Sådan starter du et vægttab der holder – 4 gode tips

Har du taget på? Og vil du gerne af med kiloene? Så er det på tide at gå i gang med et vægttab. Men inden du går i gang, er det en god idé at sætte dig helt ind i, hvilken metode du skal vælge. Der findes efterhånden et uendeligt udvalg af slankekure. De har alle deres egen fremgangsmåde. Derfor har de også deres egne fordele og ulemper.

Mennesker er forskellige, og derfor giver det også god mening, at slankekure er forskellige. Men uanset hvilken metode du måtte vælge, er det vigtigt, at den giver dig et varigt vægttab. Ellers har din indsats været spildt. I det følgende finder du derfor 4 gode råd til, hvordan du starter et vægttab, som rent faktisk holder.

1. Lav ændringer som du kan holde

Måske har du allerede prøvet utallige slankekurer. Hvis du er, som folk er flest, har du sikkert været utroligt motiveret til at starte med. Du er gået all in. Ingen sukker, ingen alkohol, og måske har du også skåret en hel række fødevarer fra. Oven i købet har du også meldt dig ind i fitness, hvor du tager afsted hver eneste dag. Du siger nej tak til kage og sociale arrangementer med mad. NU skal det være.

Problemet med denne slags vægttab er, at du brænder ud. Du kan ikke undgå en lang række fødevarer for evigt. Sagt med andre ord er denne slags vægttab for ambitiøs og for urealistisk.

Når du gerne vil have et blivende vægttab, skal du i stedet skabe ændringer, som du kan overholde. Også på den lange bane. Alle ændringer, som du ikke kan overholde i længere tid, er en slankekur. Slankekure giver dig ikke et blivende vægttab. De er derimod skabt til at give dig et hurtigt vægttab, hvorefter du ofte tager det hele på igen – og ofte mere oven i.

Vær derfor realistisk, når du går i gang med dit vægttab. Selvfølgelig skal du kunne tage med til fødselsdag i weekenden. Men måske skal du kun have et stykke kage, hvorimod andre tager to eller tre stykker. Du kan også sagtens tage med ud og få en fyraftensøl. Men måske kan du nøjes med én øl, hvorimod de andre fortsætter?

Sådan kan du hele tiden lave små justeringer, der i sidste ende giver dig det resultat, som du ønsker.

2. Ændr din kost

Når du gerne vil tabe dig, skal du starte med at tage et kritisk blik på din kost. Mange mennesker har gennem årene oparbejdet nogle uhensigtsmæssige spisevaner. Her gælder det ikke om, hvad du nogle gange gør. Der skal være plads til, at du stadig kan gøre det, der giver dig glæde i livet.

Hvis det er en god bøf om fredagen eller et lækkert glas vin efter arbejde, så skal du fortsætte med det. I stedet skal du kigge på dine hverdagsvaner. Hvad spiser du hver dag til morgenmad? Frokost? Aftensmad?

Du skal ikke til at pine dig selv og kun spise salat til hvert måltid. Det vil netop være en ændring, som du ikke kan overholde på længere sigt. Men hvis du for eksempel spiser krydderboller eller cornflakes, kan det være en god idé at udskifte disse valg med æg og bacon.

Ikke alene vil det hjælpe med dit vægttab. Det vil også give dig et mere stabilt blodsukker, hvilket giver dig en bedre energi dagen igennem.

Når du derfor gerne vil ændre din kost, skal du tænke i sundere alternativer. Når du gør din kost sundere, vil et vægttab være en velkommen bivirkning.

3. Indfør mere motion

Hvis du gerne vil have et varigt vægttab, er det også en god idé at indføre mere motion i din hverdag. Her behøver du dog ikke gå all in og melde dig ind til fitness, hvor du bliver fast deltager på samtlige hold. Igen vil det være for ambitiøst og uholdbart.

Det er lettest at dyrke motion, når du synes, at det er sjovt. Derfor er det faktisk mindre vigtigt, hvilken slags motion du dyrker. Hvis du er glad for badminton, så meld dig til badminton. Hvis du elsker at gå ture, så indfør en eller flere daglige gåture. Og hvis du rent faktisk elsker at styrketræne, cardiomaskiner eller holdtræning, så meld dig endelig i et fitnesscenter.

Når du gerne vil have indført mere motion i din hverdag, kan det også være en god idé at kigge på din hverdag. Hvordan kommer du for eksempel frem til dit job?

Hvis du er vant til at køre i bil, kan du så måske begynde at cykle eller gå? På den måde får du mere motion i din hverdag. Du får også mere energi, fordi du allerede har bevæget dig, inden arbejdsdagen begynder. For mange mennesker kan en cykel- eller gåtur hjem fra jobbet også være en fantastisk måde at koble af på. På den måde kan du være klar i hovedet til, når du skal være sammen med din familie eller venner.

Når du vælger at cykle eller gå, sparer du også penge på brændstof. Derfor kan det helt klart være værd at overveje, hvordan du transporterer dig selv rundt.

4. Få en coach, der kan hjælpe dig

Måske har du allerede prøvet at tabe dig mange gange på egen hånd. Hvis du ikke har haft succes med det, kan det være en god idé at spørge om hjælp. Præcis som du ville gøre med en hvilket som helst andet udfordring.

Når det kommer til vægttab, findes der flere forskellige coaches på området. De har hver især deres egen fremgangsmåde, ligesom de typisk også har én eller flere målgrupper. Hvis du gerne vil have en vægttabscoach, er det derfor en god idé at finde en, der passer til dig.

Hvis du for eksempel er kvinde, og over 40 år, kan du overveje LuunaSommer.dk. Luuna havde selv forsøgt sig med alverdens slankekure, indtil hun endelig knækkede koden til et varigt vægttab. Nu hjælper hun andre kvinder med at opnå samme resultat.

Når du vælger Luuna, får du derfor en coach, der har været i din situation. Det giver hende et unikt indblik i, hvordan du måtte tænke og føle. Med afsæt heri, samt en uddannelse inden for ernæring, hjælper Luuna dig med at opnå et varigt vægttab.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Senge

Senge

Er du også træt af at skulle besøge online forhandlere én efter én og sammenligne priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Seng, nemt og simpelt. Står du og skal købe en ny seng? Så er det ikke

Sengeben

Sengeben

Hvis du leder efter Sengeben behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere surfe rundt på forskellige internetbutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Det er både hyggeligt og for tiden også moderne, at

Sådan sparer du penge på mad

Sådan sparer du penge på mad

Uanset om vi er til at stå bag gryderne og udrette underværker til os selv, vores venner og familie eller om vi i højere grad køber take away eller tager en skive rugbrød med ost til aftensmad, så har alle mennesker det til fælles, at mad og drikke er en essentiel del af vores liv.

Flowerpot Lamper

Flowerpot Lamper

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Flowerpot lamper fra mange af de billigste shops fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde hvert produkt på hver enkelt butik.

Find sportstøj online og bliv klar til sommeren

Find sportstøj online og bliv klar til sommeren

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Sommeren er over os, hvilket også betyder, at det er nu man virkelig skal ud og nyde friluftslivet. At motionere og dyrke sport er en leg og det er sjovt. Det bringer glæde og masser af energi, hvorfor det skal være

Klædeskab

Klædeskab

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Klædeskab, nemt og simpelt. Hvad end du lige er flyttet hjemmefra, skal flytte til større

Lego Ninjago Filmen Anmeldelse - et klodset forsøg

Lego Ninjago Filmen Anmeldelse – et klodset forsøg

Efter Lego Filmen og efterfølgeren Lego Batman er det denne gang de populære ninjaer fra Ninjagos tur til at komme på det store lærred. Men de kreative kræfter bag filmen er blevet trætte og har man de positive briller på ligner den et klodset forsøg på en god film – har man de negative på

Børge Mogensen Stole

Børge Mogensen Stole

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Børge mogensen stole fra en lang række gode internetbutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde produkterne på hver enkelt webshop. Hvad enten du

Kappelagen

Kappelagen

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Kappelagner, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde det helt rigtige Kappelagen. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at vores oversigt gør valget lidt nemmere at overskue. Er du også træt af at kigge på din kedelige boxmadras

Sengegavl

Sengegavl

Hvis du leder efter Sengegavle behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Er det tid til at anskaffe en sengegavl til den gamle seng?

Dit barns musikalske sprogøre

Dit barns musikalske sprogøre

Der er lavet en del undersøgelser og forskningsforsøg, der tager afsæt i hvad musik gør ved os mennesker. Disse forskellige forsøg viser med al tydelighed, at lysten til at udtrykke sig gennem musik, sang og dans er en medfødt størrelse, der styrker hele mennesket. Man mener faktisk at rytmesansen er vores sjette sans. At vi

Pålægsmaskine

Pålægsmaskine

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Pålægsmaskiner fra mange gode internetbutikker fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle besøge hver enkelt. I dag er det muligt at købe det

Natbord

Natbord

Vi har åbnet Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige Natbord. Frem for at skulle finde hver pris på forskellige online forhandlere kan du nu få overblikket samlet ét sted – nemt og overskueligt. God fornøjelse Der er ikke noget mere irriterende end at have lagt sig godt til rette

Ph 5 Lampe

Ph 5 Lampe

Hvis du leder efter Ph 5 lamper behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere kigge på forskellige webshops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. I Danmark har vi det med at være nørdede