kulturnet logo

Bedste Kelim Tæpper: Se top 4 (opdateret oktober 2022)

Du er landet på Kulturnet.dk, det helt rigtige sted at finde kelim tæpper. Vi har udvalgt de 4 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 4 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle kelim tæpper tilbud | ✅ Produktkvalitet | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Håndvævet Kelimtæppe 160X230 Cm Bomuld Print Flerfarvet

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos Lammeuld.dk.

Her kan “Håndvævet Kelimtæppe 160X230 Cm Bomuld Print Flerfarvet” fås til 549,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Med vores håndlavede kelim-gulvtæppe med print kan du tilføje et unikt præg i dit interiør.
Gulvtæppet vil passe perfekt til din stue, soveværelse eller kontor.
Gulvtæppet er håndlavet af 100 % bomuld, hvilket giver det et naturligt look.
Bomuldstæppet ha…

Se hos Lammeuld.dk ❯❯

2: Kelimtæppe med mønster bomuld 160 X 230 cm gul

Anden anbefaling har vi fundet hos Lammeuld.dk, hvor du kan købe Kelimtæppe med mønster bomuld 160 X 230 cm gul til kun 549,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Tilføj et unikt produkt til dit interiør med vores håndlavede kilim-tæppe.
Tæppet vil passe perfekt i din stue, i dit soveværelse eller på kontoret.
Tæppet er håndvævet i 100 % bomuld, hvilket giver det et naturligt look og fornemmelse.
Tæppet er printet…

Se hos Lammeuld.dk ❯❯

3: vidaXL håndvævet kelimtæppe 160×230 cm bomuld print flerfarvet

  • Dagens pris: 468,- kr.
  • Fundet hos Hjemmets
  • Mærke: vidaXL

Næste anbefaling er “vidaXL håndvævet kelimtæppe 160×230 cm bomuld print flerfarvet”.

Dagens bedste tilbud på “vidaXL håndvævet kelimtæppe 160×230 cm bomuld print flerfarvet” har vi fundet hos Hjemmets hvor prisen lige nu er 468,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Med vores håndlavede kelim-gulvtæppe med print kan du tilføje et unikt præg i dit interiør.
Gulvtæppet vil passe perfekt til din stue, soveværelse eller kontor.
Gulvtæppet er håndlavet af 100 % bomuld, hvilket giver det et naturligt look.
Bomuldstæppet ha…

Se hos Hjemmets ❯❯

4: C. Olesen Kelim tæppe kvalitet Gent – 140×200 cm.

Sidste produkt på vores liste er C. Olesen Kelim tæppe kvalitet Gent – 140×200 cm. som vi har fundet til 1798,- hos Erling Christensen Møbler.

Forhandlerens beskrivelse:
Kelim-Tæppe fra Indien i flotte farver Super flot kelim-tæppe i varme nuancer.
Tæppet måler 140×200 cm. og er håndlavet efter ædle traditioner.
Kelim- tæpper som dette er perfekt til at bringe varme ind i hjemmet og til at bryde den enkle nordiske stil. E…

Se hos Erling Christensen Møbler ❯❯

Flere produkter.

De 4 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på bedste kelim tæpper i 2022 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt dem kan du også kigge blandt disse kelim tæpper:

Dyreste Kelim Tæpper på listen er Kilroy Indbo Nivi Kelim tæppe – 190 x 290 cm. fra Erling Christensen Møbler med en pris på 7499.00. Billigste udvalgte Kelim Tæpper er vidaXL håndvævet kelimtæppe 160×230 cm bomuld print flerfarvet som du kan købe for 468.00 hos Hjemmets. Forskellen på de to priser er 7031 kr. – de 4 Kelim Tæpper vi har fundet koster i gennemsnit 69226.75 kr.
Ovenstående Kelim Tæpper data og priser er hentet fra 4 butikker (Lammeuld.dk, Hjemmets, Erling Christensen Møbler, ILVA). Alle Kelim Tæpper tilbud er opdateret i dag 03-10-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Flere Kelim Tæpper guides:

Fandt du ikke det rigtige Kelim Tæpper blandt de 4 ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste Kelim Tæpper:

Kelim tæpper er smukke vævede tæpper til at lægge på gulvet eller som vægtæppe.

Tæppernes udseende er meget unik, og man kan tydeligt se den store detaljegrad og omhug, der er lagt i hvert eneste tæppe. Et klassisk tæppe har ofte et smukt mønster og symboler i flotte farver, der er meget betagende at se på. Det er derfor de fungerer så godt som vægtæpper, da de kan betragtes som kunstværker.

Hvilken stil passer kelim tæpperne til? Et sådant tæppe er til dig, der gerne vil have noget unikt og anderledes i din indretning.

Et smukt iøjefaldende tæppe, der både kan passe godt til den minimalistisk indretning, som kunne bruge et lille pift, men også oplagt til den livlige og kreative indretning.

Udvalget er stort, og det kan være svært at sætte sig ind i det hele. Læs med i denne guide til kelim tæpper, og blive klogere på tæppernes historie og bliv mere sikker i dit valg inden du køber

Hvad er karakteristisk ved kelim tæpper?

Kelim kommer af det tyrkiske ’kilim’ og er en betegnelse for væveteknikken.

Det er et fladvævet tæppe, som oftest er håndlavet i ren uld. De kaldes af nogen for tekstilkunst, grundet de flotte mønstre, der kommer frem ved vævningsprocessen. Tæpperne er enormt praktiske, da de er meget solide, og derfor har lang holdbarhed.

Derudover er de fleste af tæpperne vendbare, så man på skift kan skåne den nedadliggende side, og på den måde kommer der et nyt og anderledes mønster frem på vrangsiden.

Således har man også mulighed for at skabe lidt variation i rummets udtryk. Hvor stammer kelim tæpperne fra? Tæpperne stammer traditionelt fra det gamle ottomanske rige, det nuværende Tyrkiet og Persien, det nuværende Iran, men også fra lande som Aserbajdsjan og lande i central Asien. Men kan også findes fra andre lande og områder i hele verden.

De små varianter af tæpper blev og bliver stadig brugt som bedetæpper, men har også mange andre funktioner

Hvad vil det sige, at et kelim tæppe er vintage?

De ægte kelim tæpper er er håndlavede typisk af nomadefolk, og det er dem man kalder for vintage, når man anvender dem i den moderne indretning. Hvis man køber tæppet vintage, vil det altså sige, at det er et gammelt tæppe, der muligvis har været brugt før.

Således sikrer man sig et fuldstændig autentisk tæppe med en spændende historie. Her rejser producenten ofte ud og udvælger tæpperne og køber dem direkte af nomadefolket.

Når tæpperne sælges videre, er de stort set altid vasket og reparerede, så du får et tæppe, der er klar til at pryde på ny i dit hjem.

Hvert af vintage kelim tæpperne er derfor helt unikke, og du finder ikke det samme tæppe i vennernes stue. Hvis du ikke er så meget til at købe ting brugte, så frygt ej.

Tæpperne produceres også fra ny og er blot inspirerede af denne stil, som er mange år gammel

Hvilke typer kelim tæpper findes der?

Mange har tendens til at tænke at et kelim tæppe er det karakteristiske store, mørkerøde tæppe med smukke orientalske mønstre på, men der laves også mange nye, moderne kelim tæpper ud fra den samme væveteknik.

Disse kommer i et utal af farver og nuancer, både i det klassiske mønstrede udseende, men også med grafiske figurer eller de mere neutrale, ensfarvede varianter. Sidstnævnte er perfekt, hvis man ønsker et afdæmpet udtryk, men stadig gerne vil have et eksklusivt kvalitetstæppe.

Ud over de store rektangulære tæpper fås tæpperne også i mindre størrelser og andre former såsom en lang kelim løber, som egner sig rigtig godt til en smal og lang entre. Man kan derfor finde en størrelse, der passer perfekt rummet, ligegyldigt om det skal passe ind under spisebordet, sofabordet eller skal ligge midt i et stort rum.

Der findes et kelim tæppe til enhver smag, og dermed også et til dig. Tag et kig hos de mange forhandlere og find det tæppe, der passer til din personlige stil

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Kelim Tæpper

Kelim Tæpper

https://www.youtube.com/watch?v=DwBeKHnDq08

Sådan laves Kelim tæpper

Kelim Tæppe

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk