kulturnet logo

Bedste Mundharmonika: Se top 14 (opdateret maj 2022)

Når man skal ud at købe Mundharmonika kan der være stor forskel på kvalitet og pris, og man har ikke lyst til at komme hjem med det forkerte Mundharmonika. Det forstår vi godt her på Kulturnet.dk.

Derfor har vi her udvalgt 14 Mundharmonika fra pålidelige danske forhandlere. Det gør forhåbentlig din søgning efter den helt rigtige Mundharmonika lidt nemmere.

Dyreste Mundharmonika på listen er Hohner 7545/48 CX12 C Kromatisk mundharmonika fra Music2you med en pris på 1249.00. Billigste udvalgte Mundharmonika er Swan SW1020-12 C mundharmonika som du kan købe for 79.00 hos DanGuitar.dk. Forskellen på de to priser er 1170 kr. – de 14 Mundharmonika vi har fundet koster i gennemsnit 485.64 kr.
Nedenstående Mundharmonika data og priser er hentet fra 2 butikker (DanGuitar.dk, Music2you). Alle Mundharmonika tilbud er opdateret i dag 18-05-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Flere Mundharmonika guides:

Fandt du ikke det rigtige Mundharmonika blandt de 14 ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste Mundharmonika:

Det er ikke alle, der ønsker sig et trommesæt eller en elguitar, når de ønsker at spille musik. For nogle er en mere nostalgisk og alternativ lyd det optimale. En mundharmonika er en klassiker, der lever stærkt videre i dag. Det er ikke kun ensomme cowboys, der driver deres kvæg over den amerikanske prærie, der har en mundharmonika i lommen.

Det lille instrument fyldt med melankolske toner findes i mange forskellige udgaver og herunder kan du læse meget mere om dem – og hvordan du vælger den helt rigtige

Populære mundharmonikaer

Hvordan vælger jeg den rigtige mundharmonika?

Hvis du skal ud og købe din første mundharmonika kan det være fristende at købe en helt billig model til langt under 100 kroner, men det er ikke en god ide, hvis du ønske at spille seriøst. Langt de fleste billige modeller spiller nemlig i C-dur, som bestem ikke er den, der bruges mest i den musik du normalt spiller på instrumentet. Når du vælger en mundharmonika, kan du vælge, hvilken toneart den skal spille i. Tonearten er helt afhængig af, hvilken form for musik du ønsker at spille samt, hvem du skal spille sammen med på længere sigt

Hvilken mundharmonika skal jeg vælge?

Du kan finde mundharpen i mange forskellige tonearter og de fleste, der spiller seriøs har op mod 12 forskellige, så de kan ramme alle toner og spille med de fleste forskellige instrumenter. Der er både forskel på den musik, der egner sig til de forskellige modeller, men også forskel på hvilke andre instrumenter du skal spille sammen med. De mest almindelig harmonikaer er:

  • En A-harpe, der spiller blues i E-dur, hvilket er den toneart de fleste guitarister spiller blues i.
  • En C-harpe, der spiller blues i G-dur, hvilket er den toneart de fleste violinister spiller i.

    En Bb -harpe, der spiller blues i F-dur, hvilket er en af de mest almindelige jam-toneart indenfor jazz genren.

  • En Eb-harpe, der spiller blues i Bb-dur, der også er udbredt indenfor jazz jam.
Der findes mange flere forskellige mundharmonikaer, men disse er gode at starte med. Ellers kan du altid udvide din samling, efterhånden som du finder det nødvendigt

Hvad koster en mundharmonika?

Som skrevet ovenfor kan du med jævne mellemrum finde udgaver til under en tier i forskellige butikker, men det er sjældent en kvalitet, der er noget værd ud over et par timers larm.

Skal du ud og investere i et instrument til mere seriøs musik, så er en godt udgangspunkt mellem 200 og 300 kroner. Til den pris kan du få en rigtig god mundharmonika uden den bliver for dyr, hvis du mister interessen.

Skal du spille mere end bare for sjov, er det nødvendigt med et instrument, der kan lidt mere end bare lave lydene, derfor er pengene godt givet ud. Det er altid lettere at øve sig, hvis man faktisk har en chance for at få det til at lyde godt

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk