kulturnet logo

Bedste Ukulele: Se top 14 (opdateret maj 2022)

Når man skal ud at købe Ukulele kan der være stor forskel på kvalitet og pris, og man har ikke lyst til at komme hjem med det forkerte Ukulele. Det forstår vi godt her på Kulturnet.dk.

Derfor har vi her udvalgt 14 Ukulele fra pålidelige danske forhandlere. Det gør forhåbentlig din søgning efter den helt rigtige Ukulele lidt nemmere.

Dyreste Ukulele på listen er Tanglewood TWT19 Tenor Ukulele med gigbag fra Music2you med en pris på 1095.00. Billigste udvalgte Ukulele er Ernie Ball 2329 Ukulele strenge – Clear som du kan købe for 49.00 hos Music2you. Forskellen på de to priser er 1046 kr. – de 14 Ukulele vi har fundet koster i gennemsnit 431.71 kr.
Nedenstående Ukulele data og priser er hentet fra 1 butikker (Music2you). Alle Ukulele tilbud er opdateret i dag 18-05-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Billede af Ortega Keiki K2 "Maple" Sopran Ukulele Pack - Venstrehånds

1: Ortega Keiki K2 "Maple" Sopran Ukulele Pack – Venstrehånds

Bedste pris: 565.00 hos Music2you

Ortega K2 Ukulele pakke, som indeholder alt du skal bruge – Tuner, Strop, Plektre og Takse. Dette er den perfekte pakke til dig, som ønsker at starte med Ukulele spil…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Santana 01 Sopran Ukulele med pose Hvid

2: Santana 01 Sopran Ukulele med pose Hvid

Bedste pris: 299.00 hos Music2you

Flot sopran ukulele i højglans lakering. Bund, dæk og sider i lindetræ. Taske medfølger. Specifikationer: Dæk, sider og ryg: Lindetræ-finér Hals: Ahorn Fingerbræt og bro i palisander (rosewood) Mekanikker: Chrom Finish: Højglans Antal bånd: 12… læs mere hos Music2you >>

Billede af Reno RU150 Sopran Ukulele Pink

4: Reno RU150 Sopran Ukulele Pink

Bedste pris: 245.00 hos Music2you

Begynder Ukulele lavet i god kvalitet med medfølgende taske – Fåes i 9 forskellige farver…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Tanglewood TWT19 Tenor Ukulele med gigbag

6: Tanglewood TWT19 Tenor Ukulele med gigbag

Bedste pris: 1095.00 hos Music2you

Tenor ukulele i mørk ibenholt/ebony træ med en naturlig satin finish. Leverer en dyb og fyldig tone…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Reno RU150 Sopran Ukulele Gul

10: Reno RU150 Sopran Ukulele Gul

Bedste pris: 245.00 hos Music2you

Begynder Ukulele lavet i god kvalitet med medfølgende taske – Fåes i 9 forskellige farver…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Santana Sopran Ukulele med Svensk flag

12: Santana Sopran Ukulele med Svensk flag

Bedste pris: 345.00 hos Music2you

Flot desginet Ukulele med Svensk flag, perfekt til nybegynder eller personen som er vild med designet! Denne Ukulele er lavet i god kvalitet og der medfølger en taske til transport…. læs mere hos Music2you >>

Billede af Ortega Ukulele Capo - Sølv

13: Ortega Ukulele Capo – Sølv

Bedste pris: 105.00 hos Music2you

FLAD CAPOS Let justerbart design lavet af aluminiumslegering og silikonepude…. læs mere hos Music2you >>

Ukulelen er blevet et utroligt populært instrument igennem de seneste år. Instrumentet, der ligner en lille guitar, er både let at have med på farten og har en sprød, glad klang. Du er bestem ikke alene, hvis du har besluttet dig for, at en ukulele er noget for dig. Skal du i gang med at lære at spille på det fine instrument, så skal du læse med her, hvor du finder svar på en række FAQ og får tips til at vælge den helt rigtige

Populære ukuleler

Hvilken ukulele skal jeg købe?

Når du skal ud og finde en ukulele, er det vigtigt, at du ved, hvilken model du er på udkig efter. Der findes 4 forskellige overordnede kategorier:

 • Sopran – den oprindelige form for ukulele og den, der har den lyseste tone.
 • Concert – ligger tonemæssigt mellem sopran og tenor modellen.
 • Tenor – ligger dybere end de to andre modeller og er gennem de sidste år blevet mere og mere populær.
 • Bariton – stemmer overens med guitarens øverste 4 strenge og giver mulighed for at spille en del musik, der ellers er skrevet til guitaren.
Når du skal vælge den rigtige model for dig, er det vigtigt, at du har gjort dig det klart, om du søger den originale lyd eller mere er interesseret i at spille musik, der lyder hen ad en guitar.

Jo mørkere klang du vælger, des længere væk fra den oprindelige lyd bevæger du dig, og jo større bliver instrumentet

Hvilke træsorter findes ukuleler i?

Der bruges en række forskellige træsorter til fremstillingen af instrumentet, og de har alle deres forskellige fordele og ulemper. De største forskelle er hårdheden og den klang de forskellige sorter kan være med til at skabe.

Der er stor forskel på, om træet skal bruges til en guitar eller til en ukulele, for den lyd, de to instrumenter skal kunne frembringe, er anderledes.

De mest udbredte sorter er:

 • Mahogni, som er den mest brugte.
 • Koa, som er den oprindelige fra Hawaii.
 • Rødtræ, har en helt speciel klang.
 • Ceder, som ofte bruges til lydhullet.
 • Ahorn, som ofte bruges til sider og ryg.
Der er forskel på klangen, og den pris du kommer til at betale alt efter det materiale, der er brugt. Den letteste måde at finde ud af, hvad du bedst kan lide er at høre eller prøve de forskellige muligheder og finde den, der klinger bedst i dine ører

Hvad skal jeg være ellers være opmærksom på i mit køb?

Er det første gang du skal ud og investere i et nyt spilleinstrument, så er det vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter. På den måde er du sikker på at komme hjem med en model, der kan spille ordentligt, og du slipper for at forsøge at spille godt på noget skrammel. Tjek derfor, at din ukulele består af følgende dele, inden du betaler:

 • Hoved
  • Stemmeskruer
 • Hals
  • Sadel
  • Bånd
 • Krop
  • Lydhul
  • Sadel
  • Bro
Ukulelen er opbygget på samme måde som en guitar, men er mindre og en ukulele har kun fire strenge, hvor en guitar har seks

Hvad koster en ukulele?

Som med alle andre instrumenter findes der modeller i alle prisklasser. Du kan finde varianter der koster helt med til et par hundrede kroner, men også her hænger pris og kvalitet sammen. Som udgangspunkt vil omkring 500 kroner være et godt udgangspunkt.

Skal du ud og finde en ukulele, så er det en god ide at bruge lidt tid på at lytte til de forskellige versioner og måske endda prøve et par stykker, før du beslutter dig for, hvilken der passer til dig!

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk