kulturnet logo

Bedste Klarinet: Se top 2 (opdateret maj 2022)

Når man skal ud at købe Klarinet kan der være stor forskel på kvalitet og pris, og man har ikke lyst til at komme hjem med det forkerte Klarinet. Det forstår vi godt her på Kulturnet.dk.

Derfor har vi her udvalgt 2 Klarinet fra pålidelige danske forhandlere. Det gør forhåbentlig din søgning efter den helt rigtige Klarinet lidt nemmere.

Dyreste Klarinet på listen er George Hennesey JBCL-530 klarinet fra DanGuitar.dk med en pris på 1199.00. Billigste udvalgte Klarinet er Lær at spille klarinet lærebog som du kan købe for 279.00 hos DanGuitar.dk. Forskellen på de to priser er 920 kr. – de 2 Klarinet vi har fundet koster i gennemsnit 739 kr.
Nedenstående Klarinet data og priser er hentet fra 1 butikker (DanGuitar.dk). Alle Klarinet tilbud er opdateret i dag 19-05-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Ønsker du at begynde at spille klarinet? Uanset din alder er det aldrig for sent at komme i gang med at lære noget nyt.

Du skal bare have det rette instrument og nogen, der kan undervise dig.

Heldigvis er der masser af muligheder for at finde musikundervisere rundt omkring i landet. Problemet opstår i højere grad, når du skal til at købe din egen.

Måske har du aldrig prøvet at spille på en før, eller måske har du kun prøvet at spille på et lånt instrument. Nu skal du så pludselig stå på egne ben og finde et instrument, der vil passe til dig.

Så hvor starter du?

Populære klarinetter

Vælg en type

Som det første kan du jo overveje, hvilken type du skal købe.

Der er nemlig lidt forskelligt at vælge mellem derude, og de forskellige typer har betydning for, hvor høje og dybe toner du kan spille.

  • De små
    Her har du de typer, der er i stand til at nå de højere toner. Det er også disse typer, der er de mest almindelige på markedet.

    Det kan for eksempel være sopranklarinetten – også kaldet en Bb – eller en Eb-klarinet.

  • De store
    Her finder du så de rigtig dybe toner. De virkelig dybe toner kan du nå ned til med en kontrabasklarinet, men denne type er til gengæld meget stor. Vil du have en mere overskuelig størrelse, kan du gå efter en alt-klarinet i Eb eller en basklarinet i B.

Hvor dyrt skal det være?

Når du skal købe noget, skal du naturligvis kigge efter det, som du faktisk har råd til at betale for. Alt andet ville være spild af tid. Hvis du er en nybegynder kan du let starte med at lede i den billige ende blandt klarinetter af plastik eller med ordet ’student’ i deres navn. Du kan f.eks. kigge på klarinet.dk hvor der er mange billige klarinetter.

Sidstnævnte er netop velegnede til nybegyndere, og de kan derfor også være billigere end instrumenter til mere øvede spillere. Selvfølgelig er det mest tiltalende at købe noget, der er af en høj kvalitet, men når du kun lige skal til at begynde at spille, ved du jo endnu ikke, om det faktisk er noget for dig.

Så køb noget, der ikke er alt for dyrt, så det ikke ender med at være penge lige ud ad vinduet, hvis din interesse ikke holder særlig længe

Hvilket mærke bør du gå efter?

Som det næste kan du kigge efter de populære mærker. Som nybegynder bør du som sagt først og fremmest kigge efter ’student’ klarinetter, da disse er velegnede til en person, der kun lige er ved at lære at spille. Som nybegynder bør du yderligere kigge efter modeller som Jean Paul USA CL300, Buffet B12 og Yamaha YCL255 Bb og YCL250.

Er du ’intermediate’ kan du sigte efter Buffet E11 og E12, Yamaha YCL450 og YCL650, samt Mendini MCT30.

Så kort sagt: Du går i hvert fald ikke helt galt i byen ved at kigge efter især Buffet og Yamaha, da de dækker et bredt spektrum på markedet

Se også:

Se også vores andre gode indlæg på Kulturnet.dk