kulturnet logo

Ferie Umbrien (Italien) – Kultur, historie, vin og fede oplevelser til par

Ferie Umbrien Italien? Hvis du ønsker en romantisk oplevelse med kæresten eller partner i historiske, flotte og afslappet omgivelser, så er Umbrien i Italien ganske undervurderet for netop sådan en ferie.

Toscana er mest kendt, men Umbrien byder på stort set det samme; Du får nemlig alle de spændende byer indenfor overskuelig afstand helt ligesom hvad Toscana er kendt for.

Men du får dog også så meget andet i Umbrien end Toscana, der kan danne ramme om et romantisk ophold for to på en kortere eller længere ferie.

I Umbrien får du den bonus, at turiststrømmen ikke er så omfattende som i de toscanske byer; Firenze, Lucca eller Siena. Helt ligesom området er dejlig varmt til ferie udenfor sæsonen i maj eller måske september måned

Hvad du finder i Umbrien?

 • Umbrien helt ligesom Toscana, byder på flotte landskaber med store vider der byder på bakker, floder, dale, gamle bygninger, borge, kirker og byer i det smukke og historiske. Midt i Italien mellem Adriaterhavet og Middelhavet finder du Umbrien med Perugia som ”hovedstand”. Du finder også gamle byer, Tramesisøen og italiens 1200 kilometer lange bjergkæde Appenninerne der skærer ned gennem støvlelandet.

  Etruskerne har grundlagt mange af byerne i Umbrien som er velbevarende med byporte og mure hvor du også finder tydelig tegn på middelalderens indflydelse. At se det store udvalg af seværdigheder i Umbrien kræver transport. En bilferie til Italien er ganske udbredt i Danmark, hvor det dog normalt er Norditalien de fleste kører til.

  Umbrien ligger en del længere nede, hvor der kan være fordelagtigt at flyve til Pisa eller Rom og leje en bil her. En bil er nødvendigt, hvis du vil opleve de smukke byer som Todi, Orvieto, Spoleto, Norcia, Assisi m.m.

  og selvfølgelig en feriebolig. Her kan du vælge et hyggelig sted som Bellaumbria her, hvor du finder dansk udlejning fra bosiddende danskere. Varme, historie, oplevelser og lækkerier til ganen indenfor vin, delikatesser og mad er, hvad du finder i Umbriens landskab og byer og som gør det grønne italienske område til et spændende rejsemål til sommer, forår eller efterårsferie

  Seværdigheder i Umbrien

 • De historiske byer er en stor del af charmen ved området. Her finder du forskellige muligheder, hvor nogle af de kendte byer som i bør opleve er disse:
  • Norcia: Den gamle by Norcia er omgivet af en gammel bymur.

   I byen er det ulovligt med byggeri over tre etager, hvor du finder charme og hygge samt gastronomiske perler. Norcia er berømt for sine oste, pølser og trøfler.

   Landskabet også populært til vandring helt ligesom Norcia er omgivet af forskellige søde landsbyer. Her er den lille bjerglandsby Castelluccio der ligger i 1452 meters højde omkring 25 km.

   væk fra Norcia, et besøg værd. Turen derop og landskabet i sig selv er en unik oplevelse der nok vil fascinerer jer.

  • Perugia: Hovedstaden i regionen er Perugia med en størrelse på 165.000 indbyggere. Byen har et stort studieliv og er kendt for sine forskellige muligheder for museer, kirker og selvfølgelig et byliv til de unge som ældre.
  • Assisi: Assisi er stedet hvor grundlæggeren af Franciskanerordenen, Frans af Assisi blev født.

   Italiens skytsengel ”regerer” her i Italiens anden mest vigtige religiøse sted. Og trækker mange besøgende af pilgrimme fra hele verden hver år, som besøger den Hellige Frans by og den imponerende basilika Di San Franceso.

  • Terni: Byen er ganske hyggelig men er dog mest berømt for Cascate delle Marmore, Marmorvandfaldene. Det er nok en af de mest berømte menneskeskabte vandfald, som blev lavet af romerne i tidernes morgen så dalen kunne vandes.
  • Orvieto: Orvieto er næsten delt i to, for du du finder den gamle del af byen på toppen af bakken og den moderne del af byen forneden.

   For at besøge den gamle bydel kan du tage en bus op, parkerer på p-pladsen eller tage med kabelbane op. Her finder du den flotte gotiske katedral som er en de smukkeste og største i Italien.

   Helt ligesom du finder lækre og sjove butikker i de smalle gyder, hvor du finder forbavsende mange imponerende kunstforretninger.

  • Todi: Byen ligger på to små bjerge hvor du får en imponerende udsigt hele vejen rundt. Todi er en charmerende by med de gamle bygninger, som er et oplagt sted at synke hen i nuet sammen med din partner eller kæreste.
  • Trasimenosøen: Italiens fjerde største sø er utrolig smuk og er fri for de massive mængder af turister som du finder ved Garda, Como eller Lago di Magiori søerne.
  • Spoleto: smuk og livlig by med smalle gader, blomstrende altaner og pittoreske piazzaer hvor i kanten af byen, strækker den 300 meter lange akvædukt Ponte delle Torri sig historisk frem.
  • Amelia: I det sydvestlige hjørne af Umbrien finder du Amelia der ligesom mange af de andre middelalderbyer, ligger på en bakke. Amelia er en af de ældste byer i regionen som kan skrives helt tilbage til 1134 f.kr.

   ifølge Cato den Ældre. Byen blev grundlagt af den umbriske konge Ameroe og har udsigt udover floden Tiberen mod øst og Nera floden mod vest.

   Amelia byder på gastronomi i verdensklasse og oplagt sted at besøge.

  • Gubbio: I det nordøstlige hjørne finder du byen Gubbio beliggende ved bjerget Ingino i Apenninerne.

   Byen kommer med smalle gader og gotisk arkitektur hvor Domkirken Duomoen fra det 12 århundrede, det romerske mausolæum og teater er oplagte seværdigheder.

  Du finder selvfølgelig mange flere muligheder med bjerglandsbyer, borge, fæstninger m.m.

  Men også de kulinariske fristelser du finder i Umbrien, er noget der gør stedet perfekt at opleve.

  kilder:

 • Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

  Vikingesmykker

  Vikingesmykker

  Er du også træt af at skulle besøge onlinebutikker én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på

  Spisebord

  Spisebord

  Vi har åbnet Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Spisebord. Frem for selv at skulle surfe rundt på forskellige

  Nodestativ

  Nodestativ

  Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Nodestativer, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Nodestativ.

  E-bog eller trykt bog?

  E-bog eller trykt bog?

  E-bog eller trykt bog – hvad skal man vælge? Er du til den gode gamle trykte bog? Den med den velkendte knitrende lyd, når du

  Kan man sove med mascara?

  Kan man sove med mascara?

  Mange unge som voksne går med makeup til dagligt. Det er en del af morgenrutinen at lægge mascara – men husker du også, at rense

  Boxmadras 160X200

  Boxmadras 160X200

  Som du kan se nedenfor er der mange Boxmadrasser 160×200 at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en