kulturnet logo

Bedste Western Guitar: Se top 14 (opdateret maj 2022)

Når man skal ud at købe Western Guitar kan der være stor forskel på kvalitet og pris, og man har ikke lyst til at komme hjem med det forkerte Western Guitar. Det forstår vi godt her på Kulturnet.dk.

Derfor har vi her udvalgt 14 Western Guitar fra pålidelige danske forhandlere. Det gør forhåbentlig din søgning efter den helt rigtige Western Guitar lidt nemmere.

Dyreste Western Guitar på listen er Furch Blue Gc-CM Master´s Choice – Western Guitar med L.R. Baggs SPE Pickup fra Music2you med en pris på 9295.00. Billigste udvalgte Western Guitar er Santana LA-90-V2 SABW – Western guitar – Satin brown som du kan købe for 1295.00 hos Music2you. Forskellen på de to priser er 8000 kr. – de 14 Western Guitar vi har fundet koster i gennemsnit 3549.43 kr.
Nedenstående Western Guitar data og priser er hentet fra 1 butikker (Music2you). Alle Western Guitar tilbud er opdateret i dag 19-05-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Billede af Lava ME 2 Freeboost Blå - Carbon Western guitar inkl Gigbag

4: Lava ME 2 Freeboost Blå – Carbon Western guitar inkl Gigbag

Bedste pris: 5895.00 hos Music2you

Super letvægts og brugervenlig kulfiber-guitar, hvilket gør den perfekt som travel guitar. Guitaren har indbygget reveb, delay og chorus effekt…. læs mere hos Music2you >>

Billede af PRS SE Parlor P20E Western Guitar med pickup - Tobacco Sunburst

5: PRS SE Parlor P20E Western Guitar med pickup – Tobacco Sunburst

Bedste pris: 4395.00 hos Music2you

SE Parlor P20 Tobacco Sunburst, er en mindre guitar, med kraftig og fyldig lyd. Komfortabel kvalitets guitar du kan sidde med i timevis…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Furch Blue Gc-CM Master´s Choice - Western Guitar med L.R. Baggs SPE Pickup

8: Furch Blue Gc-CM Master´s Choice – Western Guitar med L.R. Baggs SPE Pickup

Bedste pris: 9295.00 hos Music2you

Kvalitets guitar med balanceret og dynamisk lyd i hele spektret. Konstrueret af højkvalitets træ, hovedsageligt mahogni og ceder. Indbygget pick-up, klar til både studiet og scenen…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Takamine GN51CE-BSB Western guitar

10: Takamine GN51CE-BSB Western guitar

Bedste pris: 3295.00 hos Music2you

Takamine GN51CE er en akustisk-elektrisk westernguitar, som er klar til enhver koncertform…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Lava ME 2 Freeboost Hvid - Carbon Western guitar inkl Gigbag

11: Lava ME 2 Freeboost Hvid – Carbon Western guitar inkl Gigbag

Bedste pris: 5895.00 hos Music2you

Super letvægts og brugervenlig kulfiber-guitar, hvilket gør den perfekt som travel guitar. Guitaren har indbygget reveb, delay og chorus effekt…. læs mere hos Music2you >>

Dette instrument forbinder mange med den karakteristiske og runde lyd, som kan opleves ved akustiske koncerter. Guitaren giver en særlig smuk klang med volumen, som egner sig til både intime solokoncerter og større pop-koncerter. Guitaren anvendes af både amatørmusikere og professionelle udøvere.

Når du skal anskaffe den model, som passer til dig og dit musikalske niveau, vil der være flere vigtige forhold, som du skal være bevidst omkring.

Dem kan du finde svar på herunder og blive guidet frem til at få bestilt den rette western guitar

Populære western guitarer

Hvilke mærker findes der?

Der findes flere producenter af denne guitar model, som leverer produkter i forskellige kvaliteter og prisklasser. Du finder blandt andet mærkerne:

  • YAMAHA
  • STARSOUND
  • FENDER
  • SANTANA
Disse mærker vil være i blandt de store, førende producenter på området. En western guitar fra én af disse vil være af høj kvalitet og prismæssigt ligge i den dyre ende af skalaen.

Den høje kvalitet er skabt af guitarens materiale af særligt udvalgte træsorter. Du kan derudover finde billigere modeller, som kan fås til under 1.000 DKK. Du mange forskellige udgaver adskiller sig imellem, hvorvidt de har en indbygget mikrofon samt deres kvalitet og ’kropsform’. Generelt vil en western guitar være kendetegnet af at have en større ’krop’ end den klassiske guitar

Kan jeg købe en halvakustisk western guitar?

Der findes akustiske guitarer, som primært er anvendt af professionelle musikere. Derudover findes der de såkaldte halvakustiske western guitarer, som er særligt egnet til at blive brugt af amatørmusikere og anvendt til mindre spillejobs.

Den halvakustiske udgave er en særlig fleksibel model, som desuden er oplagt at anvende i band-sammenhæng, hvor den velkendte, akustiske guitarlyd trænger igennem i musikken uanset lydniveau. Du finder mange modeller på nettet, hvor du kan vælge imellem populære mærker.

Den halvakustiske udgave kan sagtens anvendes som begynderguitar og kan fås med et indbygget pickup-system, så den både kan sluttes til en forstærker eller PA-anlæg

Hvor kan jeg finde western guitarer på tilbud?

På nettet finder du tilbud på western guitarer hos både de store brands på markedet, samt tilbud på de mindre kendte producenter af instrumentet.

Ved at handle din kvalitetsguitar på tilbud får du samme, solide og effektfulde kvalitet, men til billigere penge. Det anbefales i denne forbindelse, at du går efter modeltypen, der kaldes ”Dreadnought Cutaway”.

Den findes i samme kvalitetsmateriale (ofte mahogni), som ses hos de helt dyre modeller på markedet, som anvendes af professionelle musikere

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på, når jeg køber en western guitar?

Der findes masser af supplerende udstyr til din guitar, som er op til dig, om du ønsker at bruge. Dog skal du under alle omstændigheder supplere dit køb af western guitar med tilhørende guitarstrenge. Uanset hvilken model og hvilket mærket din guitar har, vil den på et tidspunkt komme ud for at skulle have skiftet strenge.

Strenge bliver løbende slidt og skal udskiftes.

Western guitarer er kendt for at bruge stålstrenge, og du kan finde specialproducerede strenge, som er designet til denne guitartype. Det er vigtigt for både anvendelse og lydeffekt, at du køber strenge, som matcher typen af din guitar

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk