kulturnet logo

Tandlæger i København – 3 tips til at vælge den rigtige for dig

Det er vigtigt, at du løbende kommer til tandlæge. Dine tænder er nemlig en del af din overordnede sundhed. Hvis først du får en tandpine, kan den virkelig nedsætte din livskvalitet. Men med regelmæssige besøg hos tandlægen kan eventuelle huller eller lignende blive opdaget i tide.

Derudover hjælper tandlægen også med at holde dine tænder rene, velplejet og indbydende. På den måde får du lyst til at smile til folk og vise verden dine tænder. Det er helt klart ikke noget, der skal undervurderes, og derfor bør du altid besøge tandlægen regelmæssigt. Før du kan gøre det, skal du naturligvis have fundet den rette tandlæge. Det kan du læse mere om i det følgende.

Råd nummer 1: Find en lokal tandlæge

I dag lever de fleste mennesker et travlt liv, og folk er nærige med deres tid. Derfor er der også god grund til at finde en lokal tandlæge. Når tandlægen er placeret tæt på dig, eller eventuelt din arbejdsplads, kan du hurtigt komme frem og tilbage. Hvis du for eksempel er bosat på Amager, bør du derfor også finde en tandlæge på Amager.

Det sparer dig for en del transporttid, når du vælger en lokal tandlæge. Når du ikke skal bruge særlig lang tid på at komme frem til tandlægen, er du også mere tilbøjelig til at komme afsted. Ligesådan fjerner en kort transporttid også et vist irritationsmoment over at skulle til tandlæge. Det er jo sjældent noget, som folk just ser frem til.

Råd nummer 2: Find en autoriseret tandlæge

Når du skal finde en tandlæge, er det vigtigt, at du sikrer dig, at vedkommende er både uddannet og autoriseret. I Danmark er det en let nok opgave. Her må ingen tandlæge nemlig praktisere uden en autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvis du derimod gerne vil til tandlæge i udlandet, er det en lidt mere kompliceret proces. I så fald bør du lave en grundig research, inden du tager afsted til tandlægen. Her bør du sikre dig, at vedkommendes uddannelse og autorisation er gyldig. Ellers risikerer du en meget dårlig behandling.

Råd nummer 3: Find en tandlæge, der er dækket af din sundhedsforsikring

Det er sjældent billigt at tage til tandlæge. Hvis du derfor har tegnet en sundhedsforsikring, er der god grund til at finde en tandlæge, der er dækket af din sundhedsforsikring. Ligesådan kan det også være en fordel at overveje, om du skal tegne en anden form for sundhedsforsikring, der yder et større tilskud til dine tandbehandlinger. Det kan især blive relevant, hvis du står over for en mere omfattende tandbehandling.

I Danmark kan du hurtigt finde ud af, om tandlægen er dækket af din sundhedsforsikring. Herhjemme er processen ret strømlinet, og derfor er de fleste, hvis ikke alle, også dækket af sundhedsforsikringen.

Hvis du derimod rejser til udlandet for at få en tandbehandling, er det en lidt mere besværlig proces. Her bør du kontakte din sundhedsforsikring for at sikre dig, at den dækker behandlingen.

Derfor er tandlægen ikke gratis

Hvis du bor i Danmark, undrer du dig måske over, hvorfor du gratis kan gå til lægen, men ikke til tandlægen. Først og fremmest bør det understreges, at intet er gratis. Slet ikke sundhedssystemet. Derfor bliver sundhedssystemet også finansieret af skatten.

Før sundhedssystemet blev finansieret af skatten, havde man i Danmark såkaldte sygekasser. Sygekasserne finansierede lægebehandling gennem statsstøtte. Her blev det besluttet, at dårlige tænder ikke var en sygdom, og derfor hørte tandlægen ikke med i sygekasserne.

I dag yder statskassen faktisk et tilskud til din tandbehandling, men derudover skal du – og din eventuelle sundhedsforsikring – selv finansiere resten.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Sølv Øreringe

Sølv Øreringe

Er du også træt af at skulle besøge onlinebutikker én efter én og sammenligne priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her

Vitamix Blender

Vitamix Blender

Som du kan se nedenfor er der mange Vitamix blendere at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor

Børge Mogensen Stole

Børge Mogensen Stole

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Børge mogensen stole fra

Signet Ring

Signet Ring

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Signet ringe fra adskillige

Skummadras 90X200

Skummadras 90X200

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Skummadrasser 90×200 fra en

Rullebord

Rullebord

Hvis du leder efter Rulleborde behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb.

Enigma 425

Enigma 425

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Enigma 425, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Enigma 425.

Xylofon

Xylofon

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Xylofoner fra adskillige af

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode – 25 kr. gratis med koden ‘MANDENSDK’ Brug wolt koden ‘MANDENSDK’og få 25 kr. gratis ind på din konto Download til iOs Download

Seng 160X200

Seng 160X200

Vi har grundlagt Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Seng 160×200. Frem for at skulle finde hvert produkt på

Trombone

Trombone

Hvis du leder efter Tromboner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb.

Børge Mogensen Sofa

Børge Mogensen Sofa

Hvis du leder efter Børge mogensen sofaer behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt