kulturnet logo

Den rigtige lænestol – hvad er vigtigt?

Sponsoreret indhold:

I lang tid dominerede især ét møbel dine egne fire vægge: siddeområdet. Men nu er der en levende trend, der overhaler de overdimensionerede siddegrupper. Det handler om små sofaer, der kan kombineres med en lænestol eller flere eksemplarer.

Hvorfor er lænestolen så trendy?

Samlet set bliver møblets dimensioner mindre og selve stykkerne mere filigran. Netop denne tendens kan også ses i denne kombination. Årsagen er det svindende boligareal: Flere og flere vil gerne bo i byen. Men det betyder, at lejligheder generelt bliver mindre – og er der ikke meget plads, skal møblerne også matche rummene.

De mindre siddemøbler tager sig ikke bare godt ud i den lille stue. Enhver, der kan lide det luftige og rummelige, er lige så godt rådgivet med denne levende trend.

Hvilke typer lænestole findes der?

Lænestolen spiller en central rolle i denne boligtrend. Udbuddet er lige så forskelligartet som smagen, hvilket gør udvalget ikke så nemt. Det vigtigste spørgsmål er, hvad lænestolen er beregnet til. Skal den egentlig placeres sammen med sofaen eller er den tænkt som en læse- eller afslapningslænestol, der skal stå hver for sig.

Svaret på dette spørgsmål bestemmer den stoleform, der skal vælges. Vingestol er et meget godt valg til et læsehjørne. Fordi den på grund af sin konstruktion danner en slags kokon, hvori man i ro og mag kan læse en bog. Hvis du derimod køber en lænestol for at kombinere den med en sofa, bør du sørge for, at den er åben til alle sider for at muliggøre uforstyrret kommunikation.

Da det ofte er svært at forstå målene på en lænestol i en møbelbutik eller i nethandelen, råder eksperten Kurth til: Overfør målene til gulvet derhjemme med aviser eller papkasser. Dette giver dig en fornemmelse af, hvor meget plads det fylder, og om det passer ind i resten af ​​anlægget.

Femcentimetersreglen for at sidde komfortabelt

Men lænestolen skal ikke kun passe harmonisk ind i boligkonceptet, den skal også passe til de mennesker, der vil sidde på den. Den vigtigste faktor er sædets bredde. Den skal være stor nok, så man ikke føler sig trang i lænestolen. For ret statelige mennesker kan sædet være 60 centimeter og mere.

Derudover skal sædet passe til benets længde. Det spiller en stor rolle i for eksempel loungestolen, som traditionelt vippes bagud. Tommelfingerreglen her er: Hvis du sætter dig op ad ryglænet, skal der være omkring fem centimeter fra kanten af ​​stolen til knæbøjningen.

Dem, der værdsætter komfort, rådes til at have et justerbart ryglæn og en skammel, der følger med lænestolen. Selvfølgelig skal man planlægge afføringen separat, når man måler.

Trend i materialemix

Trenden med at kombinere en eller endda flere lænestole til en filigransofa byder på mange designmuligheder. En idé med kombinationen er for eksempel at vælge forskellige materialer til sofaen og lænestolen. Så du kan vælge en lædersofa og vælge en lænestol lavet af groft uld, foreslår Kurth. Denne blanding af materialer er stadig et trendy levende tema.

I mange tilfælde opstår spørgsmålet om stof eller læder ikke kun på grund af det optiske koncept, men også under aspektet pleje. Læder blev i lang tid anset for at være særligt nemt at pleje, fordi man ofte bare kunne tørre pletter af. I dag er de fleste møbelstoffer dog teknisk bearbejdet på en sådan måde, at de giver anti-plet beskyttelse. Derfor er de næsten lige så nemme at pleje som læder i dag.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Charms Armbånd

Charms Armbånd

Hvis du leder efter Charms armbånd behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Muuto Lamper

Muuto Lamper

Som du kan se nedenfor er der mange Muuto lamper at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor

Charms

Charms

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Charms fra en lang

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode – 25 kr. gratis med koden ‘MANDENSDK’ Brug wolt koden ‘MANDENSDK’og få 25 kr. gratis ind på din konto Download til iOs Download

Væghængt Reol

Væghængt Reol

Hvis du leder efter Væghængt reoler behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Gør rengøringen til en leg

Gør rengøringen til en leg

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Vi kender det alle sammen – vi ved, det er på

Lær at strikke på rundpind

Lær at strikke på rundpind

Lær at strikke på rundpind? Alle kender de almindelige strikkepinde. På dem strikker du frem og tilbage, og det er helt fint. Du kan dog

Ravsmykker

Ravsmykker

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden er vi vilde med Ravsmykker, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde det helt rigtige Ravsmykke.

Slow Cooker

Slow Cooker

Hvis du leder efter Slow cookere behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige