

Der er et arbejde, som skal passes, børn som skal hentes og puttes i seng, indkøb som skal foretages og så videre. Her kommer nogle tips til, hvordan du kan undgå at blive overvægtig

Vær opmærksom på dit energibehov

Mange mennesker har slet ikke styr på, hvor meget mad de rent faktisk kan indtage, før de begynder at tage på.

Ved at kende sit energibehov ved man lige præcis, hvor meget mad man skal have for at opretholde sin nuværende vægt eller ligefrem tabe sig.

For opfylder man ikke sit energibehov, altså den mængde mad man skal indtage for at opretholde sin nuværende vægt, taber man sig.

Går man over sit energibehov, tager man på. Motionerer man meget, stiger ens energibehov naturligvis, og ligger man i stedet på den lade side, falder det.

At kende sit energibehov er altså første skridt mod at kunne tilpasse sit indtag og motion til sine mål. Kom i gang og beregn energibehov f.eks. på Kosttilskud her - så har du noget konkret at 'spise ud fra'

Dyrk motion

Motion er hjørnestenen i en sund hverdag. Ikke nok med at det er godt for din krop rent fysisk, så er det faktisk også godt for dit hoved.

Vi kender alle sammen den behagelige følelse, når man har afsluttet en god løbetur. Man føler sig godt tilpas. Hjernen tænker faktisk oftest bedre under motion.

Eksempelvis kom Einstein på relativitetsteorien, mens han stod på ski.

Selvom der er langt fra Einstein til den gennemsnitlige dansker, er pointen blot, at motion er fremragende for både krop og sind

Tænk over, hvad du spiser

Motion i sig selv er ikke nok. Ønsker man at være sund, nytter det ikke noget at drikke sodavand og øl hver dag, mens man spiser junkfood og chips. Masser af frugt og grønt samt proteiner er vejen frem. Man behøver overhovedet ikke at være fanatisk omkring sin kost for at være sund.

Det eneste, man behøver, er egentlig, at man ikke kommer over sit daglige energibehov, som man gerne skulle kende.

Problemet med usund mad er, at man langt hurtigere udfylder sit energibehov med dette. Oftest før man overhovedet er mæt.

Derfor er sund mad vejen frem. Kombinér disse 3 ting, og vejen er lagt for en sund hverdag, hvor man undgår at blive en belastning for både sig selv og samfundet. Det kan være nemt at falde i fælden en gang i mellem, men dette sker der ikke så meget ved.

Det vigtigste er blot, at man tænker sig om og som hovedregel ikke overskrider sit daglige energibehov. Derved undgår man at blive overvægtig

Relaterede indlæg: