kulturnet logo

Få bugt med alger og mos på terrassen og fliserne i haven

Sponsoreret indhold:

Når sommeren banker på døren, så er der mange, som pludselig kommer i tanke om, at deres terrasse egentlig ser lidt forladt ud. Måske har den fået lov at passe sig selv over vinteren, og måske er den blevet angrebet af mos og alger.

Det kan se utrolig forsømt ud, hvis flise- eller træterrassen pludselig har et grønt lag mos og alger over sig, og det kan desuden være farligt, siden alger og mos kan gøre terrassen glat og farlig at gå på. Derfor er der her samlet 4 gode råd til at få bugt med alger og mos på terrassen.

Gør rent med vand og kost

Det første råd til at komme af med alger og mos på terrassen går meget simpelt ud på at få gang i kost og vand. Det giver nemlig et godt overblik over terrassens stand, så man kan se eventuelle løse eller rustne skruer, foruden at man vil kunne se de steder, hvor alger og mos har fået fat.

Alger og mos kræver noget knofedt at komme af med, men man må ikke blive fristet til at bruge en højtryksrenser – den kan nemlig skade både fliser og træ, og derfor er det meget bedre med en simpel kost og vand.

Eventuelt kan man også gøre brug af en terrasserenser, men her skal man dog lige være opmærksom på at træterrasser kræver noget overfladebehandling bagefter.

Se efter rådne brædder

Når man nu allerede har gang i kost og vand eller eventuelt en terrasserenser, så er det også en rigtig god ide at se efter rådne brædder og deslige på ens terrasse. Rådne brædder bevidner nemlig om områder med en meget høj koncentration af fugt, og det er netop fugten, som giver grobund for alger og mos.

Derfor skal rådne brædder selvfølgelig fjernes, og herefter er det en rigtig god ide at finde ud af kilden til fugten i området – er der måske et hul i nedløbsrøret eller andet, der skaber et fugtigt miljø? I så fald skal dette udbedres, så problemets rod fjernes.

Få renset og imprægneret fliserne

Når man har gjort alt det, man kan med kost og vand og nye brædder, så er det tid til at få renset terrassen lavet af fliser eller sten. Her er der nemlig ofte problemer med mos og alger, men det kan man hurtigt og nemt tage hånd om med en effektiv fliserensning og imprægnering.

Fliserensningen fjerner mos og alger, der allerede har sat sig i fliserne, mens en imprægnering sørger for, at alger og mos får svære ved at sætte sig en anden gang. Har man ikke mod, tid eller lyst til selv at sørge for fliserensning og imprægnering, så findes der heldigvis professionelle, man kan ringe til.

Gør brug af algerens

Vil du hellere selv tage hånd om problemet, så gælder det om at få fat i en god algerens, der samtidig er miljøgodkendt. Denne kan man så påføre fx brædder med en god og stor pensel. Det er vigtigt, at algerensen fordeles over alle brædderne, for det er nemlig ikke altid, at man kan se de steder, hvor algerne er eller vil vokse frem. De små algesporer er nemlig svære at se, og derfor skal hele området behandles.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Trombone

Trombone

Hvis du leder efter Tromboner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb.

Flos Lamper

Flos Lamper

Hvis du leder efter Flos lamper behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Vitrineskab

Vitrineskab

Hvis du leder efter Vitrineskabe behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb.

E-bog eller trykt bog?

E-bog eller trykt bog?

E-bog eller trykt bog – hvad skal man vælge? Er du til den gode gamle trykte bog? Den med den velkendte knitrende lyd, når du

Hvor lang tid holder en god mascara?

Hvor lang tid holder en god mascara?

Hvor lang tid holder en god mascara? Mascara er nærmest obligatorisk når vi skal ud. Mascara bruges til galla, fester og diverse sammenkomster elle arrangementer.

Topmadras 180X200

Topmadras 180X200

Hvis du leder efter Topmadrasser 180×200 behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Julie Sandlau Armbånd

Julie Sandlau Armbånd

Hvis du leder efter Julie sandlau armbånd behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig grundlagt for at hjælpe dig til at gøre det helt

Vitamix Blender

Vitamix Blender

Som du kan se nedenfor er der mange Vitamix blendere at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor

Sidebord

Sidebord

Vi har grundlagt Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige Sidebord. Frem for selv at skulle finde produkterne på forskellige

Kommode

Kommode

Som du kan se nedenfor er der mange Kommoder at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har