Ferie Umbrien (Italien) – Kultur, historie, vin og fede oplevelser til par

Ferie Umbrien Italien? Hvis du ønsker en romantisk oplevelse med kæresten eller partner i historiske, flotte og afslappet omgivelser, så er Umbrien i Italien ganske undervurderet for netop sådan en ferie.

Toscana er mest kendt, men Umbrien byder på stort set det samme; Du får nemlig alle de spændende byer indenfor overskuelig afstand helt ligesom hvad Toscana er kendt for.

Men du får dog også så meget andet i Umbrien end Toscana, der kan danne ramme om et romantisk ophold for to på en kortere eller længere ferie.

I Umbrien får du den bonus, at turiststrømmen ikke er så omfattende som i de toscanske byer; Firenze, Lucca eller Siena. Helt ligesom området er dejlig varmt til ferie udenfor sæsonen i maj eller måske september måned

Hvad du finder i Umbrien?

 • Umbrien helt ligesom Toscana, byder på flotte landskaber med store vider der byder på bakker, floder, dale, gamle bygninger, borge, kirker og byer i det smukke og historiske. Midt i Italien mellem Adriaterhavet og Middelhavet finder du Umbrien med Perugia som ”hovedstand”. Du finder også gamle byer, Tramesisøen og italiens 1200 kilometer lange bjergkæde Appenninerne der skærer ned gennem støvlelandet.

  Etruskerne har grundlagt mange af byerne i Umbrien som er velbevarende med byporte og mure hvor du også finder tydelig tegn på middelalderens indflydelse. At se det store udvalg af seværdigheder i Umbrien kræver transport. En bilferie til Italien er ganske udbredt i Danmark, hvor det dog normalt er Norditalien de fleste kører til.

  Umbrien ligger en del længere nede, hvor der kan være fordelagtigt at flyve til Pisa eller Rom og leje en bil her. En bil er nødvendigt, hvis du vil opleve de smukke byer som Todi, Orvieto, Spoleto, Norcia, Assisi m.m.

  og selvfølgelig en feriebolig. Her kan du vælge et hyggelig sted som Bellaumbria her, hvor du finder dansk udlejning fra bosiddende danskere. Varme, historie, oplevelser og lækkerier til ganen indenfor vin, delikatesser og mad er, hvad du finder i Umbriens landskab og byer og som gør det grønne italienske område til et spændende rejsemål til sommer, forår eller efterårsferie

  Seværdigheder i Umbrien

 • De historiske byer er en stor del af charmen ved området. Her finder du forskellige muligheder, hvor nogle af de kendte byer som i bør opleve er disse:
  • Norcia: Den gamle by Norcia er omgivet af en gammel bymur.

   I byen er det ulovligt med byggeri over tre etager, hvor du finder charme og hygge samt gastronomiske perler. Norcia er berømt for sine oste, pølser og trøfler.

   Landskabet også populært til vandring helt ligesom Norcia er omgivet af forskellige søde landsbyer. Her er den lille bjerglandsby Castelluccio der ligger i 1452 meters højde omkring 25 km.

   væk fra Norcia, et besøg værd. Turen derop og landskabet i sig selv er en unik oplevelse der nok vil fascinerer jer.

  • Perugia: Hovedstaden i regionen er Perugia med en størrelse på 165.000 indbyggere. Byen har et stort studieliv og er kendt for sine forskellige muligheder for museer, kirker og selvfølgelig et byliv til de unge som ældre.
  • Assisi: Assisi er stedet hvor grundlæggeren af Franciskanerordenen, Frans af Assisi blev født.

   Italiens skytsengel ”regerer” her i Italiens anden mest vigtige religiøse sted. Og trækker mange besøgende af pilgrimme fra hele verden hver år, som besøger den Hellige Frans by og den imponerende basilika Di San Franceso.

  • Terni: Byen er ganske hyggelig men er dog mest berømt for Cascate delle Marmore, Marmorvandfaldene. Det er nok en af de mest berømte menneskeskabte vandfald, som blev lavet af romerne i tidernes morgen så dalen kunne vandes.
  • Orvieto: Orvieto er næsten delt i to, for du du finder den gamle del af byen på toppen af bakken og den moderne del af byen forneden.

   For at besøge den gamle bydel kan du tage en bus op, parkerer på p-pladsen eller tage med kabelbane op. Her finder du den flotte gotiske katedral som er en de smukkeste og største i Italien.

   Helt ligesom du finder lækre og sjove butikker i de smalle gyder, hvor du finder forbavsende mange imponerende kunstforretninger.

  • Todi: Byen ligger på to små bjerge hvor du får en imponerende udsigt hele vejen rundt. Todi er en charmerende by med de gamle bygninger, som er et oplagt sted at synke hen i nuet sammen med din partner eller kæreste.
  • Trasimenosøen: Italiens fjerde største sø er utrolig smuk og er fri for de massive mængder af turister som du finder ved Garda, Como eller Lago di Magiori søerne.
  • Spoleto: smuk og livlig by med smalle gader, blomstrende altaner og pittoreske piazzaer hvor i kanten af byen, strækker den 300 meter lange akvædukt Ponte delle Torri sig historisk frem.
  • Amelia: I det sydvestlige hjørne af Umbrien finder du Amelia der ligesom mange af de andre middelalderbyer, ligger på en bakke. Amelia er en af de ældste byer i regionen som kan skrives helt tilbage til 1134 f.kr.

   ifølge Cato den Ældre. Byen blev grundlagt af den umbriske konge Ameroe og har udsigt udover floden Tiberen mod øst og Nera floden mod vest.

   Amelia byder på gastronomi i verdensklasse og oplagt sted at besøge.

  • Gubbio: I det nordøstlige hjørne finder du byen Gubbio beliggende ved bjerget Ingino i Apenninerne.

   Byen kommer med smalle gader og gotisk arkitektur hvor Domkirken Duomoen fra det 12 århundrede, det romerske mausolæum og teater er oplagte seværdigheder.

  Du finder selvfølgelig mange flere muligheder med bjerglandsbyer, borge, fæstninger m.m.

  Men også de kulinariske fristelser du finder i Umbrien, er noget der gør stedet perfekt at opleve.

  kilder:

 • Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

  Bliv lidt sundere ved at ryge e-cigaretter

  Bliv lidt sundere ved at ryge e-cigaretter

  Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Det er selvfølgelig aldrig helt sundt at ryge, men hvis du gerne vil gøre noget godt for din krop, er det en god ide for dig, at du skifter fra at ryge almindelige cigaretter til at ryge e-cigaretter. Det er en

  Trommesæt

  Trommesæt

  Hvis du leder efter Trommesæt behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere surfe rundt på forskellige onlinebutikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Markedet for dette instrument er bredt, både hvad angår pris,

  Tefal Actifry

  Tefal Actifry

  Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Tefal actifry fra mange sikre danske onlineshops, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde hvert produkt på hver enkelt butik. Hvis du elsker at

  Væghængt Reol

  Væghængt Reol

  Hvis du leder efter Væghængt reoler behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere kigge på forskellige forhandlere, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. En reol er helt uundværlig i et hjem. Den skaber

  Kranz Og Ziegler Armbånd

  Kranz Og Ziegler Armbånd

  Er du også træt af at skulle besøge internetbutikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på Kulturnet.dk. Her giver vi dig nemlig et samlet overblik, sådan at du kan købe dit Kranz og ziegler armbånd, nemt og simpelt. Kranz og Ziegler er nok mest kendt for

  Stine A Øreringe

  Stine A Øreringe

  Hvis du leder efter Stine a øreringe behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere kigge på forskellige butikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. En dansk smykkedesigner, der virkelig formår at forene det

  Sengetøj 140X220

  Sengetøj 140X220

  Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Sengetøj 140×220 fra adskillige af de bedste butikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle finde hver pris på hver enkelt. Sengetøj i størrelsen

  Kobberlamper

  Kobberlamper

  Som du kan se nedenfor er der mange Kobberlamper at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi startet Kulturnet.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. I dag er den minimalistiske og nordisk

  Sådan sparer du penge på dine storkøb

  Sådan sparer du penge på dine storkøb

  Lige meget hvor velfungerende din økonomi er, så er der uden tvivl nogle former for køb, hvor det gør lidt ekstra ondt på pengepungen. Dette er ofte ved det man kalder storkøb. Storkøb kan være mange forskellige ting, men det er oftest med hensyn til møbler eller andet inventar som fylder mere, tjener et større

  Bliv klar til en aktiv rejse i det fri

  Bliv klar til en aktiv rejse i det fri

  Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Med sommeren lige om hjørnet er det ved at være tid til at planlægge sommerferien. Hvis du ikke er til bade- eller storbyferier, kan du overveje en aktiv rejse i stedet. Her vil du have mulighed for at komme helt tæt

  Sådan rengøres magnetpladen afhængigt af materialet

  Først og fremmest er det vigtigt at huske, at ikke alle plaques er skabt lige: nogle er lavet af skifer, nogle er lavet af metal, nogle er lavet af glas; De kan være glatte eller ru, emaljerede eller malede, mere eller mindre porøse… Derfor skal der anvendes forskellige rengøringsmetoder afhængigt af materialet. Så lad os

  Billigt garn – kan det betale sig?

  Billigt garn – kan det betale sig?

  Billigt garn – kan det betale sig?Det spørgsmål kan man ikke svare entydigt på. Det kommer meget an på, hvad det er for noget garn, og hvad du skal bruge det til. Garn på tilbud skal, skal ikke? Strikning for nybegyndere eller øvede betyder, at du skal bruge garn. Man ser kvalitetsgarn være på tilbud,

  Bogkasse

  Bogkasse

  Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Bogkasser, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Bogkasse. Som du kan se nedenfor er der nok at vælge imellem, men vi håber at siden her gør valget lidt mere overskueligt. Bogkasser er gennem de sidste år blevet mere og mere

  Skrækkelige slutninger - hvordan man forringer en ellers udmærket serie

  Skrækkelige slutninger – hvordan man forringer en ellers udmærket serie

  Forfatter: Nicolai Just Og de levede lykkeligt til deres dages ende. En kendt række ord som ingen siger længere, men som stadig bliver brugt overalt i film, serier og litteratur. Enhver handling må møde en ende, og hvis denne slutning skal tilfredsstille læseren, så må den samle op på alle de løse tråde. Alle karakterer

  Lange Halskæder

  Lange Halskæder

  Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Lange halskæder fra en lang række billige danske internetforhandlere, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for at skulle finde hvert produkt på hver enkelt. Smykker kan være