Hævede fødder på flyveturen? Så bør du prøve flysokker

Det er meget udbredt at få hævede fødder og ben i forskellige situationer, og så er der større risiko for blodpropper. Det kan mange få ved at være stillesiddende i lang tid, som man er under en flyvning. Derfor er det bare en god ide at bruge flysokker, eller støttesokker, specielt når det handler om længere flyturer, men også ved mange andre lejligheder.

De lange flyveture

Det kan være rigtigt hårdt at skulle på lange flyveturer. Kroppen blive udsat af at sidde stille i lang tid og med meget begrænset område. Det er ikke meget, man bruger sine muskler på en flytur, måske højst nogle enkelte turer rundt i flyet, og blodet føres dermed ikke frem og tilbage til og fra hjertet.

Dermed bliver risikoen for blodpropper også markant større. Og jo længere flyture er, jo større er risikoen for blodpropper. Skal du på en lang flyvetur, så er flysokker en god ide for de mindsker risikoen for blodpropper markant. Og det er vigtigt, for blodpropper kan være en rigtig farlig ting.

Blodpropper

En blodprop er en klump af blod, der har ændret sig fra at være flydende til at få en fast, halvfast eller geleagtig tilstand. Det at danne blodpropper er en vigtig proces i kroppen for, at sår og åbninger kan lukkes og blødninger stoppes. Uden denne funktion ville blodet blot vælte ud. Kroppen har desuden processer til også at opløse blodpropper, så de ikke kommer til at stoppe gennemstrømningen.

Det viser igen, hvor smart menneskers fysik er. Men det er ikke altid, at en blodprop opløses af sig selv. Det sker, når blodproppen dannes hurtigere, end den opløses. Grunden til dette er oftest åreforkalkning, hvilket er noget, der oftest ses hos ældre personer, men kan optræde hos alle. Det kan dog også være noget, der sker af andre faktorer som et traume eller en fejl i genetikken.

Symptomer på blodprop

Hvis du er i tvivl om, du er i risikogruppen til at få blodpropper, så er naturligvis en række ting, du kan være opmærksom på. Men symptomerne på, om man har en blodprop, kan være meget forskellige i forhold til, hvor i kroppen, den sidder. Hvis proppen sidder i en pulsåre, der fører iltet blod fra hjertet til organerne, så skal der handles med det samme. Symptomer på dette er ofte en markant trykken for brystet, pludselig åndenød, hurtig hjertebanken, blodigt opspyt eller at du bare ret pludseligt får det alment utilpas. Sidder blodproppen i en arm eller i et ben, så kan symptomerne blot være forstyrrelser i at kunne føle, smerte, bleghed, at du føler kulde eller måske lammes.

En af de farlige ting ved en blodprop, der sidder i armene eller i benene, er, at den kan løsne sig og bevæge sig hen i en lunges pulsåre, og måske sætte sig fast det. Så der skal altid reageres på symptomer på blodpropper.

Hvad er flysokker?

Flysokker er en form for støttestrømper. Altså sokker lavet til at mindske risikoen for blodpropper på flyvninger, hvor sokkerne selvsagt skal bæres. Og dette ved, at der en funktion i sokkerne, der leverer et tryk på fødder og ben, som stimulerer blodstrømningerne til og fra hjertet. Så skal du på en længere flyrejse, er det en god ide at bestille sokker, der er lavet specifikt som flysokker.

Hvad er støttestrømper?

Støttestrømper er strømper lavet til at øge blodcirkulationen i benene. Det gør de ved at levere et tryk på ben, og dermed via en massagefunktion øger venernes pumpefunktion. Dette har rigtig mange gode effekter på din sundhed. Og det er langt fra kun folk med venelidelser eller lignende, der har gavn af dette. Rigtig mange mennesker kan få noget godt ud af at bruge støttestrømper

Støttestrømper til gravide

Der er rigtig mange situationer, hvor du med fordel kan benytte støttestrømper. Blandt andre gravide kan være få stor gavn af støttestrømper. For når du er gravid, er det specielt godt at få forbedret din blodcirkulation fra benene, der nemlig typisk bliver hævet under den voksende vægt, og så tilbage til hjertet. Mange gravide får ømhed i benene, og mange gravide får vand i benene. Det er tryk og pres på ben, der gør dette. Dette kan være meget generende, men kan afhjælpes med at benytte støttestrømper under graviditeten. Altså kan støttestrømper være en god investering for gravide.

Kompressionsstrømper er ikke det samme

Du skal være opmærksom på, at der forskel på støttestrømper og kompressionsstrømer. Begge dele er designet til at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen for at presse blodet til at løbe tilbage til hjertet og få transport til lymfesystemet. Men kompressionsstrømer er designet specifikt til at forbedre blodcirkulationen.

På den måde kan du opnå en positiv effekt under forskellige former for træning, og specifikt kan du opnå en hurtigere restituering.
Der kan være forskellige slags tryk i en kompressionsstrømpe, og dermed kan effekten være større eller mindre. En medicinsk kompressionsstrømpe skal dog mindst indeholde et tryk på 15-21 mmHG eller det, der hedder 140 DEN.

Andre lejligheder til at bruge støttestrømper

Der er rigtig mange mennesker, der i rigtig mange forskellige situationer, der kan bruge støttestrømper med stor fordel. Et godt eksempel er folk med arbejde, hvor det er stående og meget stillestående, og der derfor blandt andet er risiko for vand i benene eller lignende problemer i eksempelvis fødderne. Det kan selvfølgelig også være med meget stillesiddende arbejde, at støttestrømper giver god mening.

Hvem kan ikke bruge støttestrømper?

Men generelt er der rigtig mange lejligheder, hvor det med fordel kan bruges støttestrømper. Helt basalt kan de fleste mennesker dog få udbytte af at benytte støttestrømper. Bedre blodomløb gør mange gode ting. Der er dog nogle mennesker, der kan få ekstra meget ud af at gøre brug af støttestrømper. Det er klart at dem, der har risiko for blodpropper, skal bruge støttestrømper. Der er dog også enkelte, der ikke har godt af at bruge støttestrømper. Det er blandt andet, hvis du lider af en hudsygdom, at denne kan bliver forværret af at have disse strømper på.

Køb online, og husk at vaske i hånden

De fleste producenter af støttestrømper anbefaler, at støttestrømper vaskes i hånden eller alternativ ved blot 30 grader, hvis det er i en maskine. Ellers vil strømperne tage skade. Denne anbefaling er gentaget på mange webshops, hvor de fører et stort udvalg af støttestrømper. Typisk bygger forhandlerne er et univers, hvor det generelt handler om at have det godt.

Og det kræver overskud at have det godt. Det kan du få via en række af de pleje- og velvære produkter, som de fører i de forskellige webshops. Det gælder om at vælge en webshop, der har super god service, og hvor du får levering af online bestillinger fra dag til dag. Så det bliver ikke lettere at sidde i ro og mag og bestille dine støttestrømper.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Guldringe

Guldringe

Som du kan se nedenfor er der mange Guldringe at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke altid helt nemt. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Hvis du tænker på at anskaffe dig

Normann Copenhagen Rullebord

Normann Copenhagen Rullebord

Hvis du leder efter Normann copenhagen rulleborde behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig grundlagt for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere besøge forskellige online forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Mangler du et praktisk, men stilfuldt møbel til at

Skohylde

Skohylde

Er du også træt af at skulle besøge onlinebutikker én efter én og sammenligne tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Skohylde, nemt og simpelt. Synes du også, at det bare er blevet ét stort rod at kigge

Rispapir Lamper

Rispapir Lamper

Vi har grundlagt Kulturnet.dk for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige Rispapir lampe. Frem for at skulle kigge på forskellige onlineshops kan du nu få overblikket samlet ét sted – nemt og overskueligt. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side Hvis du ønsker et hyggeligt og afdæmpet lys, som ikke

3 gode ting du kan gøre for dine børn

3 gode ting du kan gøre for dine børn

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Der er selvfølgelig mange gode ting, som du kan gøre for dine børn, men vi har fundet frem til tre, som vi gerne vil fremhæve som særligt vigtige. Nogle af dem har du måske tænkt på, mens det kan være, at

Skab gode minder i Danmarks storbyer

Skab gode minder i Danmarks storbyer

Annonce Du behøver ikke altid rejse ud af landet for at komme lidt væk fra hverdagen. Der findes rigtig mange dejlige steder at besøge i Danmark. Især nogle af de største byer byder på noget for både naturelskeren, kulturelskeren, madelskeren og mange flere Odense Odense er en super hyggelig by, som ligger i hjertet af

Garderobeskab

Garderobeskab

Som du kan se nedenfor er der mange Garderobeskabe at vælge imellem, og at finde det helt rigtige er ikke altid helt nemt. Derfor har vi åbnet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. Et garderobeskab er den mest klassiske og mest

Frituregryde Uden Olie

Frituregryde Uden Olie

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Frituregryder uden olie, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Frituregryde uden olie. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at siden her gør valget lidt nemmere at overskue. Er du interesseret i en frituregryde uden

Springmadras 120X200

Springmadras 120X200

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Springmadrasser 120×200 fra en lang række af de billigste danske onlinebutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde hver pris på hver enkelt

3 gode argumenter der taler for at anvende pejsebrænde

3 gode argumenter der taler for at anvende pejsebrænde

Der er få ting her i verden, der er lige så hyggelige som en pejs. Det er utroligt hyggeligt at sidde og kigge på flammerne. Faktisk er det noget, som de fleste mennesker kan falde helt i staver over. Derudover er pejsen også et praktisk alternativ til din sædvanlige varmekilde, der kan spare dig for

Cafebord

Cafebord

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Cafeborde fra mange troværdige danske onlinebutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde produkterne på hver enkelt butik. Læs med her og lær

Tefal Actifry

Tefal Actifry

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Tefal actifry fra mange sikre danske onlineshops, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde hvert produkt på hver enkelt butik. Hvis du elsker at

Nodestativ

Nodestativ

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Nodestativer, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Nodestativ. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at vores oversigt gør valget lidt nemmere. Uanset hvilket instrument du spiller på, kan det være

Trombone

Trombone

Hvis du leder efter Tromboner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige internetbutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Køb af musikinstrument kan være en økonomisk investering i en betydningsfuld hobby

Bogreol

Bogreol

Som du kan se nedenfor er der mange Bogreoler at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring. Derfor har vi startet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side. En bogreol er et godt køb,