Indretning af hjemmekontoret

Indretning af hjemmekontoret

Selvom man arbejder hjemmefra, er det vigtigt at man har gode arbejdsvilkår. Arbejdsvilkår kommer f.eks. i form af den fysiske indretning af hjemmekontoret, hvor man skal kunne gøre sit arbejde uden at man risikerer at erhverve sig senfølger i form af skader i nakke, lænd, ryg, albue og arm. Over langt tid og over mange timer kan man nemlig slide kroppen op, hvis man ikke passer på den. Det er ofte ikke noget man tænker så meget over, da man sidder ned i mange timer, men hvis man sidder forkert i mange timer, kan det blive til et stort problem. Læs mere her i artiklen, hvor du bliver præsenteret for en række forslag til, hvordan du indretter dit hjemmekontor på en funktionel og hensigtsmæssig måde.

Hvilke muligheder har du i hjemmet?

Det er klart at det psykiske arbejdsmiljø kan højnes, hvis du har mulighed for at indrette et egentligt kontor, så du kan efterlade arbejdet på kontoret når du har fri. Mange arbejder lige nu hjemmefra, selvom de varetager psykisk hårde jobs såsom socialrådgivere. Når man varetager jobs, som kræver meget af en psykisk, kan det have endnu større betydning, at man kan lukke computeren uden at blive påmindet om arbejdet, når man har fri. Har man derfor mulighed for at have sit hjemmekontor i et særskilt rum, vil dette være en fordel. Det giver også andre muligheder såsom at sørge for, at man har fysisk god plads til opbevaring af diverse redskaber, man skal bruge til arbejdet. Det giver også mulighed for at opbevare bøger og ringbind, hvis det er noget man bruger i arbejdet. Hvis man ikke har mulighed for at indrette et egentligt rum, kan man med fordel sørge for, at skrivebordet står et andet afsides sted såsom en repos, eller i en del af stuen, hvor man kan dække lidt af, når man er færdig med arbejdet.

Indretning af hjemmekontoret

På hjemmekontoret er det vigtigt, at man har mulighed for gode arbejdsstillinger. Det kan man først og fremmest opnå, hvis man har en god og ergonomisk korrekt indstillet kontorstol, der har mulighed for at indstille på højde, ryg og evt. læn. En kontorstol vil give den optimale mulighed for en god siddende arbejdsstilling, såfremt man husker at indstille kontorstolen inden brug. Og så bliver arbejdsdagen også mere behagelig med en god kontorstol. Hvis man gerne vil have muligheden for at stå lidt op engang imellem, kan man med fordel købe et hæve-sænke skrivebord. Når man står op i løbet af dagen aflaster det også lænden betydeligt. Hæve-sænke skrivebordet gør det muligt at stå op, da man således ikke skal læne sig forover for at skrive på computeren. Man kan også med fordel købe et rollermouse eller en mousepad i stedet for almindelige mus til computeren, da det er med til at aflaste armen. Bare 14 dage på sit job, hvor man skriver meget vil allerede kunne danne små generende smerter i armen. Man bør derfor være opmærksom på ens arm også. Det er ikke uden grund, at man kalder det museskader, hvilket er skader mange erhverver over tid, hvis de ikke har noget udstyr, der aflaster deres arm mens de skriver.

Relaterede indlæg: