kulturnet logo

Bedste Trompet: Se top 8 (opdateret september 2022)

Du er landet på Kulturnet.dk, det helt rigtige sted at finde trompet. Vi har udvalgt de 8 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 8 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle trompet tilbud | ✅ Produktkvalitet | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Panthella Gulv Øvre Trompet – Louis Poulsen

Første anbefaling på listen er fra mærket Louis Poulsen.

Det bedste tilbud på “Panthella Gulv Øvre Trompet – Louis Poulsen” vi har fundet er hos Lampemesteren.dk hvor prisen lige nu er 790,-

Forhandlerens beskrivelse:
Verner Panton (1926-1998) er berømt for sin inspirerende og farverige personlighed.
Han var en unik person med en speciel sans for farve, form, lysets funktion og rummelighed.
Gennem sin karriere introducerede Verner Panton en række mode…

Se hos Lampemesteren.dk ❯❯

2: Jakoba Trompet

Anden anbefaling har vi fundet hos Unishop.nu, hvor du kan købe Jakoba Trompet til kun 29,- kr.

Se hos Unishop.nu ❯❯

3: DPA STC4099 – Clips til Saxofon / Trompet

Næste anbefaling er “DPA STC4099 – Clips til Saxofon / Trompet”.

Dagens bedste tilbud på “DPA STC4099 – Clips til Saxofon / Trompet” har vi fundet hos Music2you hvor prisen lige nu er 289,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Monteringsclips for DPA 4099 miniaturemikrofon, designet til montering på saxofon, trompet m.m….

Se hos Music2you ❯❯

4: Hygge nis No. 3 – Maileg – Nissemand m/ trompet

  • Dagens pris: 119,- kr.
  • OBS! Tilbud i dag – normalpris 159.00, nu kun 119,-.
    Du sparer 40 kr. / 25 %
  • Fundet hos Erling Christensen Møbler
  • Mærke: Maileg

Produkt nummer 4 på vores “trompet-liste” er Hygge nis No. 3 – Maileg – Nissemand m/ trompet som du lige nu kan købe for 119,- hos Erling Christensen Møbler

Forhandlerens beskrivelse:
Maileg Hygge Nis no.
3 Skønt samleobjekt fra Mailegs julekollektion.
De fantastiske figurer er formet i hånden og derefter dekoreret med håndmaling.
Dette gør at hvert eneste stykke julepynt har sit eget unikke udtryk – derfor et ægte samleobjekt.
Hver fi…

Se hos Erling Christensen Møbler ❯❯

8: Lyngby – Trompet Vase Hvid 18 cm.

  • Dagens pris: 119,95 kr.
  • Fundet hos Emmalys

Sidste produkt på vores liste er Lyngby – Trompet Vase Hvid 18 cm. som vi har fundet til 119,95 hos Emmalys.

Forhandlerens beskrivelse:
Smuk trompet vase i hvid fra Lyngby.
Højde 18 cm. …

Se hos Emmalys ❯❯

Flere produkter.

De 8 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på bedste trompet i 2022 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt dem kan du også kigge blandt disse trompet:

Dyreste Trompet på listen er George Hennesey JBTR-300L trompet fra DanGuitar.dk med en pris på 1399.00. Billigste udvalgte Trompet er Juleophæng 2 stk – Trompet og stok – Messing som du kan købe for 12.00 hos Mystone. Forskellen på de to priser er 1387 kr. – de 8 Trompet vi har fundet koster i gennemsnit 413.61 kr.
Ovenstående Trompet data og priser er hentet fra 12 butikker (Lampemesteren.dk, Luxlight.dk, Unishop.nu, Music2you, Erling Christensen Møbler, Mostersskur.dk, ModernHouse.dk, Creativ Company, Emmalys, Citatplakat.dk, DanGuitar.dk, Mystone). Alle Trompet tilbud er opdateret i dag 28-09-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Flere Trompet guides:

Fandt du ikke det rigtige Trompet blandt de 8 ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste Trompet:

Når det kommer til musik er visse instrumenter ekstremt populære: Guitar, klaver, trommer, violin. Det er ofte dem, du støder på i bøger og film, når karaktererne går op i musik. Mange instrumenter falder om i baggrunden af musikverdenen og udforskes sjældent i medierne.

Dermed får de ikke rigtig nogen opmærksomhed. Det er ærgerligt, for der findes en masse spændende instrumenter derude.

For eksempel trompeten, der rigtig kan blæse gang i festen og musikken.

Hvis du overvejer at købe sådan et blæseinstrument, er der her et par købsråd til dig, så du kan komme godt i gang og give alle de populære instrumenter noget konkurrence

Populære trompeter

Find den rigtige type

Ligesom så mange andre instrumenter findes der alverdens forskellige trompeter på markedet. Du skal derfor have sporet dig ind på, hvad du vil bruge den til, så du kan finde den rigtige type, der vil egne sig til dit formål. Det mest oplagte valg for en nybegynder er Bb trompeten, da det er den mest almindelige type. Den kan bruges indenfor stort set alle musikgenrer – klassisk, pop, jazz – og egner sig godt til begyndere, siden der er lavet mange vejledninger og musikstykker til netop denne type trompet.

Gå efter noget med ’Bb Student’ i navnet. Køber du til et barn kan du kigge efter en Cornet – eller Kornet – da den er mindre end almindelige trompeter og dermed vil passe bedre til barnet

Hvor skal du lede?

Du kan gennem almindelige søgninger på nettet hurtigt finde frem til rigtige mange forskellige online webshops, hvor der vil være et bredt udvalg af instrumenter, eller kigge på en samleside over alle trompeter som trompet.dk

Det er bare et spørgsmål om at spore dig ind på dine egne behov, når du skal snævre søgefeltet ind.

Generelt set kan det være en god idé at gå efter en billig trompet i starten.

Det er meget almindeligt indenfor musikbranchen, at instrumenter kan gå hen og blive en afsindigt dyr fornøjelse, hvis du vil have noget i super god kvalitet.

Når nu du er nybegynder, er det dog ikke smart at bruge en masse penge på dit første instrument, for hvad nu hvis du mister interessen? Vent med at købe noget virkelig dyrt, indtil du er sikker på, at det her er en interesse, som holder ved

Vælg noget du kan lide

I sidste ende er det vigtigste, at du vælger en trompet, som du kan lide. Der er alverdens parametre, som du kan måle efter – pris, materiale, størrelse – men først og fremmest skal du vælge et instrument, som du synes er mega fedt at spille på, og som du selv synes ser sejt ud.

Kort sagt bør du gå efter noget, hvor både lyd og design tiltaler dig.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at den er brugervenlig, især hvis du er en nybegynder. Lad være med at gå efter noget, der virker alt for kompliceret. Lær at kravle, før du begynder at gå

Trompeter – Hvad er forskellen

Her kan du læse lidt mere om hvad de forskellige slags trompeter er for nogen:

Trompeten

Trompeten er let verdens mest berømte brassinstrument, og har været i brug siden det Antikke Egypten. Den er bygget til at spille højere og mere majestætisk end andre messinginstrumenter, og er det mest populære instrument til melodistemmer og soloer, samt fanfarer. Trompeten er et godt valg for musikeren, der ikke har imod at spille overbyggende melodistemmer, og som gerne vil have gode muligheder for at kunne bruge sine færdigheder i fremtiden. Som andre messinginstrumenter er trompeten, når den bliver spillet løst, altså uden at aktivere ventilerne, et rør bøjet i en spiral, med et mundstykke for den ene ende og et klangstykke for den anden. For hver ventil der bliver aktiveret, bliver luften dog tvunget igennem et siderør, og den ekstra længde som lyden så skal rejse igennem tillader musikeren at spille yderligere toner. De fleste trompeter er desuden udstyret med en eller flere triggere, som, når aktiveret, kan sænke tonen en smule.

Trompet typer

Der er flere forskellige typer af trompeter, hver med sine fordele og specialiteter.

Den mest udbredte type er dog nok Bb-trompeten.

Med sine varme tonale kvalitet bliver Bb-trompeten brug i genrer lige fra klassisk musik til jazz og moderne pop, hvorimod de andre typer er mere specialiserede.

Denne types popularitet skyldes både dens genremæssige anvendelighed, samt dens gode balance af både varme og tonehøjde.

Bb-trompeten er nok også det bedste valg for begyndere, selvom mange professionelle musikere også bruger den.

En anden type trompet er C-trompeten, der på det sidste er vokset i popularitet. Denne type er stemt i C, altså en heltone over Bb-trompeten, og er en anelse mindre, hvilket giver den en lysere tone.

Den bliver oftest brugt til orkestermusik, men er også et godt valg hvis man er en øvet eller professionel trompetist, og er ude efter at udvide sine evner. En tredje, mindre populær type, er E-trompeten, en specialiseret model bygget til at spille højere end Bb og C-trompeterne.

Dette instrument er mere præcist og er nem at fingere, tonehøjden taget i betragtning. Hvis man virkelig skal op i de tonale højder, er det måske Piccolo-trompeten man skal have fat i. Piccoloen er stemt i Bb, en oktav højere end den ordinære Bb-trompet, og er oftest udstyret med både justerbart startrør og en fjerde ventil, hvilket gør den mere fleksibel og tillader den at spille flere toner.

Den sidste at de mest udbredte trompettyper er bastrompeten, der typisk er stemt i C eller Bb en oktav under Bb-trompeten, og som har samme tonehøjde som basunen. Dette er en af grundene til af den ikke er så udbredt, da basunerne er mere konkurrencedygtige i musikalske numre, men den kan alligevel være et godt valg for trompetister der er interesserede i at udvide deres spændvidde i de dybere lejer

Find den helt rette trompet

Udover disse typer findes der også utallige variationer. Nogle trompeter har en fjerde ventil, hvilket muliggør at spille dybere toner; nogle benytter sig af drejeventiler i stedet for de mere populære pumpeventiler; nogle er kompakte og ”krøllede sammen”, så de let kan transporteres og stadig spille den samme lyd; og andre er holdbart byggede så de kan tåles at blive brugt til at marchere med, for nu at give en forsmag på det brede udvalg af instrumenter. De fleste af førnævnte trompettyper er som sagt mest anvendte af allerede øvede eller professionelle musikere, og Bb-trompeten er stadig det mest oplagte valg for en nybegynder.

Hvis du er det, vil jeg råde dig til at finde en begynder-model. Disse trompeters boring – diameteren af rørets inderside, målt i tusindedele af en tomme – er mindre, hvilket gør det lettere at spille en ren tone. Efterhånden som teknikken forbedres, kan du eventuelt opgradere til en bedre model med større boring, som kan producere en bedre klang. De fleste trompeter har en boring imellem .458 og .460.

Andre faktorer er også vigtige når man vælger trompet, såsom materialet og ens valg af mundstykke.

De fleste trompeter er lavet af gult messing, men rød messing er også udbredt, og kan give en varme og mørkere kvalitet. Sølvtrompeter findes også, men er dyre og mest for professionelle musikere. Mundstykket er selvfølgelig essentielt, og valget afhænger både af hvad man vil bruge instrumentet til, samt ens egen teknik. Hvis man vil spille symfonisk eller orkestral musik er en dyb skål – den del af mundstykket hvor munden sættes – det bedste valg, mens en lavere skål giver en spidsere lyd der er mere velegnet til fx jazz.

Mange musikere er i besiddelse af flere mundstykker, så de har et til enhver lejlighed.

Der er selvfølgelig heller ingen spillere der har en samme mund eller spilleteknik, så jeg råder dig til at prøve dig frem, før du beslutter dig for hvilken der er den rigtige. Der er heldigvis mange modeller at vælge imellem. Hvis du er interesseret i at blive trompetist, vil jeg råde dig til ikke at købe eller leje et instrument forhastet. Hvis der er en låneordning hvor du kan få et instrument med hjem før du beslutter dig, så benyt dig af den, eller også spørg i butikken om du kan prøve før du tager en beslutning.

De vigtigste er at finde det helt rigtige instrument for dig og din spilleteknik. God spillelyst

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk