Sådan starter du et vægttab der holder – 4 gode tips

Har du taget på? Og vil du gerne af med kiloene? Så er det på tide at gå i gang med et vægttab. Men inden du går i gang, er det en god idé at sætte dig helt ind i, hvilken metode du skal vælge. Der findes efterhånden et uendeligt udvalg af slankekure. De har alle deres egen fremgangsmåde. Derfor har de også deres egne fordele og ulemper.

Mennesker er forskellige, og derfor giver det også god mening, at slankekure er forskellige. Men uanset hvilken metode du måtte vælge, er det vigtigt, at den giver dig et varigt vægttab. Ellers har din indsats været spildt. I det følgende finder du derfor 4 gode råd til, hvordan du starter et vægttab, som rent faktisk holder.

1. Lav ændringer som du kan holde

Måske har du allerede prøvet utallige slankekurer. Hvis du er, som folk er flest, har du sikkert været utroligt motiveret til at starte med. Du er gået all in. Ingen sukker, ingen alkohol, og måske har du også skåret en hel række fødevarer fra. Oven i købet har du også meldt dig ind i fitness, hvor du tager afsted hver eneste dag. Du siger nej tak til kage og sociale arrangementer med mad. NU skal det være.

Problemet med denne slags vægttab er, at du brænder ud. Du kan ikke undgå en lang række fødevarer for evigt. Sagt med andre ord er denne slags vægttab for ambitiøs og for urealistisk.

Når du gerne vil have et blivende vægttab, skal du i stedet skabe ændringer, som du kan overholde. Også på den lange bane. Alle ændringer, som du ikke kan overholde i længere tid, er en slankekur. Slankekure giver dig ikke et blivende vægttab. De er derimod skabt til at give dig et hurtigt vægttab, hvorefter du ofte tager det hele på igen – og ofte mere oven i.

Vær derfor realistisk, når du går i gang med dit vægttab. Selvfølgelig skal du kunne tage med til fødselsdag i weekenden. Men måske skal du kun have et stykke kage, hvorimod andre tager to eller tre stykker. Du kan også sagtens tage med ud og få en fyraftensøl. Men måske kan du nøjes med én øl, hvorimod de andre fortsætter?

Sådan kan du hele tiden lave små justeringer, der i sidste ende giver dig det resultat, som du ønsker.

2. Ændr din kost

Når du gerne vil tabe dig, skal du starte med at tage et kritisk blik på din kost. Mange mennesker har gennem årene oparbejdet nogle uhensigtsmæssige spisevaner. Her gælder det ikke om, hvad du nogle gange gør. Der skal være plads til, at du stadig kan gøre det, der giver dig glæde i livet.

Hvis det er en god bøf om fredagen eller et lækkert glas vin efter arbejde, så skal du fortsætte med det. I stedet skal du kigge på dine hverdagsvaner. Hvad spiser du hver dag til morgenmad? Frokost? Aftensmad?

Du skal ikke til at pine dig selv og kun spise salat til hvert måltid. Det vil netop være en ændring, som du ikke kan overholde på længere sigt. Men hvis du for eksempel spiser krydderboller eller cornflakes, kan det være en god idé at udskifte disse valg med æg og bacon.

Ikke alene vil det hjælpe med dit vægttab. Det vil også give dig et mere stabilt blodsukker, hvilket giver dig en bedre energi dagen igennem.

Når du derfor gerne vil ændre din kost, skal du tænke i sundere alternativer. Når du gør din kost sundere, vil et vægttab være en velkommen bivirkning.

3. Indfør mere motion

Hvis du gerne vil have et varigt vægttab, er det også en god idé at indføre mere motion i din hverdag. Her behøver du dog ikke gå all in og melde dig ind til fitness, hvor du bliver fast deltager på samtlige hold. Igen vil det være for ambitiøst og uholdbart.

Det er lettest at dyrke motion, når du synes, at det er sjovt. Derfor er det faktisk mindre vigtigt, hvilken slags motion du dyrker. Hvis du er glad for badminton, så meld dig til badminton. Hvis du elsker at gå ture, så indfør en eller flere daglige gåture. Og hvis du rent faktisk elsker at styrketræne, cardiomaskiner eller holdtræning, så meld dig endelig i et fitnesscenter.

Når du gerne vil have indført mere motion i din hverdag, kan det også være en god idé at kigge på din hverdag. Hvordan kommer du for eksempel frem til dit job?

Hvis du er vant til at køre i bil, kan du så måske begynde at cykle eller gå? På den måde får du mere motion i din hverdag. Du får også mere energi, fordi du allerede har bevæget dig, inden arbejdsdagen begynder. For mange mennesker kan en cykel- eller gåtur hjem fra jobbet også være en fantastisk måde at koble af på. På den måde kan du være klar i hovedet til, når du skal være sammen med din familie eller venner.

Når du vælger at cykle eller gå, sparer du også penge på brændstof. Derfor kan det helt klart være værd at overveje, hvordan du transporterer dig selv rundt.

4. Få en coach, der kan hjælpe dig

Måske har du allerede prøvet at tabe dig mange gange på egen hånd. Hvis du ikke har haft succes med det, kan det være en god idé at spørge om hjælp. Præcis som du ville gøre med en hvilket som helst andet udfordring.

Når det kommer til vægttab, findes der flere forskellige coaches på området. De har hver især deres egen fremgangsmåde, ligesom de typisk også har én eller flere målgrupper. Hvis du gerne vil have en vægttabscoach, er det derfor en god idé at finde en, der passer til dig.

Hvis du for eksempel er kvinde, og over 40 år, kan du overveje LuunaSommer.dk. Luuna havde selv forsøgt sig med alverdens slankekure, indtil hun endelig knækkede koden til et varigt vægttab. Nu hjælper hun andre kvinder med at opnå samme resultat.

Når du vælger Luuna, får du derfor en coach, der har været i din situation. Det giver hende et unikt indblik i, hvordan du måtte tænke og føle. Med afsæt heri, samt en uddannelse inden for ernæring, hjælper Luuna dig med at opnå et varigt vægttab.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Hjørnehylde

Hjørnehylde

Som du kan se nedenfor er der mange Hjørnehylder at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. At have en hylde i hjørnet

Nodestativ

Nodestativ

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Nodestativer, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Nodestativ. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores oversigt gør valget lidt nemmere. Uanset hvilket instrument du spiller på, kan det være

Hylder

Hylder

Som du kan se nedenfor er der mange Hylder at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Hylder fås i alle former

Sådan hækler du en hue

Sådan hækler du en hue

Man kan sagtens hækle en hue. For at kunne det, skal du kunne hækle luftmasker, fastmasker og/eller stangmasker. Du skal også kunne tage ud, tage ind og kunne hækle jævnt, når du hækler rundt. Med disse ting på plads er du gearet til at hækle en hue. Materiale En hue skal kunne mindst to ting;

Bord Bænkesæt

Bord Bænkesæt

Hvis du leder efter Bord bænkesæt behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere besøge forskellige internetforhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Markedet for havemøbler og bord bænkesæt har aldrig været større og

Percussion

Percussion

Velkommen til Kulturnet.dk. Her er vi vilde med Percussioner, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Percussion. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores side gør valget lidt nemmere. Dette instrument består af forskellige slagtøj og spiller en central rolle

Børge Mogensen Sofa

Børge Mogensen Sofa

Hvis du leder efter Børge mogensen sofaer behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde hvert produkt på forskellige onlinebutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Drømmer du om en skøn designersofa, der

Perleøreringe

Perleøreringe

Hvis du leder efter Perleøreringe behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig grundlagt for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Smykker er altid helt særlige gaver, både at give og modtage. Der

Flowerpot Bordlampe

Flowerpot Bordlampe

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Flowerpot bordlamper fra en lang række troværdige butikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde hvert produkt på hver enkelt shop. Hvis du

Sovesofa

Sovesofa

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Sovesofa, nemt og simpelt. Er du træt af at henvise dine overnattende gæster til en hård madras

Rispapir Lamper

Rispapir Lamper

Vi har grundlagt Kulturnet.dk for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige Rispapir lampe. Frem for at skulle kigge på forskellige onlineshops kan du nu få overblikket samlet ét sted – nemt og overskueligt. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side Hvis du ønsker et hyggeligt og afdæmpet lys, som ikke

Klapstol

Klapstol

Er du også træt af at skulle besøge webshops én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Klapstol, nemt og simpelt. En klapstol er en mere praktisk, mere kompakt og mere pladsbesparende

Tykt garn – hvornår bruger man det frem for andre garntyper?

Tykt garn – hvornår bruger man det frem for andre garntyper?

Der findes garn i en uendelig masse forskellige varianter. Det kan være i alle farver og alle kvaliteter. Det kan være lavet af rent naturmateriale, det kan være lavet af 100 % kunstmateriale og det kan være en form for blanding af de to slags. Og endelig kan det produceres i forskellige tykkelser. Hele denne

Øreklapstol

Øreklapstol

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Øreklapstole, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Øreklapstol. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at vores side gør valget lidt nemmere at overskue. Trænger din stue til lidt nogle stilfulde komponenter med retrolook? Der

Derfor er det essentielt med de rette møbler til børn

Derfor er det essentielt med de rette møbler til børn

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange møbler på det danske marked, der er skabt særligt til børn. Det betyder naturligvis oftest blot, at der er tale om møbler, der er lavet i en størrelse, der gør,