Fodpleje – Hvorfor fodterapi og hvordan får du velplejet fødder?

Dine fødder bærer dig hele dagen uge ind og uge ud.

Det kræver selvfølgelig, at dine fødder bliver tilset med god pleje.

Fodpleje og fodterapi er mere eller mindre det samme, men med fodterapi menes der, at fodplejen bliver udført af professionelle indenfor fødder og negle.

Det kan være en autoriseret klinik i Aalborg, Odense som i Roskilde ved klinikken for fodterapi her, hvor du får behandling af en fodterapeut

Hvorfor fodterapi?

Du kan og skal selvfølgelig give dine fødder regelmæssig pleje selv. Og hvorfor så bruge en fodterapeut? Dårlig pleje af fødderne kan give problemer. Og hvorfor ikke forebygge at det skulle opstå frem for at afhjælpe.

Derudover, kan en fodterapeut være med til at gøre hverdagen nemmere med behandling af eksisterende problemer som revnede hæle, nedgroede negle, svamp, ligtorne eller måske problemer med hård hud. En professionel vedligeholdelse og pleje af dine fødder og negle, er, hvorfor du skal bruge en fagmand.

For det er nemlig det gode supplement til ‘vedligeholdelsen’ af dine fødder, som du selv gør på daglig basis

Hvordan du giver fodpleje?

Hvordan du skal pleje dine fødder selv på daglig basis? Du skal bruge forskellige hjælpemidler når du giver fødderne den store pedicure. Her er de almindelige redskaber som neglefil, neglesaks, creme og en elektroniske fodfil med diamantkrystaller, næsten uundværlige. En pedicure hvor fødderne får den helt store tur, er selvfølgelig ikke noget, som du skal gøre på daglig basis

Den daglige fodpleje?

De daglige ting som du skal gøre for at give fødderne de optimale forhold, er små daglige vaner der tager ekstra tid i hverdagen.

 • Tør mellem tæerne: Den klassiske ”fodfejl” som nok er mest udbredt blandt mænd, men dog også opleves ved mange kvinder er, at der ikke bliver tørret godt nok imellem tæerne efter bad.

  Hvis ikke dine fødder er helt tørre, kan der opstå hudsvamp der trives godt i fugtige omgivelser som lukkede sko og nylonstrømper.

 • Rene & tørre strømper: Ligesom gode sko er vigtige for føddernes velvære, så har strømper også en indflydelse på plejen af fødderne. Strømper må ikke stramme så blodomløbet lukkes, men i forhold til fodplejen, husk at nylon og andet kunststof ikke giver dine fødder mulighed for at ånde.

  Det kan gøre fødderne fugtige og afgive svedlugt. Du kan med fordel bruge strømper i naturmaterialer til at afhjælpe, og så husk at skifte strømper hvis de bliver fugtige eller våde.

 • Klip neglene lige: Hvis du klipper dine negle skrå frem for at klippe dem lige over, kan du risikerer at få nedgroede negle. Det er ganske ubehageligt hvis der bliver dannet betændelse i siden af neglene.

  Her er en statsautoriseret fodterapeut absolut nødvendig.

 • Fjern hård hud: Hvis du lider af hård hud eller ligtorne, skyldes det ofte forkert belastning på fødderne fra skoen. Udover du skal undersøge om fodtøjet er blevet for slidt og trænger til udskiftning, så brug en god fodfil der fjerner hård hud.

  Ligtorne skal ikke slibes væk, men dræbes med salve der kommer via et ligtorne plaster fra apoteket.

 • Brug fugtighedscreme: Brug en god plejede creme til de tørre fødder, som dog ikke skal bruges mellem tæerne – især ikke hvis du ofte glemmer at tørre mellem tæerne grundigt efter bad.
 • Styrk musklerne: Fodens muskulatur kræver også pleje, og her kan du med fordel bruge yoga øvelser til både fødder og tæer.

Find inspiration i denne video til hvordan du plejer dine fødder hver dag: https://youtu.be/rSxm-5fZDgI

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Slow Cooker

Slow Cooker

Hvis du leder efter Slow cookere behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Guitarstrenge

Guitarstrenge

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Guitarstrenge fra adskillige forhandlere

Skab værdi med Business Intelligence (BI)

Skab værdi med Business Intelligence (BI)

Business Intelligence omtales i mange forskellige sammenhænge inden for forretningsverdenen. Men hvad er BI, og hvilken værdi har Business Intelligence for din virksomhed? Mange virksomheder

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz Og Ziegler Armbånd

Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på

Hjørnehylde

Hjørnehylde

Som du kan se nedenfor er der mange Hjørnehylder at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring.

Musikinstrumenter

Musikinstrumenter

Som du kan se nedenfor er der mange Musikinstrumenter at vælge imellem, og at finde det helt rigtige er ikke altid helt nemt. Derfor har

Syver Stol

Syver Stol

Velkommen til Kulturnet.dk. Her elsker vi Syver stole, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Syver stol. Som du