Hævede fødder på flyveturen? Så bør du prøve flysokker

Det er meget udbredt at få hævede fødder og ben i forskellige situationer, og så er der større risiko for blodpropper. Det kan mange få ved at være stillesiddende i lang tid, som man er under en flyvning. Derfor er det bare en god ide at bruge flysokker, eller støttesokker, specielt når det handler om længere flyturer, men også ved mange andre lejligheder.

De lange flyveture

Det kan være rigtigt hårdt at skulle på lange flyveturer. Kroppen blive udsat af at sidde stille i lang tid og med meget begrænset område. Det er ikke meget, man bruger sine muskler på en flytur, måske højst nogle enkelte turer rundt i flyet, og blodet føres dermed ikke frem og tilbage til og fra hjertet.

Dermed bliver risikoen for blodpropper også markant større. Og jo længere flyture er, jo større er risikoen for blodpropper. Skal du på en lang flyvetur, så er flysokker en god ide for de mindsker risikoen for blodpropper markant. Og det er vigtigt, for blodpropper kan være en rigtig farlig ting.

Blodpropper

En blodprop er en klump af blod, der har ændret sig fra at være flydende til at få en fast, halvfast eller geleagtig tilstand. Det at danne blodpropper er en vigtig proces i kroppen for, at sår og åbninger kan lukkes og blødninger stoppes. Uden denne funktion ville blodet blot vælte ud. Kroppen har desuden processer til også at opløse blodpropper, så de ikke kommer til at stoppe gennemstrømningen.

Det viser igen, hvor smart menneskers fysik er. Men det er ikke altid, at en blodprop opløses af sig selv. Det sker, når blodproppen dannes hurtigere, end den opløses. Grunden til dette er oftest åreforkalkning, hvilket er noget, der oftest ses hos ældre personer, men kan optræde hos alle. Det kan dog også være noget, der sker af andre faktorer som et traume eller en fejl i genetikken.

Symptomer på blodprop

Hvis du er i tvivl om, du er i risikogruppen til at få blodpropper, så er naturligvis en række ting, du kan være opmærksom på. Men symptomerne på, om man har en blodprop, kan være meget forskellige i forhold til, hvor i kroppen, den sidder. Hvis proppen sidder i en pulsåre, der fører iltet blod fra hjertet til organerne, så skal der handles med det samme. Symptomer på dette er ofte en markant trykken for brystet, pludselig åndenød, hurtig hjertebanken, blodigt opspyt eller at du bare ret pludseligt får det alment utilpas. Sidder blodproppen i en arm eller i et ben, så kan symptomerne blot være forstyrrelser i at kunne føle, smerte, bleghed, at du føler kulde eller måske lammes.

En af de farlige ting ved en blodprop, der sidder i armene eller i benene, er, at den kan løsne sig og bevæge sig hen i en lunges pulsåre, og måske sætte sig fast det. Så der skal altid reageres på symptomer på blodpropper.

Hvad er flysokker?

Flysokker er en form for støttestrømper. Altså sokker lavet til at mindske risikoen for blodpropper på flyvninger, hvor sokkerne selvsagt skal bæres. Og dette ved, at der en funktion i sokkerne, der leverer et tryk på fødder og ben, som stimulerer blodstrømningerne til og fra hjertet. Så skal du på en længere flyrejse, er det en god ide at bestille sokker, der er lavet specifikt som flysokker.

Hvad er støttestrømper?

Støttestrømper er strømper lavet til at øge blodcirkulationen i benene. Det gør de ved at levere et tryk på ben, og dermed via en massagefunktion øger venernes pumpefunktion. Dette har rigtig mange gode effekter på din sundhed. Og det er langt fra kun folk med venelidelser eller lignende, der har gavn af dette. Rigtig mange mennesker kan få noget godt ud af at bruge støttestrømper

Støttestrømper til gravide

Der er rigtig mange situationer, hvor du med fordel kan benytte støttestrømper. Blandt andre gravide kan være få stor gavn af støttestrømper. For når du er gravid, er det specielt godt at få forbedret din blodcirkulation fra benene, der nemlig typisk bliver hævet under den voksende vægt, og så tilbage til hjertet. Mange gravide får ømhed i benene, og mange gravide får vand i benene. Det er tryk og pres på ben, der gør dette. Dette kan være meget generende, men kan afhjælpes med at benytte støttestrømper under graviditeten. Altså kan støttestrømper være en god investering for gravide.

Kompressionsstrømper er ikke det samme

Du skal være opmærksom på, at der forskel på støttestrømper og kompressionsstrømer. Begge dele er designet til at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen for at presse blodet til at løbe tilbage til hjertet og få transport til lymfesystemet. Men kompressionsstrømer er designet specifikt til at forbedre blodcirkulationen.

På den måde kan du opnå en positiv effekt under forskellige former for træning, og specifikt kan du opnå en hurtigere restituering.
Der kan være forskellige slags tryk i en kompressionsstrømpe, og dermed kan effekten være større eller mindre. En medicinsk kompressionsstrømpe skal dog mindst indeholde et tryk på 15-21 mmHG eller det, der hedder 140 DEN.

Andre lejligheder til at bruge støttestrømper

Der er rigtig mange mennesker, der i rigtig mange forskellige situationer, der kan bruge støttestrømper med stor fordel. Et godt eksempel er folk med arbejde, hvor det er stående og meget stillestående, og der derfor blandt andet er risiko for vand i benene eller lignende problemer i eksempelvis fødderne. Det kan selvfølgelig også være med meget stillesiddende arbejde, at støttestrømper giver god mening.

Hvem kan ikke bruge støttestrømper?

Men generelt er der rigtig mange lejligheder, hvor det med fordel kan bruges støttestrømper. Helt basalt kan de fleste mennesker dog få udbytte af at benytte støttestrømper. Bedre blodomløb gør mange gode ting. Der er dog nogle mennesker, der kan få ekstra meget ud af at gøre brug af støttestrømper. Det er klart at dem, der har risiko for blodpropper, skal bruge støttestrømper. Der er dog også enkelte, der ikke har godt af at bruge støttestrømper. Det er blandt andet, hvis du lider af en hudsygdom, at denne kan bliver forværret af at have disse strømper på.

Køb online, og husk at vaske i hånden

De fleste producenter af støttestrømper anbefaler, at støttestrømper vaskes i hånden eller alternativ ved blot 30 grader, hvis det er i en maskine. Ellers vil strømperne tage skade. Denne anbefaling er gentaget på mange webshops, hvor de fører et stort udvalg af støttestrømper. Typisk bygger forhandlerne er et univers, hvor det generelt handler om at have det godt.

Og det kræver overskud at have det godt. Det kan du få via en række af de pleje- og velvære produkter, som de fører i de forskellige webshops. Det gælder om at vælge en webshop, der har super god service, og hvor du får levering af online bestillinger fra dag til dag. Så det bliver ikke lettere at sidde i ro og mag og bestille dine støttestrømper.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Indhent flere tilbud på din brolægningsopgave

Indhent flere tilbud på din brolægningsopgave

Når du har besluttet dig for at lægge en ny terrasse eller indkørsel, kan det være fristende at kontakte den første entreprenør, du finder på nettet. Men ved at indhente flere tilbud kan du spare både tid og penge på lang sigt. I denne artikel vil vi give dig en guide til, hvorfor det er

Guide til den søvnløse – sådan sover du bedre om natten

Annonce Tusindvis af danskere har problemer med søvn. Selvom at søvnen burde være en naturlig del af livet, så er der mange der kæmper en hård kamp hver eneste nat. En dårlig søvn efterlader dig ikke blot med en umættelig træthed, den kan faktisk også have negative effekter på både dit mentale og dit fysiske

Skoskab

Skoskab

Hvis du leder efter Skoskabe behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde priserne på forskellige butikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Er du på udkig efter det helt rigtige møbel, der

Den rigtige lænestol – hvad er vigtigt?

Sponsoreret indhold: I lang tid dominerede især ét møbel dine egne fire vægge: siddeområdet. Men nu er der en levende trend, der overhaler de overdimensionerede siddegrupper. Det handler om små sofaer, der kan kombineres med en lænestol eller flere eksemplarer. Hvorfor er lænestolen så trendy? Samlet set bliver møblets dimensioner mindre og selve stykkerne mere

Anova Sous Vide

Anova Sous Vide

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Anova sous vide, nemt og simpelt. Metoden ’sous vide’ går ud på at langtidstilberede en

Julehistorier

Julehistorier

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Julehistorier, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Julehistorie. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores side gør valget lidt nemmere. Reklame: Mangler du at købe julegaver? Så besøg Gavebordet.dk

Le Klint Væglamper

Le Klint Væglamper

Vi har åbnet Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Le klint væglampe. Frem for at skulle kigge på forskellige butikker kan du nu få overblikket samlet ét sted – nemt og overskueligt. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden Dagens Le klint væglampe Tilbud Hvis du

Hay Bord

Hay Bord

Velkommen til Kulturnet.dk. Her elsker vi Hay borde, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Hay bord. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at vores side gør valget lidt nemmere. Vi går op i indretning som aldrig før, og designermøbler har aldrig været

Klædeskab

Klædeskab

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Klædeskab, nemt og simpelt. Hvad end du lige er flyttet hjemmefra, skal flytte til større

Kom i form igen efter ferien – 3 gode råd

Kom i form igen efter ferien – 3 gode råd

Hvis du er som vi danskere er flest sidder du sikkert lige nu og Googler hvordan du kommer i form efter ferien. En ferie hvor der måske har været lidt for mange is, lidt for lidt motion, og generelt bare lidt for meget, nå ja, ferie. Vi har her fundet 3 gode råd til hvordan

6 gode oplevelser i Bologna

6 gode oplevelser i Bologna

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Bologna og mange andre destinationer. Iden norditalienske by Bologna er et sandt mekka for livsnydere. Byen er i særdeleshed berømt for at byde på et væld at gode madoplevelser, og der er

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz Og Ziegler Armbånd

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Kranz og ziegler armbånd, nemt og simpelt. Kranz og Ziegler er nok mest kendt for

Sovesofa Med Chaiselong

Sovesofa Med Chaiselong

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Sovesofaer med chaiselong fra en lang række onlinebutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle undersøge hver enkelt webshop. Har du problemer med at finde

His Dark Materials

His Dark Materials

Velkommen til en verden med hekse og panserbjørne, gypsier og daimoner: Philip Pullmans bogserie ‘His Dark Materials’ (på dansk bedre kendt som ‘Det Gyldne Kompas-trilogien’) er blevet filmatiseret. Ikke til en film (det prøvede man i 2007 med bl.a. Nicole Kidman og Daniel Craig. Filmen var mildt sagt ikke en succes, de to planlagte fortsættelser

Hækling af granny mønster

Hækling af granny mønster

Granny-mønsteret er en sand klassiker inden for hækling. Alle kender mønsteret, måske nok mest som firkanter, og mange har set det anvendt til tæpper.Mønsteret kan selvfølgelig bruges til meget andet end tæpper, men tæppet af granny-firkanter er nok det mest autentiske, og det går aldrig af mode. Firkanterne er også kendt som mormor-firkanter eller efterhånden