Her skal du rejse hen for at opleve Sort Sol

Mange går og tror, at man skal rejse til udlandet for at være vidne til fantastiske dyreoplevelser og flotte naturfænomener. Men hver eneste forår og efterår sker der noget fuldstændig unikt et sted i Syddanmark. Det bliver kaldt Sort Sol, og det er år efter år et fænomen, der tiltrækker tusindvis af turister til landet. I denne artikel giver vi dig et indblik i, hvor du skal rejse hen for at opleve Sort Sol. Som regel anbefaler vi, at man booker en pakkeløsning - Sort Sol med overnatning - da man på den måde får mulighed for at se flest mulige fugle og samtidig kan nyde en god nats søvn på et hyggeligt hotel

Hvad er Sort Sol?

Inden vi afslører, hvor du skal tage hen, hvis du vil se flest mulige fugle til Sort Sol, vil vi lige fortælle lidt mere om, hvad fænomenet i bund og grund går ud på. Sort Sol foregår to gange om året; hvert efterår og hvert forår.

Det er en betegnelse for det der sker, når stærene flyver henholdsvis syd- og nordpå.

De samler sig nemlig i marsken i det Sønderjyske (typisk langs kysten ud til Vesterhavet), og når de lander på jorden, danner de kæmpe formationer på himlen. Eftersom man kan være heldig at møde op mod 1.000.000 fugle eller flere, er det ikke svært at gætte sig til, hvorfor man kalder begivenheden for Sort Sol. De mange stære er nemlig så talrige, at disse formationer til tider kan blokere for solen. Om man interesserer sig for fugle eller ej, så er der ingen tvivl om, at det er en fuldstændig fantastisk oplevelse, som langt de fleste vil huske i mange år.

Måske er det ikke helt på niveau med en safaritur, men det er tæt på

Her kan du opleve Sort Sol

Hvis du gerne vil se de imponerende formationer af fugle på himlen, så er det ikke helt ligegyldigt, hvor du tager hen. Faktisk skal du helst rejse til Tøndermarsken, hvor du til tider kan se op mod 1.250.000 fugle på én gang. Det er her, hvor du vil få den absolut vildeste oplevelse, men også her, hvor de fleste andre turister tager hen.

Vil du gerne et sted hen, hvor chancer for at se Sort Sol er mindre, men hvor der er færre turister, så kan du undersøge mulighederne for at besøge følgende destinationer:

  •         Ribe Kammerslusen
  •         Tipperne
  •         Ribe Å
  •         Rømø dæmningen
  •         Sølsted Mose
  •         Lakolk Sø
  •         Tinglev Mose
  •         Haderslev
  •         Mjang Dam
  •         Rømø Øst
Vi har skrevet listen i rækkefølge efter, hvor man som regel vil opleve flest fugle. Uanset hvor du beslutter dig for at tage hen, når du vil se Sort Sol, så er busrejser en oplagt måde at komme derhen på.

Du bliver kørt direkte til det rette sted, du har ofte en dygtig guide med, og du kan være veludhvilet, når du når frem. Hvis man vil se Sort Sol, skal man som sagt rejse i foråret eller efteråret. Helt konkret plejer fænomenet at finde sted fra februar til april og igen fra august og nogle gange helt til december

Relaterede indlæg: