kulturnet logo

Bedste Guitarforstærker: Se top 7 (opdateret december 2022)

Du er landet på Kulturnet.dk, det helt rigtige sted at finde guitarforstærker. Vi har udvalgt de 7 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 7 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle guitarforstærker tilbud | ✅ Produktkvalitet | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Dane Classic 30 guitarforstærker

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos DanGuitar.dk.

Her kan “Dane Classic 30 guitarforstærker” fås til 4599,- kr.

Se hos DanGuitar.dk ❯❯

2: Joyo MA-10E guitarforstærker

Anden anbefaling har vi fundet hos DanGuitar.dk, hvor du kan købe Joyo MA-10E guitarforstærker til kun 379,- kr.

Se hos DanGuitar.dk ❯❯

3: Nux Mighty 8BT guitarforstærker

Næste anbefaling er “Nux Mighty 8BT guitarforstærker”.

Dagens bedste tilbud på “Nux Mighty 8BT guitarforstærker” har vi fundet hos DanGuitar.dk hvor prisen lige nu er 979,- kr.

Se hos DanGuitar.dk ❯❯

4: Blackstar ID:Core Stereo 10 V3 guitarforstærker

Produkt nummer 4 på vores “guitarforstærker-liste” er Blackstar ID:Core Stereo 10 V3 guitarforstærker som du lige nu kan købe for 1249,- hos DanGuitar.dk

Se hos DanGuitar.dk ❯❯

7: DG electronics GF-30 guitarforstærker

Sidste produkt på vores liste er DG electronics GF-30 guitarforstærker som vi har fundet til 799,- hos DanGuitar.dk.

Se hos DanGuitar.dk ❯❯

Flere produkter.

De 7 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på bedste guitarforstærker i 2022 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt dem kan du også kigge blandt disse guitarforstærker:

Dyreste Guitarforstærker på listen er Blackstar HT CLUB 40 MkII guitarforstærker fra DanGuitar.dk med en pris på 8399.00. Billigste udvalgte Guitarforstærker er Joyo MA-10E guitarforstærker som du kan købe for 379.00 hos DanGuitar.dk. Forskellen på de to priser er 8020 kr.
Ovenstående Guitarforstærker data og priser er hentet fra 3 butikker (DanGuitar.dk, SoundStoreXL.dk, Music2you). Alle Guitarforstærker tilbud er opdateret i dag 06-12-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

En guitarforstærker er for de fleste el-guitarister en essentiel og nødvendig del af udstyret. Der findes dog også disse tilbehør til akustiske guitarer, selvom dette ikke er nær så udbredt.

Den er med til at gøre det muligt for en guitarist at spille foran et publikum. Der findes flere forskellige guitarforstærkere med flere forskellige funktioner. Hvordan de virker, og hvordan du finder frem til den, der passer bedst til dig, kommer vi nærmere ind på i teksten herunder

Populære guitarforstærkere

Hvad er en guitarforstærker?

Det mest grundlæggende ved en guitarforstærker er, at den styrker signalet der kommer fra guitarens pickup. Dette gør det muligt at spille højere på sin guitar, end hvad man ellers ville have mulighed for.

Den kan herudover også være med til at definere selve lyden ved brug af forskellige funktioner. Den har typisk to kredsløb, en pre-amp og power-amp. En pre-amp er det kredsløb, der styrker selve guitarens signal.

Fra pre-ampen sendes signalet videre til power-ampen, hvorfra signalet sendes videre til højtalerne, som så gengiver et forstærket signal, i form af lyd

Hvilke forskellige funktioner og effekter skal en guitarforstærker have?

På de fleste guitarforstærkere er der flere forskellige funktioner og effekter, som kan benyttes af guitaristen. Hvilke du har brug for afhænger af, hvad du gerne vil bruge den til.

  • Equalizer
    En equalizer gør det muligt at bruge den til at gå ind og direkte ændre på lyden ved at fremhæve bestemte frekvenser. Dette kan være ved at skrue op eller ned for eksempelvis bassen eller diskanten. Dette giver en større mulighed for at tilpasse sin lyd til det, man gerne vil spille.

  • Effekter
    På de fleste findes der også forskellige effekter, som man typisk også vil kunne finde på guitarpedaler. Nogle af de mest almindelige effekter, som du vil kunne finde på de fleste er distortion og reverb.
Herudover vil du typisk også kunne finde nogle med indbygget tremolo eller delay

Hvilke typer af guitarforstærkere findes der?

Hvis du er på udkig efter en guitarforstærker, så er godt at kunne kende forskel på forskellige former. Der findes flere forskellige typer, som giver forskellige muligheder for lyden

Rørforstærker

Dette er en meget populær form. Rørforstærkere har typisk en lidt mere rå lyd. Af samme årsag bruges denne form meget indenfor metal-genren.

Transistorforstærker   

Transistor er er mere stabil og billigere at producere. Dette er også årsagen til, at denne form i dag er den mest udbredte form.

Transistor er lidt mere robust end rørforstærkere, men har samtidig en lidt anden lyd. Lyden er ofte lidt blødere, hvorfor disse foretrækkes af specielt jazzmusikere, men kan også fint bruges i andre genre

Modelling forstærker

En modelling giver en stor frihed til guitaristen for at vælge imellem forskellige forstærkere og på den måde tilpasse sin lyd.

På denne måde behøver man som guitarist ikke have flere forskellige, men i stedet får man dem samlet i en. Herudover så vil man typisk også kunne fjerne feedback, hvilket giver en renere lyd. En fordel ved denne form er, at de heller ikke vejer nær så meget som de andre

Hybrid forstærker        

En hybrid er en kombination af en transistor- og rørforstærker. Her vil pre-ampen og power-ampen være fra hver sin.

Altså vil den ene del være transistor og den anden rør.

Dette giver igen en lidt anden lyd. Denne form er dog ikke så udbredte igen

Akustisk forstærker     

En akustisk forstærker er lavet til akustiske guitarer og bruges som udgangspunkt kun til at gengive selve guitarens lyd, bare højere. Her er der fokus på, at selve styrkelsen ikke skal ændre på guitarens lyd, hvorfor der på denne form typisk heller ikke er så mange effekter og funktioner

Hvilken guitarforstærker skal jeg vælge?

Når du skal vælge en guitarforstærker, så kommer det meget an på smag og behag. Der findes både gode og dårlige slags indenfor alle de forskellige typer.

Med mindre at du spiller på en akustisk guitar, så kan du godt springe over den akustiske forstærker. Valget vil for de fleste nybegyndere stå mellem en transistor- og en rørforstærker, hvor det afgørende vil være den ønskede lyd.

Modelling og hybrid er typisk lidt dyrere, hvorfor man som nybegynder vil gå uden om disse, også fordi man som nybegynder ikke vil have nær så mange specifikke præferencer. Herudover så skal du også være opmærksom på dit behov for funktioner og effekter, og om de skal være indbyggede, eller om du kan ”nøjes” med at bruge pedaler i stedet