kulturnet logo

Den rigtige lænestol – hvad er vigtigt?

Sponsoreret indhold:

I lang tid dominerede især ét møbel dine egne fire vægge: siddeområdet. Men nu er der en levende trend, der overhaler de overdimensionerede siddegrupper. Det handler om små sofaer, der kan kombineres med en lænestol eller flere eksemplarer.

Hvorfor er lænestolen så trendy?

Samlet set bliver møblets dimensioner mindre og selve stykkerne mere filigran. Netop denne tendens kan også ses i denne kombination. Årsagen er det svindende boligareal: Flere og flere vil gerne bo i byen. Men det betyder, at lejligheder generelt bliver mindre – og er der ikke meget plads, skal møblerne også matche rummene.

De mindre siddemøbler tager sig ikke bare godt ud i den lille stue. Enhver, der kan lide det luftige og rummelige, er lige så godt rådgivet med denne levende trend.

Hvilke typer lænestole findes der?

Lænestolen spiller en central rolle i denne boligtrend. Udbuddet er lige så forskelligartet som smagen, hvilket gør udvalget ikke så nemt. Det vigtigste spørgsmål er, hvad lænestolen er beregnet til. Skal den egentlig placeres sammen med sofaen eller er den tænkt som en læse- eller afslapningslænestol, der skal stå hver for sig.

Svaret på dette spørgsmål bestemmer den stoleform, der skal vælges. Vingestol er et meget godt valg til et læsehjørne. Fordi den på grund af sin konstruktion danner en slags kokon, hvori man i ro og mag kan læse en bog. Hvis du derimod køber en lænestol for at kombinere den med en sofa, bør du sørge for, at den er åben til alle sider for at muliggøre uforstyrret kommunikation.

Da det ofte er svært at forstå målene på en lænestol i en møbelbutik eller i nethandelen, råder eksperten Kurth til: Overfør målene til gulvet derhjemme med aviser eller papkasser. Dette giver dig en fornemmelse af, hvor meget plads det fylder, og om det passer ind i resten af ​​anlægget.

Femcentimetersreglen for at sidde komfortabelt

Men lænestolen skal ikke kun passe harmonisk ind i boligkonceptet, den skal også passe til de mennesker, der vil sidde på den. Den vigtigste faktor er sædets bredde. Den skal være stor nok, så man ikke føler sig trang i lænestolen. For ret statelige mennesker kan sædet være 60 centimeter og mere.

Derudover skal sædet passe til benets længde. Det spiller en stor rolle i for eksempel loungestolen, som traditionelt vippes bagud. Tommelfingerreglen her er: Hvis du sætter dig op ad ryglænet, skal der være omkring fem centimeter fra kanten af ​​stolen til knæbøjningen.

Dem, der værdsætter komfort, rådes til at have et justerbart ryglæn og en skammel, der følger med lænestolen. Selvfølgelig skal man planlægge afføringen separat, når man måler.

Trend i materialemix

Trenden med at kombinere en eller endda flere lænestole til en filigransofa byder på mange designmuligheder. En idé med kombinationen er for eksempel at vælge forskellige materialer til sofaen og lænestolen. Så du kan vælge en lædersofa og vælge en lænestol lavet af groft uld, foreslår Kurth. Denne blanding af materialer er stadig et trendy levende tema.

I mange tilfælde opstår spørgsmålet om stof eller læder ikke kun på grund af det optiske koncept, men også under aspektet pleje. Læder blev i lang tid anset for at være særligt nemt at pleje, fordi man ofte bare kunne tørre pletter af. I dag er de fleste møbelstoffer dog teknisk bearbejdet på en sådan måde, at de giver anti-plet beskyttelse. Derfor er de næsten lige så nemme at pleje som læder i dag.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Clips Øreringe

Clips Øreringe

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Clips øreringe fra mange

Marguerit Ring

Marguerit Ring

Er du også træt af at skulle besøge butikker én efter én og sammenligne priser og tilbud? Så er det godt du er havnet på

5 kulturelle julegaver

5 kulturelle julegaver

Hvis du skal give en julegave til en, der elsker kultur, kan det være, at du er kommet på overarbejde. Det kan nemlig være en

Øreklapstol

Øreklapstol

Velkommen til Kulturnet.dk. Her på siden elsker vi Øreklapstole, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Øreklapstol. Som du

Springmadras

Springmadras

Som du kan se nedenfor er der mange Springmadrasser at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af en udfordring.

Montana Reol

Montana Reol

Vi har startet Kulturnet.dk for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige Montana reol. Frem for selv at skulle klikke rundt på forskellige

Seng 120X200

Seng 120X200

Hvis du leder efter Senge 120×200 behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Trombone

Trombone

Hvis du leder efter Tromboner behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb.