kulturnet logo

10 ideer til gode julegaver til mor og far

Julen nærmer sig, og snart er det tid til den famøse julegaveshopping. Der skal naturligvis ligge nogle skønne gaver under juletræet til dine forældre. Dog er det ikke altid let at finde de helt rigtige, og ofte kan opgaven blive mere stressende end hyggelig. 

Derfor giver vi dig her 10 idéer til, hvad du kan forære din mor og far i julegave i år.

Gode julegaver til mor

Din mor skal selvfølgelig forkæles med en eller flere gode gaver juleaften, men hvad skal du give hende? Vi kan af gode grunde ikke give dig et præcist svar på, hvad der passer perfekt til netop din mor, men vi har alligevel samlet en række julegaveidéer, som du forhåbentlig kan lade dig inspirere af.  

Gavekort til selvforkælelse

Nogle gange kan mødre glemme at pleje sig selv i hverdagens ræs. Derfor kan det være, at din mor fortjener en lækker wellness oplevelse. Du kan f.eks. forære hende et gavekort til massage, en tur til frisøren eller noget tredje, som du tænker, din mor vil kunne lide.

Er din mor interesseret i skønhedspleje, er det også en idé at give hende skønhedsprodukter af god kvalitet. Måske mangler hun en god bodylotion eller en ny lækker ansigtsrens, som du kan lægge under træet juleaften.

Gode bøger

Elsker din mor at læse, og mangler hun altid nyt læsestof at fordybe sig i, er bøger en oplagt gaveidé. Tit udkommer der en masse nye titler op til jul, så måske har hun allerede nogle på ønskelisten.

Bøger er perfekte gaver, uanset om modtager foretrækker fysiske bøger eller hellere vil lytte til en lydbog. Nyder din mor at sætte sine høretelefoner i og slappe af med en spændende lydbog, kan du f.eks. give hende et abonnement til en god lydbogstjeneste, hvor hun kan lytte ubegrænset. Det vil hun uden tvivl blive glad for.

Sammensæt en gavekurv

Hvis man ikke ved, hvad man skal give sin mor i julegave, ender man ofte med at forære hende noget, hun måske tidligere har fået og vist glæde for. Ønsker du, at hendes gave skal være anderledes i år, kan en gavekurv være løsningen.

Med en gavekurv kan du sammensætte indholdet, så det passer præcist til din mor. Har hun hobbyer, er det en fremragende idé at tage udgangspunkt i disse. Bager hun meget, kan du f.eks. fylde kurven med bageforme og -udstyr samt lidt forskellige ingredienser såsom marcipan, chokolade, nødder og andet godt.

Har hun grønne fingre, så lav en kurv med havehandsker, haveredskabssæt, blomsterfrø og lignende. 

Du kan også finde færdiglavede gavekurve med en masse forskelligt lækkert til din mor.

En personlig fotogave

Personlige gaver er altid et hit, og især fotogaver udgør glimrende julegaver. Måske mangler din mor et billede af alle sine børn eller børnebørn? Du kan f.eks. få taget flotte portrætfotos hos en fotograf, eller du kan selv tage kameraet frem, hvis du er ferm til at fotografere.

Rigtig mange har også stor succes med at forære personlige kalendere med familiebilleder. Så kan din mor hver måned se og tænke tilbage på et nyt skønt minde, I har haft sammen.

En hyggelig middag

Ønsker du at tilbringe mere kvalitetstid sammen med din mor, er det en oplagt julegaveidé at invitere hende med ud at spise. Det kan være på en fin restaurant eller en hyggelig café, alt efter hvad din mor foretrækker. 

Du kan også vælge at give hende et gavekort for to, så hun kan invitere sin mand eller en god veninde med. På den måde kan hun selv arrangere, hvor og hvornår middagen skal være.

Gode julegaver til far

Fædre er notorisk kendte for ikke at have nogle julegaveønsker, og det gør det selv sagt til en udfordring at finde den helt rigtige gave til ham. Er du på egen hånd med julegaveidéerne, så tag et kig i listen herunder. Forhåbentlig sætter den gang i inspirationen, så julegavekøbet til din far bliver en smal sag.

Nyt tøj

Bløde pakker er ofte et hit hos fædre. Går din far i de samme gamle trøjer eller bukser, og får han ikke selv købt tøj, kan det være en oplagt julegave at vælge lidt nyt til ham. De fleste fædre sætter pris på en ny lækker trøje, en pæn skjorte eller sokker af høj kvalitet.

Er du usikker på, hvad din far vil kunne lide, kan din julegave også være en invitation til, at I sammen tager ud og shopper nyt tøj til ham. På den måde får I også tilbragt mere kvalitetstid sammen, som I måske ikke gør til hverdag.

Lækkert værktøj

Måske er din far en handyman med hænderne skruet godt på. Derfor kan det være, at han mangler lidt nyt værktøj til sine projekter. Det behøver absolut ikke at være det helt store og dyre værktøj, der skal under træet. Mindre kan også sagtens gøre det. 

Måske mangler han et nyt skruetrækkersæt af høj kvalitet, en flot værktøjskasse eller noget tredje, der kan gøre hans projekter ude og inde til en leg at udføre.

Plejeprodukter

Ligesom din mor fortjener din far selvfølgelig også at blive forkælet med lækre produkter til den personlige pleje. Det er ikke altid, at fædre selv får købt plejeprodukter, så derfor er det en oplagt idé til julegaven.

Selvom det ikke er alle mænd, der går op i plejeprodukter, er cremer, barbergrej og aftershave alligevel gode julegaver til fædre, og din far bliver helt sikkert glad, hvis du forærer ham dem.

Du kan også give ham en god parfume, så han både kan dufte godt hjemme og på arbejdet. Der findes utallige dufte på markedet, og du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte til din far.

Nøglering med indgravering

Personliggør din fars nøglebundt med en flot og personlig lædernøglering med indgravering. Det er en perfekt gave til manden, der har alt og gør din fars nøgler lidt pænere at se på.

På nøgleringen kan du få indgraveret en kort besked, et navn, et hjerte eller andet, du ønsker. På den måde vil din far altid tænke på dig, hver gang han tager sine nøgler frem.

Oplevelsesgaver

En julegave, der hitter år efter år, er oplevelsesgaver. Ønsker din far sig ikke materialistiske ting, er oplevelser en fantastisk løsning.

Har din far en yndlings kunstner, en yndlings komiker eller måske et yndlings fodboldhold, bliver han helt sikkert begejstret for billetter til en koncert, et standup show eller en fodboldkamp. Du kan invitere din far med til arrangementet, eller du kan forære ham billetter, så han selv kan vælge, hvem han tager med. Det bliver uden tvivl en gave, din far sent vil glemme.

Mangler du mere inspiration til gaverne til dine forældre, så fortvivl ikke. Find flere ideer til årets julegaver her og spred glæde juleaften.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

El Guitar

El Guitar

Hvis du leder efter El guitarer behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Halskæder Med Bogstaver

Halskæder Med Bogstaver

Er du også træt af at skulle besøge shops én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet på

Vielsesringe Hvidguld

Vielsesringe Hvidguld

Vi har startet Kulturnet.dk for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige Vielsesring hvidguld. Frem for selv at skulle finde hver pris på

Primer Makeup

Primer Makeup

Er du også træt af at skulle besøge online forhandlere én efter én og sammenligne tilbud og priser? Så er det godt du er havnet

Boxmadras 80X200

Boxmadras 80X200

Hvis du leder efter Boxmadrasser 80×200 behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige

Seng 180X200

Seng 180X200

Vi har åbnet Kulturnet.dk så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Seng 180×200. Frem for selv at skulle undersøge forskellige forhandlere

Le Klint Standerlamper

Le Klint Standerlamper

Velkommen til – vores mission her på Kulturnet.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Le klint standerlamper fra

Stine A Øreringe

Stine A Øreringe

Hvis du leder efter Stine a øreringe behøver du ikke lede længere. Kulturnet.dk er nemlig startet for at hjælpe dig til at gøre det helt

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode

WOLT Rabatkode – 25 kr. gratis med koden ‘MANDENSDK’ Brug wolt koden ‘MANDENSDK’og få 25 kr. gratis ind på din konto Download til iOs Download