Hævede fødder på flyveturen? Så bør du prøve flysokker

Det er meget udbredt at få hævede fødder og ben i forskellige situationer, og så er der større risiko for blodpropper. Det kan mange få ved at være stillesiddende i lang tid, som man er under en flyvning. Derfor er det bare en god ide at bruge flysokker, eller støttesokker, specielt når det handler om længere flyturer, men også ved mange andre lejligheder.

De lange flyveture

Det kan være rigtigt hårdt at skulle på lange flyveturer. Kroppen blive udsat af at sidde stille i lang tid og med meget begrænset område. Det er ikke meget, man bruger sine muskler på en flytur, måske højst nogle enkelte turer rundt i flyet, og blodet føres dermed ikke frem og tilbage til og fra hjertet.

Dermed bliver risikoen for blodpropper også markant større. Og jo længere flyture er, jo større er risikoen for blodpropper. Skal du på en lang flyvetur, så er flysokker en god ide for de mindsker risikoen for blodpropper markant. Og det er vigtigt, for blodpropper kan være en rigtig farlig ting.

Blodpropper

En blodprop er en klump af blod, der har ændret sig fra at være flydende til at få en fast, halvfast eller geleagtig tilstand. Det at danne blodpropper er en vigtig proces i kroppen for, at sår og åbninger kan lukkes og blødninger stoppes. Uden denne funktion ville blodet blot vælte ud. Kroppen har desuden processer til også at opløse blodpropper, så de ikke kommer til at stoppe gennemstrømningen.

Det viser igen, hvor smart menneskers fysik er. Men det er ikke altid, at en blodprop opløses af sig selv. Det sker, når blodproppen dannes hurtigere, end den opløses. Grunden til dette er oftest åreforkalkning, hvilket er noget, der oftest ses hos ældre personer, men kan optræde hos alle. Det kan dog også være noget, der sker af andre faktorer som et traume eller en fejl i genetikken.

Symptomer på blodprop

Hvis du er i tvivl om, du er i risikogruppen til at få blodpropper, så er naturligvis en række ting, du kan være opmærksom på. Men symptomerne på, om man har en blodprop, kan være meget forskellige i forhold til, hvor i kroppen, den sidder. Hvis proppen sidder i en pulsåre, der fører iltet blod fra hjertet til organerne, så skal der handles med det samme. Symptomer på dette er ofte en markant trykken for brystet, pludselig åndenød, hurtig hjertebanken, blodigt opspyt eller at du bare ret pludseligt får det alment utilpas. Sidder blodproppen i en arm eller i et ben, så kan symptomerne blot være forstyrrelser i at kunne føle, smerte, bleghed, at du føler kulde eller måske lammes.

En af de farlige ting ved en blodprop, der sidder i armene eller i benene, er, at den kan løsne sig og bevæge sig hen i en lunges pulsåre, og måske sætte sig fast det. Så der skal altid reageres på symptomer på blodpropper.

Hvad er flysokker?

Flysokker er en form for støttestrømper. Altså sokker lavet til at mindske risikoen for blodpropper på flyvninger, hvor sokkerne selvsagt skal bæres. Og dette ved, at der en funktion i sokkerne, der leverer et tryk på fødder og ben, som stimulerer blodstrømningerne til og fra hjertet. Så skal du på en længere flyrejse, er det en god ide at bestille sokker, der er lavet specifikt som flysokker.

Hvad er støttestrømper?

Støttestrømper er strømper lavet til at øge blodcirkulationen i benene. Det gør de ved at levere et tryk på ben, og dermed via en massagefunktion øger venernes pumpefunktion. Dette har rigtig mange gode effekter på din sundhed. Og det er langt fra kun folk med venelidelser eller lignende, der har gavn af dette. Rigtig mange mennesker kan få noget godt ud af at bruge støttestrømper

Støttestrømper til gravide

Der er rigtig mange situationer, hvor du med fordel kan benytte støttestrømper. Blandt andre gravide kan være få stor gavn af støttestrømper. For når du er gravid, er det specielt godt at få forbedret din blodcirkulation fra benene, der nemlig typisk bliver hævet under den voksende vægt, og så tilbage til hjertet. Mange gravide får ømhed i benene, og mange gravide får vand i benene. Det er tryk og pres på ben, der gør dette. Dette kan være meget generende, men kan afhjælpes med at benytte støttestrømper under graviditeten. Altså kan støttestrømper være en god investering for gravide.

Kompressionsstrømper er ikke det samme

Du skal være opmærksom på, at der forskel på støttestrømper og kompressionsstrømer. Begge dele er designet til at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen for at presse blodet til at løbe tilbage til hjertet og få transport til lymfesystemet. Men kompressionsstrømer er designet specifikt til at forbedre blodcirkulationen.

På den måde kan du opnå en positiv effekt under forskellige former for træning, og specifikt kan du opnå en hurtigere restituering.
Der kan være forskellige slags tryk i en kompressionsstrømpe, og dermed kan effekten være større eller mindre. En medicinsk kompressionsstrømpe skal dog mindst indeholde et tryk på 15-21 mmHG eller det, der hedder 140 DEN.

Andre lejligheder til at bruge støttestrømper

Der er rigtig mange mennesker, der i rigtig mange forskellige situationer, der kan bruge støttestrømper med stor fordel. Et godt eksempel er folk med arbejde, hvor det er stående og meget stillestående, og der derfor blandt andet er risiko for vand i benene eller lignende problemer i eksempelvis fødderne. Det kan selvfølgelig også være med meget stillesiddende arbejde, at støttestrømper giver god mening.

Hvem kan ikke bruge støttestrømper?

Men generelt er der rigtig mange lejligheder, hvor det med fordel kan bruges støttestrømper. Helt basalt kan de fleste mennesker dog få udbytte af at benytte støttestrømper. Bedre blodomløb gør mange gode ting. Der er dog nogle mennesker, der kan få ekstra meget ud af at gøre brug af støttestrømper. Det er klart at dem, der har risiko for blodpropper, skal bruge støttestrømper. Der er dog også enkelte, der ikke har godt af at bruge støttestrømper. Det er blandt andet, hvis du lider af en hudsygdom, at denne kan bliver forværret af at have disse strømper på.

Køb online, og husk at vaske i hånden

De fleste producenter af støttestrømper anbefaler, at støttestrømper vaskes i hånden eller alternativ ved blot 30 grader, hvis det er i en maskine. Ellers vil strømperne tage skade. Denne anbefaling er gentaget på mange webshops, hvor de fører et stort udvalg af støttestrømper. Typisk bygger forhandlerne er et univers, hvor det generelt handler om at have det godt.

Og det kræver overskud at have det godt. Det kan du få via en række af de pleje- og velvære produkter, som de fører i de forskellige webshops. Det gælder om at vælge en webshop, der har super god service, og hvor du får levering af online bestillinger fra dag til dag. Så det bliver ikke lettere at sidde i ro og mag og bestille dine støttestrømper.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Halskæder

Halskæder

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Halskæder fra adskillige danske online forhandlere, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde hvert produkt på hver enkelt butik. Når man skal ud

Gør rengøringen til en leg

Gør rengøringen til en leg

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Vi kender det alle sammen – vi ved, det er på tide at svinge støvsugeren og få tørret støvet af hylderne, men vi bliver ofte ved med at udskyde det, fordi det er en rigtig træls tjans, som vi egentlig sjældent

Blæseinstrumenter

Blæseinstrumenter

Er du også træt af at skulle besøge butikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Blæseinstrument, nemt og simpelt. Det er et dejligt øjeblik, når man finder ud af, at

De perfekte hakkedrenge

De perfekte hakkedrenge

Hakkebøffer er enormt alsidig, og kan begå sig i mange forskellige retter. Samtidig er de nemme og hurtige at lave, så selv i en lidt travl hverdag, kan man nemt lave en lækker ret uden de helt store armbevægelser. Dog kan man til tider opleve, at ens hakkebøffer bliver tørre eller måske smager mere kogt

Skohylde

Skohylde

Er du også træt af at skulle besøge onlinebutikker én efter én og sammenligne tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe din Skohylde, nemt og simpelt. Synes du også, at det bare er blevet ét stort rod at kigge

Lysekroner

Lysekroner

Velkommen til Kulturnet.dk. Her elsker vi Lysekroner, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Lysekrone. Som du kan se nedenfor er udvalget nemlig stort, men vi håber at vores side gør valget lidt mere overskueligt. Vil du bringe lidt romantisk stemning ind i et ellers moderne hjem? Så kan

Væghængt Reol

Væghængt Reol

Hvis du leder efter Væghængt reoler behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere kigge på forskellige forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. En reol er helt uundværlig i et hjem. Den skaber

Madrasser 160X200

Madrasser 160X200

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Madrasser 160×200 fra adskillige billige forhandlere fra Danmark, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle besøge hver enkelt shop. Sover du godt om natten? Hvis

Vakuumpakker

Vakuumpakker

Hvis du leder efter Vakuumpakkere behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere kigge på forskellige onlinebutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Er det på tide, at du opgraderer udstyret i det køkken?

Topmadras 180X200

Topmadras 180X200

Hvis du leder efter Topmadrasser 180×200 behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde hvert produkt på forskellige online forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Der er himlen til forskel på, om

Topmadras 160X200

Topmadras 160X200

Som du kan se nedenfor er der mange Topmadrasser 160×200 at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke altid helt nemt. Derfor har vi grundlagt Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse. Er du på jagt efter en topmadras i størrelsen 160×200, der kan øge din

Ny sengegavl - her er 4 ting du skal overveje inden du køber

Ny sengegavl – her er 4 ting du skal overveje inden du køber

Når man skal købe noget nyt til sit hjem, så er det altid en god idé, hvis man overvejer det grundigt. Det er nemlig så irriterende, hvis man får købt noget, som man kommer til at fortryde, og som man så skal bytte igen. Det er sandsynligvis noget, du kan undgå, hvis du bare tænker

Rundt Sofabord

Rundt Sofabord

Er du også træt af at skulle besøge forhandlere én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Rundt sofabord, nemt og simpelt. Har du svært ved at få de forskellige elementer i

Cocktail guide Nørrebro

Cocktail guide Nørrebro

København bugner med cocktailbarer der lokker med flotte, lækre drinks og kolde shakede cocktails. Det kan være svært lige at finde den rigtige, og man kan også hurtigt ende ud med altid at gå det samme velkendte sted hen, i stedet for at prøve en helt andet. I denne guide vil jeg komme ind på

Den første tid med hundehvalpen

Den første tid med hundehvalpen

Har i valgt at udvide familien med en lille 4 benet ven, så er der nogen vigtige ting at vide i den første tid hvor hundehvalpen skal vænne sig til at bo hos jer. Hunden kan hentes fra den er 8 uger gammel, nogen anbefaler dog at man venter til hvalpen er 12 uger gammel,